به گزارش رصد اقتصادی ، باز هم بیمه ملت و باز هم بحث حقوق مدیر عامل. در دوران تصدی گری وزارت رفاه بر بیمه ملت این بار دوم است که فیش حقوقی مدیرعامل این شرکت در فضای مجازی پخش شده و سئوالهای بسیاری را ایجاد کرده است. علیرغم اینکه مدیر عامل اسبق بیمه ملت با شعار برخورد با نجومی بگیران توسط وزیر محترم رفاه برکنار و قول های بسیاری نیز به ملت شریف ایران در خصوص عدم تکرار این موضوع داده شد، این بار با مدیرعامل و هیئت مدیره منصوب صندوق بازنشستگی کشوری تکراری جالبتر داشت.
باز هم بیمه ملت و باز هم بحث حقوق مدیر عامل. در دوران تصدی گری وزارت رفاه بر بیمه ملت این بار دوم است که فیش حقوقی مدیرعامل این شرکت در فضای مجازی پخش شده و سئوالهای بسیاری را ایجاد کرده است. علیرغم اینکه مدیر عامل اسبق بیمه ملت با شعار برخورد با نجومی بگیران توسط وزیر محترم رفاه برکنار و قول های بسیاری نیز به ملت شریف ایران در خصوص عدم تکرار این موضوع داده شد، این بار با مدیرعامل و هیئت مدیره منصوب صندوق بازنشستگی کشوری تکراری جالبتر داشت.
بنابراین گزارش، میخواهیم این بار از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم. تمامی بحثهای حاکمیت شرکتی، عدم دخالت مستقیم دولتها، تصویب حقوق مدیر عامل توسط هیئت مدیره، اخلاق حرفهای و رسانهای و ... یک طرف، تناسب وظایف محوله به مدیر عامل و شفافیت حقوقی که باید برای آن دریافت کند در طرف دیگر.
با مروری بر شرکتهای پیشروی دنیا معمولا دو سبک عمده پرداخت حقوق و دستمزد مدیرعامل ملاحظه میگردد:
سبک اول: حقوق سالانه مشخصی برای مدیر عامل در نظر گرفته شده که بر اساس آن باید سود و اهداف مشخصی را نیز در طول یک دوره محقق کند و در صورت تحقق بعنوان آپشن قرارداد از محل سود کسب شده پاداشی به مدیر عامل تعلق میگیرد.
سبک دوم: مدیر عامل بر اساس آیین نامه حقوق و دستمزد حاکم بر شرکت و با در نظر گرفتن شاخصهایی که برای همه کارکنان با معیاری روشن، سنجیده میشود، دارای حقوق خواهد بود. با این تفاوت که معمولا اعداد حقوق پایه و جذب و ... با ضریب بالاتری برای ایشان محاسبه میگردد. مدلی کاملا قانونمدار و بر پایه محاسبات کارشناسی.
تکلیف ما با سبک اول کاملا مشخص است. اما سبک دوم سبکی است که باید در مورد آن صحبت کنیم. در این مدل همه چیز بر اساس قانون است. یعنی همانطور که پایین ترین رتبه کارشناسی بر اساس کارکرد حقوق میگیرد مدیر عامل، معاونین و مدیرانش نیز باید بر پایه کارکرد حقوق دریافت کنند. یعنی طبق قانون کار 44 ساعت در هفته بصورت موظف و قطعی، با رعایت همه ضوابط حضور و غیاب تعیین شده در آیین نامه.
اما ظاهراً در بیمه ملت شاهد سبک تلفیقی پرداخت حقوق مدیر عامل هستیم، شیوه نوینی که از هر سبک هر آنچه به نفع مدیرعامل بوده، برگزیده تا بتواند حقوق نزدیک به 50 میلیون تومان را رقم بزند. در فیش منتشره بصورت مشخص، مدیر عامل بیمه ملت علاوه بر حقوق ثابت بالغ بر 20 میلیون تومان اضافه کار و حق ماموریت نیز دریافت کرده است. سئوال اینجاست که آیا او نیز همانند همه پرسنل راس ساعت مقرر حاضر بوده یا اینکه از قدرت جایگاه خود بهره برده و رفت و آمد بدون کنترلی داشته و به اصطلاح ساعت موظف کاری برای او محلی از اعتنا نداشته است؟
آیا یکی از ملزومات مدیرعاملی شرکتی چون بیمه ملت حضور طولانی مدت در محل کار یا سفرهای متعدد نیست؟ و اگر این سفرها تنها برای یک سخنرانی یک ساعته یا افتتاح شعبهای خارج از تهران بوده باشد هزینه چنین گزافی باید از جیب بازنشستگان تامین گردد؟ آیا در زمان قبول تصدی مدیریت عاملی این موضوعات برای افراد روشن نبوده است؟
آیا شفافسازی حقوق اعضای هیئت مدیره و تصویب عدم تخصیص پاداش هیئت مدیره سرپوشی برای آنچه در این شرکت اتفاق افتاده، نبوده است؟ آیا مدیر عامل بیمه ملت که خود یکی از اعضای هیئت مدیره نیز هست در تحقق اهداف و برنامه موفق بوده که حالا چنین حقوقی نیز دریافت میکند؟ آیا از زمان حضور وی جایگاه بیمه ملت در بازار ارتقاء یافته و سود بیشتری نسیب سهامداران گشته است؟
به نظر میرسد عزمی مدبرانه در مورد حل چنین مسالهای چالشزا در بدنه صندوق بازنشستگی کشوری وجود نداشته که با روشنگری یا نظارت مستمر شاهد چنین اتفاقاتی آن هم در فاصلهای اندک نباشیم.
منبع: بانکداری ایرانی
0 دیدگاه