استرالیا یکی از بهترین کشورها جهت مهاجرت برای کار و ادامه تحصیل است. به همین دلیل در این مقاله انواع ویزای کاری استرالیا و شرایط دریافت آن را به شما آموزش دادیم تا بتوانید در سریعترین زمان ممکن اقامت خود را دریافت کنید.
در حال حاضر استرالیا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان است که فرصتهای شغلی متعددی در آن وجود دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد از طریق ویزای کاری اقدام میکنند تا در سریعترین زمان ممکن به نتیجه دلخواهشان برسند. بهتر است بدانید ویزای کاری استرالیا انواع مختلفی دارد که هر فرد میتواند بر اساس نیاز و شرایط خود یکی را انتخاب کند. در این مقاله قصد داریم در این مورد، اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.
بررسی انواع ویزای کاری استرالیا
کشور استرالیا به دلیل اقتصاد پویا و امکانات رفاهی عالی که در اختیار شهروندان و ساکنان خود قرار میدهد یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت است. این کشور به دلیل کمبود نیروی متخصص، بخشی از نیازهای خود را از طریق پذیرش مهاجر تأمین میکند. ویزا کاری استرالیا را میتوان به دو بخش کلی تقسیمبندی کرد که در ادامه به آنها اشاره کرده و در مورد هرکدام توضیحاتی ارائه میکنیم.
اقامت موقت
اداره مهاجرت استرالیا به اکثر افرادی که قصد مهاجرت و کار در این کشور را دارند، ابتدا ویزای موقت میدهد. سپس در صورت داشتن شرایط موردنظر، مهاجرین میتوانند ویزای خود را به دائم تبدیل کنند. لازم است بدانید که مسئولیت بررسی پروندههای مهاجرت در این کشور برعهده Working and Skill Visas است و به شرط داشتن مدارک و شرایط لازم، این ویزا را اعطا میکند. در ادامه با انواع آنها آشنا میشویم.
ویزای 400
فرد با دریافت این ویزای کاری استرالیا میتواند به مدت سه ماه در این کشور اقامت داشته باشد. بهمحض ورود به این کشور، دوره گفته شده آغاز و تاریخ انقضای ساب کلاس 400 مشخص میشود. افراد برای دریافت این نوع ویزا باید ثابت کنند که تمکن مالی برای تأمین هزینههای زندگی خود و خانوادهشان را در این مدت دارند. بهتر است بدانید در طول مدت اقامت سه ماهه در استرالیا، کلیه هزینههای درمان و سلامت برعهده خود شماست مگر زمانی که کشور شما توافقنامه دوجانبه مبنی بر ارائه خدمات به این کشور را امضا کرده باشد.
ویزای 476
ویزای کاری استرالیا (ساب کلاس 476) که مخصوص فارغالتحصیلان دانشگاه و مؤسسات مورد تأیید این کشور در رشتههای مهندسی است. متقاضیان میتوانند با دریافت این نوع ویزا به مدت 18 ماه در استرالیا تحصیل و اقامت داشته باشند؛ اما امکان تمدید آن وجود ندارد. در ادامه لیست مشاغل ویزای کار استرالیا برای این ساب کلاس را با شما به اشتراک میگذاریم.
-
مهندسی سازه
-
مهندسی عمران
-
مهندسی شیمی
-
مهندسی برق و الکترونیک
-
مهندسی محیطزیست
-
مهندس معدن
-
مهندس مکانیک
-
مهندسی تولید
-
مهندسی مواد
توجه داشته باشید که دارندگان مدارک دانشگاهی در مقاطع مختلف تا قبل از سن 31 سالگی میتوانند برای دریافت این نوع از ویزا اقدام کنند. در حال حاضر تنها مدارک دانشگاه امیرکبیر و تهران مورد تأیید کشور استرالیاست.
ویزای 491
ویزای ساب کلاس 491 (Skill work Regional) یکی از انواع ویزای کاری استرالیاست که دولت برای جلوگیری از تراکم نیروی کار مهاجر در شهرهای بزرگ و توسعه بخشهای کمجمعیتتر به متقاضیان اعطا میکند. برای دریافت این نوع از ویزا باید سن کمتر از 45 سال و حداقل امتیاز 65 را دریافت کنید و معرف داشته باشید. درصورتیکه موفق به اخذ آن شوید میتوانید از مزایای زیر استفاده کنید:
-
اجازه کار و تحصیل به مدت 5 سال
-
امکان جابهجایی در ایالتها و مناطق مختلف کشور استرالیا
-
اجازه حضور خانواده در کنار فرد متقاضی
-
امکان رفتوآمد به کشور استرالیا بدون هیچ محدودیتی
-
امکان درخواست اقامت دائم پس از سه سال
-
استفاده از خدمات بهداشتی رایگان
ویزای 482
این نوع از ویزا مناسب کسانی است که پیشنهاد کاری برای آنها ارسال شده و در سال 2017 جایگزین ساب کلاس 457 شده است. در این روش کارفرما برای شما درخواستی ارسال میکند که بهوسیله آن میتوانید برای دریافت اقامت و جاب آفر استرالیا به مدت 2 تا 4 سال اقدام کنید. اگر میخواهید از این نوع ویزا برای مهاجرت استفاده کنید، علاوه بر مهاجرت باید دو سال سابقه کار مرتبط نیز داشته باشید.
ویزای 494
این نوع از ویزا به کارفرمایانی که در مناطق کمجمعیت دچار کمبود نیروی کار متخصص هستند اجازه میدهد تا از افراد غیر استرالیایی دعوت به همکاری کنند. امکان دریافت اقامت دائم بلافاصله پس از دریافت ساب کلاس 494 وجود ندارد؛ اما اگر شرایط زیر را داشته باشید میتوانید درخواست ویزای 191 را بدهید.
-
سه سال فعالیت در منطقهای که در ویزا مشخص شده است.
-
در یک دوره سهساله متوالی درآمد 53.900 دلاری داشته باشید.
اقامت دائم
هدف از صدور ویزای کاری استرالیا بهصورت دائم برای متقاضیان، جذب نیروی توانمند و متخصص خارجی است. برای دریافت اقامت دائم اگر کارفرما برای شما دعوتنامه ارسال کند بسیار راحتتر از افرادی که دعوتنامه دریافت نکردهاند، ویزا دریافت میکنند. توجه داشته باشید که شرایط سنی، سوابق کاری، مدرک تحصیلی و سطح زبان (دریافت ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان تقریبا غیرممکن است) جز موارد تأثیرگذار در دریافت ویزای کاری استرالیا بهصورت دائم بهحساب میآید. هرچه امتیاز بیشتری دریافت کنید، شانس شما بیشتر خواهد بود. چهار گروه از افراد میتوانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند:
-
افرادی که اسپانسر شغلی دارند.
-
افرادی که از حمایت کارفرما در مناطق محروم برخوردار هستند.
-
افراد متخصص که بهصورت مستقل فعالیت میکنند.
-
افراد دارای تخصص و مهارت که اسپانسر ایالتی دارند.
ویزای 186
ساب کلاس 186(Employer Nomination Scheme visa) مختص افرادی است که دعوتنامه یا پیشنهاد شغلی داشته باشند و کارفرما از آنها حمایت کند. این افراد میتوانند از سهراه مختلف برای دریافت ویزای دائم خود اقدام کنند.
-
ورود مستقیم (نیاز به حداقل سه سال سابقه کاری)
-
تغییر اقامت موقت
-
توافق کاری
مدتزمان لازم برای دریافت این نوع اقامت رابطه مستقیمی با شرایط پرونده افراد دارد؛ یعنی اگر پرونده ناقص باشد، پروسه اعطای ویزا طولانی میشود؛ اما بهطورکلی 75 درصد درخواستها در طی 5 ماه اول انجام شده و ارزیابی بیش از 90 درصد آنها در شش ماه انجام میشود. از مهمترین ویژگیهای این نوع ویزا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
امکان تحصیل و اقامت دائم
-
امکان تحصیل و کار اعضای خانواده
-
استفاده از خدمات درمانی رایگان
-
اسپانسر شدن برای اقوامی که شرایط لازم برای اخذ اقامت را داشته باشند.
-
در صورت داشتن شرایط لازم افراد میتوانند درخواست شهروند استرالیا را بدهند.
-
دریافت ویزای کاری استرالیا به افراد این امکان را میدهد تا 5 سال بدون نیاز به ویزای بازگشت به این کشور رفت و آمد داشته باشند.
ویزای 189
این نوع ویزای کاری استرالیا مناسب افراد متخصصی است که قصد دریافت اقامت در این کشور بهصورت مستقل را دارند. معیارهای مختلفی برای اعطای ساب کلاس 189 وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به مدرک تحصیلی، سطح زبان، سابقه کار و سن اشاره کرد. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که برای دریافت آن حداقل باید 65 امتیاز کسب کنید. یکی از مهمترین لازمهها برای دریافت ساب کلاس 189، سن کمتر از 45 سال است.
ویزای 190
ساب کلاب 190(Skilled Nominated visa) یکی دیگر از انواع ویزای کاری استرالیاست که میتوانید با داشتن آن به طور دائم در استرالیا اقامت کنید. نکته مهم در مورد این ویزا این است که شما برای دریافت آن باید یک اسپانسر یا حامی مالی در استرالیا داشته باشید و بقیه شروط آن مشابه ساب کلاس 189 است.
ویزای تلنت
ساب کلاس 858 یکی از بهترین روشهای دریافت اقامت دائم در کشور استرالیاست؛ اما برای اخذ آن باید شرایط خاصی داشته باشید. این ویزا با نام ویزای نخبگان استرالیا نیز شناخته میشود و به افرادی تعلق میگیرد که دستاورد و موفقیت چشمگیر جهانی در یکی از حوزههای هنر، کار، ورزش، تحصیلات آکادمیک و علمی داشته باشند. برای دریافت این ساب کلاس باید اسپانسر داشته باشید و بتوانید ثابت کنید مهارت شما برای کشور استرالیا سود فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی دارد یا موجب افزایش اعتبار آنها در عرصه بینالمللی میشود. برخی از مزایای آن عبارت است از:
-
اقامت دائم
-
تحصیل رایگان فرزندان
-
استفاده از طرح مراقبتهای بهداشتی
-
حمایت از اقوام
-
دریافت شهروندی استرالیا
راهنمای امتیاز ویزای کار استرالیا
در این روش پارامترهای مختلفی مثل تحصیلات، سن، سطح زبان، سابقه کار، داشتن دعوتنامه، میزان سرمایه و ... مورد بررسی قرار میگیرد. بهتر است بدانید که برای دریافت ساب کلاسهای مختلف شما باید حداقل امتیاز 65 را اخذ کنید و هرچه این امتیاز به 100 نزدیکتر باشد شانس موفقیت شما بیشتر است.
سن
در بررسی این پارامتر به متقاضیان بر اساس سن آنها امتیازدهی میشود. بیشترین امتیاز سن مربوط به گروه 25 تا 32 سال است و کمترین امتیاز مربوط به افراد است که سن آنها بیشتر از 45 سال است.
-
محدوده سنی 18 تا 24، 25 امتیاز
-
محدوده سنی 25 تا 32، 30 امتیاز
-
محدوده سنی 33 تا 39، 25 امتیاز
-
محدوده سنی 40 تا 44، 15 امتیاز
-
محدوده سنی 45 تا 49، 0 امتیاز
مدرک تحصیلی
در نظر داشته باشید که امتیاز فقط به بالاترین مدرک شما تعلق میگیرد نه تمام آنها؛ یعنی اگر شما فوقلیسانس و دکترا داشته باشید فقط به مدرک دکترا شما امتیاز داده میشود.
مدارکی که ارائه میکنید باید مرتبط با شغل شما باشد و امکان مقایسه آن با مدارک صادر شده در کشور استرالیا وجود داشته باشد تا در مراحل صدور ویزای کار استرالیا برای شما امتیازی در نظر گرفته شود.
-
دیپلم 10 امتیاز
-
فوقدیپلم 10 امتیاز
-
لیسانس و فوقلیسانس 15 امتیاز
-
دکترا 20 امتیاز
مهارت زبان
مهارت زبان یکی از دیگر موارد تأثیرگذار در نمره دریافتی شما بوده و بهاندازه مدرک تحصیلی مهم است. پس برای افزایش سطح مهارت خود زمان و هزینه لازم را صرف کنید و فکر دریافت ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان را از سرخود بیرون کنید. امتیازبندی این بخش ازاینقرار است:
-
سطح متوسط (آیلتس 6) 0 امتیاز
-
سطح خوب (آیلتس 7) 10 امتیاز
-
سطح عالی (آیلتس 8)20 امتیاز
سابقه کار
مثل همه کشورهای دیگر، افرادی که سابقه کاری داشته باشند شانس بیشتری برای اخذ ویزای کاری استرالیا را خواهند داشت. توجه داشته باشید که سابقه کاری شما باید با شغلی که برای آن درخواست ویزا کردهاید در تناسب باشد. اداره مهاجرت این کشور بر اساس سابقه کار افراد طی 10 سال گذشته در داخل و خارج از استرالیا به آنها امتیازدهی میکند.
سابقه در خارج:
-
کمتر از 3 سال، 0 امتیاز
-
بین 3 تا 4 سال، 5 امتیاز
-
بین 5 تا 7 سال، 10 امتیاز
-
بین 8 تا 10 سال، 15 امتیاز
سابقه کار در استرالیا:
-
کمتر از یک سال، 0 امتیاز
-
بین 1 تا 2 سال، 5 امتیاز
-
بین 3 تا 4 سال، 10 امتیاز
-
بین 5 تا 7 سال، 15 امتیاز
-
بین 8 تا 10 سال 20 امتیاز
شرایط لازم برای درخواست ویزای کاری استرالیا
افرادی که قصد دریافت ویزای کاری در این کشور را دارند، حتما باید برای شغلی در خواست دهند که نام آن در لیست مشاغل ویزای کار استرالیا ثبت شده باشد. علاوه بر این باید شرایط زیر را نیز داشته باشند:
-
با مدارک و مستندات قابلقبول ثابت کنند که شرایط جسمی و روحی مناسب برای کار در استرالیا را دارند.
-
به سه مهارت خواندن، نوشتن و گوشدادن در زبان انگلیسی مسلط باشند.
-
سابقه کاری و تحصیلی قابلقبول و مرتبط با شغل درخواستی داشته باشند.
-
فرمهای لازم را پر کنند و در هنگام درخواست مدارک لازم را نیز ارائه دهند.
لیست مشاغل ویزای کار استرالیا
در حال حاضر کشور استرالیا باتوجهبه کمبود متخصص، به افراد متقاضی که در حوزههای شغلی زیر فعالیت داشته باشند، ویزای کاری این کشور را اعطا میکند. البته توجه داشته باشید که برخی از مشاغل فعال در سایر حوزهها نیز میتوانند برای دریافت اقامت استرالیا اقدام کنند.
-
حوزه آموزش
-
علوم
-
بهداشت و سلامت
-
حقوق و مشاوره
-
مهندسی و فنی
-
ادبیات و هنر
-
مدیریت و امور مالی
هزینه ویزای کار استرالیا
هزینه ویزای کار استرالیا ارتباط مستقیمی با نوع ویزای درخواستی افراد دارد و نمیتوان رقم ثابتی را برای آن در نظر گرفت؛ اما به طور حدودی هزینه برای متقاضی اصلی در حدود 4 هزار دلار، هزینه برای همسر این فرد 2 هزار دلار استرالیا و برای فرزندان کمتر از 18 سال کمی بیش از هزار دلار است. البته باید در نظر داشته باشید که هزینههای جانبی نظیر تأیید مدرک تحصیلی و شغلی متقاضیان نیز وجود دارد که هزینه آن بسته به شرایط بین 600 تا 1150 دلار استرالیا خواهد بود.
جمعبندی
استرالیا یکی از بهترین کشورها جهت مهاجرت برای کار و ادامه تحصیل است. به همین دلیل در این مقاله انواع ویزای کاری استرالیا و شرایط دریافت آن را به شما آموزش دادیم تا بتوانید در سریعترین زمان ممکن اقامت خود را دریافت کنید.
0 دیدگاه