امیدواری صنعت بیمه برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث

امیدواری صنعت بیمه برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث
 امیدواری صنعت بیمه برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی، دکتر مجید مشعلچی خاستگاه اصلی ایجاد مفهوم خودروهای متعارف و غیر متعارف را ماده ۸ قانون بیمه شخص ثالث عنوان و اظهار کرد بیش از یک دهه است که افزایش تردد خودروهای لوکس و گران‌قیمت در خیابان‌های کشور باعث بروز نگرانی برای رانندگان شده است زیرا ارزش برخی از این خودروها از سرمایه زندگی بسیاری از آحاد جامعه بیشتر شده است و در صورت تصادف، جبران خسارت احتمالی برای افراد بی‌شماری سخت و بعضاً غیرممکن خواهد بود. 

 قائم مقام بیمه مرکزی اضافه کرد: این دغدغه باعث شد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی قانون اخیر بیمه شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۵ با هدف حمایت از افراد کمتر برخوردار جامعه، به ناچار با محدود نمودن سقف مسئولیت مالی مقصر حادثه رانندگی به نصف دیه کامل مرد مسلمان در ماه‌های حرام، در تبصره ۴ ماده ۸ قانون بیمه شخص ثالث خودروها را به دو گروه متعارف و غیرمتعارف تقسیم‌بندی کنند.  به این ترتیب خودروهایی که ارزش آن‌ها بیش از پنجاه‌ درصد دیه کامل باشد خودروی غیرمتعارف محسوب ‌شد. 

دیگران چه می خوانند:

با این تعریف هر خودرویی که ارزش آن در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۶۰۰ میلیون تومان باشد غیرمتعارف محسوب می‌شود. این در حالی است که در زمان تصویب قانون بسیاری از انواع خودروهای در حال تردد در کشور اعم از تولیدی، مونتاژ داخل و وارداتی خودروی متعارف محسوب می‌گردید اما با گذشت زمان حتی بیشتر خودروهای ارزان قیمت تولید داخل هم به جمع غیرمتعارف‌ها پیوستند. بیمه مرکزی ایران در سال ۱۳۹۹ برای حل این مشکل لایحه اصلاح ماده ۸ قانون مذکور را به مجلس شورای اسلامی ارائه داد اما متاسفانه تاکنون مصوب نگردیده است. 

دکتر مشعلچی اظهار امیدواری کرد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درک مشکلاتی که اجرای این قانون برای جامعه و زیاندیدگان مالی بیمه های شخص ثالث ایجاد نموده است در اسرع وقت نسبت به تصویب و ابلاغ اصلاحیه مذکور اقدام کنند.

امیدواری صنعت بیمه برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟