برای ترخیص کالا از گمرک چه هزینه‌هایی باید کرد؟

برای ترخیص کالا از گمرک چه هزینه‌هایی باید کرد؟
برای ترخیص کالا از گمرک چه هزینه‌هایی باید کرد؟

ترخیص کالا از مهم‌ترین گام‌ها در واردات است. ترخیص کالا پروسه‌ای طولانی و هزینه‌بر است و بازرگانان برای انجام قانونی فرایند ترخیص کالا، مشمول پرداخت برخی هزینه‌ها می‌شوند. هزینه‌های ترخیص کالا شامل مبالغی است که در پروسه‌ی عملیات گمرکی از صاحبان کالا و یا نماینده قانونی آن‌ها‌ اخذ می‌شود.

در شرایط اقتصادی امروز کشور کاهش هزینه‌های واردات و ترخیص کالا یکی از بزرگترین دغدغه‌های تجار و بازرگانان است. در این شرایط بهتر است به این پرسش پاسخ دهیم که اساسا فرایند ترخیص کالا مشمول پرداخت چه هزینه‌هایی است؟ و به طور کلی برای ترخیص کالا از گمرک چه هزینه‌هایی باید کرد؟

دیگران چه می خوانند:

 

مهم‌ترین هزینه‌های ترخیص کالا که باید بدانید!

همان‌طور که گفته شد هزینه ترخیص کالا از گمرک شامل هزینه‌های متنوعی است که از زمان ورود کالا به گمرک تا پایان تشریفات گمرکی و خروج آن از گمرک ادامه دارد. برای کاهش هزینه‌های گمرک ابتدا باید با انواع هزینه‌های ترخیص کالا از گمرک آشنا شوید.

به طور کلی هزینه‌های باربری، تخلیه، هزینه کارشناسی کالا، هزینه‌های انبارداری و تعرفه آزمایشگاهی برخی از هزینه‌هایی است که در فرایند ترخیص کالا به آن‌ها نیاز دارید. توجه به این موارد در کاهش هزینه و افزایش سودآوری واردات، به شما کمک شایانی خواهد کرد. هزینه‌ها به دو بخش هزینه‌ها و مالیات دسته‌بندی می‌شوند.

1. هزینه‌های حقوق ورودی کالا

طبق قانون گمرکات کشور، واردات هر کالایی فارغ از این که نو یا دست دوم باشد،‌ مشمول پرداخت حق ورودی کالا است. اما در این مورد چند سوال مطرح است، یک: حق ورودی کالا چیست؟ به عبارت ساده هر کالایی که قصد واردات آن به کشور را دارید، ارزش معینی دارد. هر تاجر و بازرگان، باید بخشی از ارزش محموله وارداتی خود را به عنوان حق ورودی کالا به سازمان گمرکات کشور پرداخت نماید. در غیر این صورت کالای شما اجازه ورود به کشور و ترخیص از گمرک را نخواهد داشت.

دو: روش محاسبه حق ورود کالا چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که این هزینه بر اساس مقررات صادرات و واردات کشور تعیین و اخذ می‌گردد، که شامل ۴ درصد از ارزش گمرکی، به علاوه سود بازرگانی است و توسط سازمان گمرکات کشور پرداخت می‌شود. علاوه بر این حقوق گمرکی قابل پرداخت از طریق محاسبه حاصل ضرب ارزش سیف کالا، ‌نرخ ارز و نرخ تعرفه به دست می‌آید.

2. هزینه‌های مربوط به سود بازرگانی

همانطور که گفته شد مالیات‌ها بخش عمده‌ای از هزینه‌های ترخیص کالا را به خود اختصاص می‌دهند اما منظور از این مالیات‌ها کدام هزینه‌ها است؟ به طور خلاصه مالیات‌های گمرکی شامل حق ورودی، سود بازرگانی کامل عوارض گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات علی الحساب ۴ درصدی است.

میزان سود بازرگانی به عنوان یکی از مبالغ دریافتی زیر مجموعه مالیات‌های گمرکی، توسط دولت تعیین می‌شود. سود بازرگانی در حقیقت میزان هزینه‌‌ای است که واردکنندگان به واسطه هربار واردات کالا باید به گمرک کشور پرداخت نمایند.

3. هزینه انبارداری کالا وارداتی

هزینه‌ انبارداری سومین مورد مهمی است که در فرایند ترخیص کالا از گمرک باید پرداخت شود. همان‌طور که از نام آن پیداست این هزینه مربوط به نگهداری کالا در انبار گمرک است. هزینه انبارداری گمرک، از زمان ورود کالا به گمرک تا خروج از آن بر اساس نوع کالا،‌ وزن، حجم کالا و تعداد روزهای ماندن کالا در انبار محاسبه می‌شود.

به همین دلیل تسریع در فرایند ترخیص کالا به کاهش هزینه‌های انبارداری، کاهش هزینه‌های ترخیص کالا و در نتیجه افزایش سودآوری واردات کالا کمک می‌کند. در مسیر ترخیص کالا بهترین استراتژی استفاده از یک ترخیص کار با دانش و تجربه است.

4. هزینه‌های مربوط به اخذ مجوزهای واردات کالا

همانطور که می‌دانید واردات کالا، مشمول اخذ برخی مجوزهای قانونی است. این مجوزها شامل مجوز استاندارد اجباری کالا، مجوز وزارت راه یا مجوز حمل کالا، مجوز قرنطینه کالا، مجوز بهداشت،‌ مجوزهای ارشاد، مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مجوز سازمان انرژی اتمی و مجوز ارتباطات و مخابرات است.

اخذ هر یک از مجوزهای مذکور هزینه‌هایی را در بر دارد اما شما برای ترخیص کالا از گمرک به اخذ کدام یک از مجوزهای بالا نیاز دارید؟

5. هزینه‌های مربوط به کارت بازرگانی

یکی دیگر از هزینه‌های فرایند ترخیص کالا،‌ هزینه‌ی مربوط به کارت بازرگانی است. در واقع برای پرداخت مالیات باید کارت بازرگانی معتبر در اختیار داشته باشید. شاید بپرسید که دریافت کارت بازرگانی نیز هزینه دارد؟ پاسخ بله است؛ از جمله هزینه صدور، حق عضویت سالانه کارت بازرگانی و هزینه ابطال تمبر که توسط گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت خواهد شد. هزینه عضویت یک‌ساله کارت بازرگانی را می‌دانید؟ هزینه تمدید کارت بازرگانی چقدر است؟ با توجه به تغییر تعرفه ها و قیمت ها، برای دریافت پاسخ دقیق به این سوالات از متخصصین فعال در این حوزه کمک بگیرید.

6. هزینه ثبت سفارش کالا

طبق قوانین گمرکی کشور تمامی تجار و بازرگانان و به طور کلی تمامی واردکنندگان کالا باید پس از طی کردن مراحل ثبت سفارش کالاهای وارداتی خود، در سامانه وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت، هزینه ثبت سفارش کالا را پرداخت نمایند. این هزینه‌ها به صورت درصدی از ارزش خرید محاسبه می‌شود. به عبارت دقیق‌تر، هزینه کارمزد کالا یا همان ثبت سفارش کالای وارداتی، معادل 0.5 درصد ارزش کالاهای خریداری شده است. این هزینه با استفاده از فرمول زیر محاسبه می‌شود.

(مبلغ ارزش کل پروفرما * نرخ ارز) / 2000

7. هزینه‌های ترخیص کار یا حق العمل کار

یکی‌ دیگر از هزینه‌های رایج در فرایند ترخیص کالا، هزینه‌های ترخیص کار یا حق‌ العمل‌ کار است. با توجه به پیچیدگی فرایند ترخیص کالا از گمرک، تغییرات قوانین و مقررات و تعرف ها و امکان بروز مشکلات احتمالی ناشی از عدم آگاهی و تجربه کافی، بسیاری از واردکنندگان امور ترخیص کالا و تشریفات گمرکی را به یک ترخیص کار متخصص و حرفه‌ای می‌سپارند.

استفاده از دانش و تجربه یک ترخیص کار حرفه‌ای موجب تضمین انجام بدون مشکل فرایند ترخیص کالا و جلوگیری از به اصلاح رسوب کردن محموله وارداتی در گمرک می‌شود؛ موضوعی که تاثیر مستقیمی بر موفقیت واردات کالا و تجارت بین‌الملل شما دارد. حال بهتر به پرسش پاسخ دهیم که «دستمزد ترخیص کار چگونه محاسبه می‌شود؟».

به طور کلی مبلغ دستمزد یک ترخیص کار بر اساس ارزش کالاهای وارداتی، گمرک ورودی کالا و تعداد مجوزهای مورد نیاز ترخیص،‌ متغیر است. برای محاسبه دقیق هزینه ترخیص کالا از گمرک می‌‍توانید با یک شرکت متخصص در واردات و بازرگانی مشورت نمایید.

8. هزینه‌های مبتنی بر تعرفه گمرکی

طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و سازمان گمرکات کشور، هر تاجر و بازرگانی، در زمان واردات کالا موظف به پرداخت هزینه‌هایی با نام تعرفه گمرکی است. لازم به ذکر است که تعرفه گمرکی انواع مختلفی دارد که می‌توانید در خصوص آن‌ها از متخصصین این امر کمک بگیرید. اما به طور کلی میزان تعرفه گمرکی به دو صورت درصدی و مختلط قابل محاسبه است.

در روش مختلط، میزان تعرفه کالا بر اساس ارزش و هزینه ثابت آن محاسبه می‌شود و در روش درصدی، تعرفه گمرکی معادل دو درصد از ارزش محموله و واحدی از کالا محاسبه می‌گردد.

9. هزینه‌های عوارض گمرکی

این عوارض هزینه‌هایی اعم از هلال‌احمر، شهرداری، بهداری و… را شامل می‌شود که یکی از وجه‌های پرداختی مالیات ارزش افزوده است. این ارزش افزوده به نوع کالا بستگی دارد و براساس مجموع ارزش سیف و حقوق ورودی ضرب در 6 درصد محاسبه می‌شود.

10. ارزش سیف کالا

یکی از مراحل مهم برای دانستن حقوق گمرکی، محاسبه ارزش سیف کالا به صورت ضرب مبلغ ارزی کالا در مجموع نرخ ارز اعلام شده توسط گمرک و هزینه بیمه است.

کاهش هزینه‌های ترخیص کالا با شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد

شرکت بازرگانی ایمن تجارت کارآمد با سال‌ها تجربه موفق در حوزه تجارت بین‌الملل،‌ واردات کالا و ترخیص کالا، با علم بر قوانین و مقررات فرایند، ترخیص کالای شما را با صرف کم‌ترین هزینه انجام خواهد داد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره بازرگانی با ایمن تجارت کارآمد می‌توانید به وب سایت این شرکت مراجعه فرمایید تا کارشناسان متخصص واردات و ترخیصِ این مجموعه بهترین نحوه‌ی ترخیص کالا از گمرک را جلوی پای شما قرار دهند.

 

برای ترخیص کالا از گمرک چه هزینه‌هایی باید کرد؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟