به گزارش فاطمه باقری خبرنگار رصد اقتصادی، محمد فرزاد میرزایی قلعه مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورایعالی مناطق آزاد کشور، گفت: در راستای شعار سال مبنی بر جهش تولید، گردهمایی با مدیران گردشگری مناطق مختلف در اروند طی این دو روز برگزار گردید تا ضمن تعالی و دانش افزایی، یک همپیوندی و هم افزایی بین سازمانی هم برقرار شود تا بتوانیم با توجه به شعار سال و نگاه به الگوی کلان گردشگری کشور نقشی برای جذب گردشگران خارجی و توسعه گردشگری سلامت در بستر مناطق آزاد داشته باشیم.
وی درخصوص دستاوردهای حاصله از جلسات دو روزه میان مدیران گردشگری مناطق آزاد در اروند، اظهار داشت: سطح دستاوردها کاملا متفاوت بود ، از جمله اینکه سخنرانیها و مذاکراتی از سازمانهای مختلف در این جلسات برگزار شد تا نسبت به ارتقای همافزایی بین سازمانی اقدامات لازم انجام پذیرد. باتوجه به جایگاه استقلال تصمیمگیری و حقوقی در مناطق آزاد، نیازمند برگزاری اینگونه گردهماییها برای تعریف کار مشترک بین سازمانی هستند. یعنی در مناطق آزاد ماکو، انزلی و چابهار که دارای بُعد جغرافیایی بسیار متفاوت و دور هستند بتوان یک پروژه مشترک سطح کلان ملی را برای آنها تعریف کرد که این مهم به غیر از برگزاری مذاکرات و جلسات مشترک قطعا امکانپذیر نخواهد بود.
فروش بیش از ۱۵ درصد بسته های سرمایهگذاری مناطق آزاد در حوزه گردشگری
محمدفرزاد میرزایی قلعه درخصوص مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه در دولت سیزدهم و خصوصا در دوره مدیریت آقای عبدالملکی، دست مناطق آزاد در حوزه گردشگری و فرهنگی بسته است، تاکید کرد: بنده به عنوان یکی از متولیان این موضوع و اخبار را بیاساس میدانم و صد درصد تکذیب میکنم. تنها در یک مورد کوچک، سال گذشته تا فروردین ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۲۰۰ بسته سرمایه گذاری در مناطق آزاد تعریف شد. تقریبا سیصد عدد از این بسته های سرمایه گذاری فقط مختص حوزه گردشگری مناطق آزاد تعریف شده است که به صورت تخمینی بالغ بر ۱۵ درصد در کل مناطق آزاد به فروش رفته است.
وی افزود: گردشگری به عنوان بازوی مقتدر مناطق آزاد به خصوص در حوزه اقتصادی تعریف شده که با استفاده از تنوع فرهنگی مناطق با رویکرد هویتمحوری که در دولت سیزدهم در پیش گرفته، تولید ثروت برای سرمایه گذار و جامعه محلی دارد. گردشگری از نگاه مدیریت کلان شورای عالی مناطق آزاد و در سطح سازمانها، به عنوان یک بازوی مقتدر دیده میشود و جالب تر اینکه ما در تلاش هستیم که ان شا الله بتونیم گردشگری مناطق آزاد را با یک نگرش اقتصادی به عنوان یک اداره کل مستقل تعریف کنیم.
شباقامت ۳ میلیون و دویست هزار نفر گردشگر خارجی در مناطق آزاد طی سال ۱۴۰۲
معاونت گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد درباره سوالی مبنی بر اینکه در حوزه گردشگری، متقاضی خارجی هم وجود دارد، گفت: تقریبا شش میلیون نفر گردشگر خارجی طی سال گذشته به صورت شب اقامت در کل کشور حضور داشتهاند که از این تعداد نزدیک به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در مناطق آزاد بودهاند، یعنی بالغ بر ۵۰ درصد گردشگر خارجی که وارد کشور شد، در مناطق آزاد ساکن شدند. این آمار نشان میدهد که بستر حضور گردشگر خارجی در مناطق آزاد وجود دارد و زنجیره ارزش گردشگری تعریف شده، ظرفیت اقامتی فراهم است. مهمترین بحث در این حوزه این است که مناطق آزاد نیاز به ویزا و روادید ندارد که خود این موضوع سبب جذب سریع و آسان گردشگر خارجی میشود.
مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورایعالی مناطق آزاد کشور یکی از اهداف تشکیل جلسه دو روزه در منطقه اروند را در راستای همفکری و همافزایی در این حوزه عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا محورهای مهمی همچون چگونگی تعریف تور ترکیبی میان مناطق آزاد در حوزه گردشگری بررسی شد. در این راستا جلسات شبانه ای بین مدیران گردشگری تا ساعت ۳ شب برای تقسیم کار مشترک با همافزایی برگزار شد.
۲۴ شاخص و ۱۲۰ امتیار در ۵ مقوله تعریفشده برای بررسی عملکرد مناطق آزاد
میرزایی قلعه با بیان اینکه در مناطق آزاد از جانب این بخش بیست و چهار شاخص و ۱۲۰ امتیار در پنج مقوله تعریف شده است، تصریح کرد: گزارشهای ماهیانه و سالیانه نیز براساس این شاخصها منتشر میشود. با توجه به جایگاه نظارتی که در دولت سیزدهم برای شورای عالی مناطق آزاد تعریف شده است، نقش نظارتی محکمی به نفع هم جامعه میزبان، جامعه محلی و هم به نفع سرمایه گذار داریم. استراتژی سال گذشته بر تعریف بسته های سرمایه گذاری و موافقت اصولی بینام برای آمادگی حضور سرمایهگذار قرار گرفت. یعنی کمتر از یک هفته سرمایه گذار نسبت به ایده و پروژه ای که در دست دارد تعیین تکلیف میشود و اگر این زمان بیش از یک هفته باشد، قطعا شورایعالی مناطق آزاد به این حوزه ورود میکند و پروندهها را بدون حضور در کمیته سرمایهگذاری در کمیته ایدهها برای پیشبرد کارها مورد بررسی قرار میدهد. ا
وی درباره سوالی مبنی بر اینکه کدام منطقه آزاد ایران در حوزه گردشگری عملکرد بهتری داشتند، گفت: تعیین تکلیف گردشگری مناطق آزاد به مانند سرزمین اصلی به این آسانی نیست، چون عوامل متعددی در این امر از جمله؛ پیوست فرهنگی فرا مرزی و اقلیتها و فرهنگهای مختلفی که هر کدام از مناطق وجود دارد که مقایسه اینها با یکدیگر درست نیست. اما در سال ۱۴۰۲ باتوجه به شاخصهایی که اعلام شد منطقه آزاد قشم بیشترین امتیاز را در حوزه عملکرد گردشگری به دست آورد. از نظر ما باید به جای اینکه تقابلی صورت بگیرد باید مسائل فرهنگی موجود به عنوان جاذبه تعریف بشود.
معاونت فرهنگی و گردشگری شورایعالی مناطق آزاد در پایان تاکید کرد: در سال ۱۴۰۳ تاکید خود را بر افزایش کدهای ارزش اخلاق گردشگری در مناطق آزاد قرار دادهایم. بدین معنا که جامعه مهمان به عنوان یک مهاجم از طرف عرصه جغرافیایی جامعه میزبان تلقی نشود. گردشگر موظف به رعایت تمام اصول اخلاقی جامعه میزبان است تا به عنوان یک مهاجم از طرف میزبان تلقی نشود.
0 دیدگاه