هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

هر سازمان یا واحد دارای واحدهای مختلفی هستند که به صورت کامل در طول روند کار سازمان تاثیر گذار است. تمام هزینه های سازمان و واحدهای مختلف دارای دو دسته مختلف هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی است. در واقع هر کسب و کار و فعالیتی که بخواهد در جامعه ابراز وجود کند و بگوید که کاری، خدمتی یا محصولی را ارائه می کند، باید ابتدا هزینه‌هایی را که برای فعالیت خود باید بپردازد. بدیهی است که برای این کار نیاز به پرداخت کردن هزینه های مختلفی است. به همین دلیل باید میزان و درصدی که برای هزینه ها استفاده می شود را نیز به صورت دقیق مشخص کرد. این کار برای به دست آوردن هزینه های کامل یک سازمان و برآورد کردن بودجه های لازم و مصرفی اهمیت زیادی دارد. هزینه عملیاتی به هزینه هایی گفته می شود که برای ایجاد و تولید محصول در سازمان از آن استفاده می شود. اما منظور از هزینه های غیر عملیاتی به هزینه هایی گفته می شود که به صورت مستقیم بر فروش و تولیدات تاثیری ندارند. در صورتی که یک واحد تولیدی یا سازمان بزرگ و کوچک را مدیریت می کنید، اطلاع از هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی که در طول سازمان مورد استفاده قرار می گیرد و در جریان است، اهمیت زیادی دارد. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با مهم ترین نکات این هزینه ها و تعریف کامل هزینه های عملیاتی و هزینه های غیر عملیاتی آشنا شوید.برای خرید انواع نرم افزارهای حسابداری با تخفیفات ویژه از وبسایت کاربرد کامپیوتر کلیک کنید

 

دیگران چه می خوانند:

هزینه های عملیاتی چیست؟

 هزینه های عملیاتی یا (Operating Expense) شامل همه هزینه ها به استثنای بهای تمام شده کالای فروش رفته ای است که با عملیات واحد تجاری ارتباط دارد. این هزینه ها شامل اجزای کوچک تری از جمله هزینه های جاری برای تولید یک محصول یا راه اندازی یک کسب و کار با هزینه های جانبی مختلف است. برای تولید هر محصول با هر میزان حجمی که باشد، تولید کننده ابتدا باید از طریق تامین کننده مواد اولیه و سایر تجهیزات لازم برای ساخت و تولید و عرضه را فراهم کند. در این میان هزینه های مختلفی از جمله خرید مواد اولیه، هزینه های حمل و نقل، هزینه حقوق، اجاره، بیمه، استهلاک اسباب و اثاثیه و هزینه ملزومات و ... است. در واقع به طور کلی می توان گفت هزینه های عملیاتی شامل هزینه هایی است که در رابطه با فروش و به صورت عمومی در طی سازمان مورد استفاده قرار می گیرد. این هزینه ها به صورت مستقیم با اهداف سازمان همسو هستند تا سازمان بتواند به اهداف اصلی خود به بهترین نحو برسد. به همین دلیل می توان گفت کلیه این هزینه های عملیاتی یک معیار برای نشان دادن میزان بهره وری شرکت است. اهمیت استفاده از این هزینه ها به گونه ای است که اگر به هر دلیل در میزان خرج آن کاهشی باشد، ممکن است تا حد قابل توجهی باعث کاهش کیفیت خدمات و محصولات می شود. به همین دلیل مدیریت کردن هزینه های عملیاتی باید به گونه ای باشد که تاثیری در کیفیت محصولات و ارائه خدمات نگذارد. به طور کلی می توان گفت هزینه های زیر مجموعه اصلی هزینه های عملیاتی محسوب می شوند:

 

1-هزینه های اداری

2-بیمه و مالیات های پرداختی اموال 

3-صدور پروانه برای کسب

  1. هزینه اجاره تجهیزات سازمانی

  2.  هزینه های انبار

  3. هزینه های بازاریابی و فروش

 

خرید نرم افزار انبار (کنترل موجودی) از کاربرد کامپیوتر

 

اجزای هزینه های عملیاتی

بررسی هزینه های عملیاتی تا حدی مهم و تاثیر گذار هستند که به دو دسته مختلف تقسیم می شوند تا بررسی آن ها برای هر سازمان سریع و آسان تر باشد. اجزای هزینه های عملیاتی شامل موارد زیر است:

 

  1. هزینه های ثابت:

هزینه های ثابت به هزینه هایی گفته می شود که با افزایش و کاهش یافتن در بهره وری و فروش تغییری نمی کند و ثابت می مانند. در واقع این هزینه های ثابت روی تعداد واحدهای تولید شده پخش می شود. به گونه ای که در صورت تولید بیشتر، سود بیشتری هم به همراه می آورد. برای مثال یک کارخانه بزرگ که میزان تولیداتش را افزایش می دهد، در مقایسه با یک شرکت کوچک تر، سود بیشتری هم به دست می آورد.  چون با توجه به  این که هزینه هایشان ثابت است، هزینه هایشان با افزایش میزان تولیدات، تاثیر زیادی در سود آوری بیشتر هم دارد. در نهایت بهای تمام شده برای کالای تولید شده، کاهش می یابد.

 

  1. هزینه های متغیر:

هزینه های متغیر با افزایش پیدا کردن میزان تولیدات افزایش می یابد. چون همان طور که در پاراگراف های بالاتر اشاره شد، هزینه خرید و استفاده از مواد اولیه، هزینه حمل و نقل، هزینه انبار داری، اجاره و ... تاثیر زیادی در هزینه های عملیاتی یک سازمان یا واحد تولیدی دارند.

 

هزینه های غیر عملیاتی چیست؟

 

هزینه های غیر عملیاتی به هزینه هایی گفته می شود که به صورت مستقیم بر فروش کالا و ارائه خدمات و حتی تولیدات تاثیر و نقشی ندارند. به همین دلیل می توان گفت هزینه هایی که باعث کاهش دارایی یک سازمان می شوند، شامل هزینه های غیر عملیاتی هستند. چرا که هزینه های غیر عملیاتی ممکن است در طی انجام معاملات مختلف که به صورت تصادفی و اتفاقی رخ داده، صرف شوند. به همین دلیل این موارد می تواند در به وجود آمدن شرایط و رویدادهای جدید برای یک سازمان تاثیر گذار باشد. در واقع چون این هزینه ها عملا و به صورت مستقیم توسط خود سازمان به وجود نیامده است. از جمله مهم ترین هزینه هایی که زیر مجموعه هزینه های غیر عملیاتی هستند می توان موارد زیر را به اختصار نام برد:

 

1-هزینه های استهلاک

2-هزینه بهره

3-تمامی هزینه های استقراض

تفاوت هزینه های عملیاتی با هزینه های غیر عملیاتی چیست؟

 

هزینه های عملیاتی نقطه مقابل هزینه های غیر عملیاتی هستند. این تفاوت به گونه ای است که برای بررسی کردن عملکرد یک سازمان و واحدهای تولیدی مختلف، هزینه های غیر عملیاتی در نظر گرفته و بررسی نمی شوند. چون عملا تاثیری در روند کار و تولیدات یک سازمان ندارند. چون در واقع هزینه های عملیاتی منعکس کننده عملکرد کسب و کار هستند؛ نه هزینه های غیر عملیاتی.برای خرید نرم افزار دارایی ثابت  کلیک کنید


این مطلب، یک خبر آگهی بوده و پایگاه خبری رصد اقتصادی در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

 

هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟