به گزارش رصد اقتصادی، منطقه آزاد اروند با موقعیت جغرافیایی ویژه و نزدیکی به مرز عراق، یکی از مهمترین مناطق تجاری و صنعتی کشور بهشمار میرود. با توجه به شرایط اقتصادی، این منطقه توانسته است با بهرهگیری از فرصتهای موجود، بخشی از سرمایههای داخلی و خارجی را جذب و بخشهای مختلف اقتصادی خود را تقویت کند.
این گزارش نگاهی دارد به مهمترین پروژههای در حال اجرا و فرصتهای سرمایهگذاری که در این منطقه در حال تحقق است.
بسته ها و فرصت های سرمایه گذاری
برای دستیابی راحت و آسان سرمایه گذاران به اطلاعات و داده های مطالعاتی طرح های تولیدی و سرمایه گذاری ، تعداد 136 بسته سرمایه گذاری به 5 زبان ( فارسی / عربی/ انگلیسی/ روسی/ چینی ) تهیه و مطالعات امکان سنجی ، همچنین مجوزهای بی نام و اختصاص زمین مورد نیاز طرح ها انجام گرفته است ودرسایت سازمان به آدرس
(Www.Arvandfreezone.com )
قرار داده شده است.
جذب سرمایهگذاری های داخلی و خارجی
منطقه آزاد اروند با جذب 14 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی درسال 1402 و 17 میلیون دلار درشش ماهه نخست سال 1403 و سرمایهگذاری داخلی درسال 1402 بیش از 5هزار میلیارد تومان ( 5همت ) و در شش ماهه اول 1403 3هزار میلیارد تومان ( 3همت )توانسته است توجه سرمایهگذاران داخلی و خارجی را جلب کند. پروژههای مهمی که با این سرمایهگذاریها آغاز شدهاند، عمدتاً در حوزههای فولادی ، صنایع پایین دستی نفت و گاز ، لجستیک وحملونقل متمرکز هستند. این منطقه با دارا بودن زیرساختهای مناسب و حمایت از سرمایهگذاران، به یکی از مقاصد اصلی سرمایهگذاری تبدیل شده است.
توسعه زیرساختهای گردشگری
گردشگری در منطقه آزاد اروند همواره یکی از اولویتهای مهم بوده است. براساس آمار منتشر شده در نوروز 1403، بیش از 1.2 میلیون گردشگر از این منطقه بازدید کردهاند. این تعداد گردشگر، ظرفیت صددرصدی اماکن اقامتی را تکمیل کرد و نشان داد که منطقه به سرمایهگذاریهای جدید در حوزه اقامت و خدمات رفاهی نیاز دارد. صدور مجوزهای جدید برای کسبوکارهای گردشگری و حمایت از سرمایهگذاران در این حوزه، بخشی از استراتژی سازمان منطقه آزاد اروند برای توسعه گردشگری است. لذا شعاری که مسولان این سازمان در حوزه گردشگری انتخاب نموده وبرای تحقق آن تلاش میکنند «« اروند فرصت نوین گردشگری ایران »» می باشد.
رفع موانع تولید و احیای واحدهای صنعتی
یکی از برنامههای اصلی منطقه آزاد اروند، رفع مشکلات واحدهای تولیدی نیمهفعال و راکد است. با تأمین مالی و تسهیل شرایط برای واحدهای تولیدی، این منطقه قصد دارد تولیدات صنعتی خود را افزایش دهد. ارائه تسهیلات بانکی به میزان بیش 650 میلیارد ریال برای رفع کمبود مالی و سرمایه در گردش، به واحدهای تولیدی کمک خواهد کرد تا تولیدات خود را ارتقاء داده و بازارهای جدید را برای ارائه و صادرات هدف قرار دهند.
ظرفیت های اقتصادی منطقه
منطقه آزاد اروند با توجه به موقعیت جغرافیایی خود و وجود مرزخشکی شلمچه با بار انداز 100 هکتاری ، ومرز آبی و بندر خرمشهر همچنین مرز آبی و بندر آبادان ، دسترسی به بازارهای خارجی و بازارهای داخلی را تسهیل میکند. این منطقه به دلیل هم مرز بودن با عراق، فرصتهای تجاری مهمی را در حوزه صادرات و واردات فراهم میآورد.
صادرات تولیدات منطقه و تولیدات داخل کشور
اروند با صادرات بیش از 1/5 میلیارد دلار از تولیدات منطقه و همچنین تولیدات سایر نقاط ایران ( صادرات عبوری ) درسال 1402 شش ماهه اول سال 1403 ، بیشترین میزان صادرات در بین مناطق آزاد را به خود اختصاص داده است .دراین راستا درسال گذشته بیش از 220 میلیون دلار از تولیدات منطقه آزاد اروند و بیش از 750 میلیون دلار از تولیدات داخل کشور،( صادرات عبوری) ودر شش ماهه اول سال جاری 130 میلیون دلار صادرات تولیدات منطقه و400 میلیون دلار هم صادرات عبوری از مرزهای اروند صورت گرفته است.
نفت ،گاز و پتروشیمی و صنایع وابسته
با توجه به وجود پالایشگاه آبادان و پتروشیمی در این منطقه و ایجاد هاب پتروشیمی با مشارکت هلدینگ خلیج فارس ، فرصت های بی بدیلی را برای ایجاد صنایع تولیدی وابسته به نفت ، گاز و پتروشیمی در این منطقه به وجود آورده است که سرمایه گذاران می توانند از تسهیلات لازم برای سرمایه گذاری در این بخش بهره مند گردند .
وجود حمل و نقل ترکیبی شامل ؛ حمل و نقل جاده ای ، ریلی ، هوایی و دریایی باعث رونق در سرمایهگذاریهای جدید در حوزه حملونقل دریایی و زمینی به منظور افزایش ظرفیت جابهجایی کالا گردیده است این طرح ها به صورت ویژه بر روی بهبود شبکه لجستیکی منطقه متمرکز بوده و با هدف تسهیل صادرات و واردات کالاها بین ایران و عراق طراحی شدهاند.
مسئولیت های اجتماعی و اقدامات عمرانی و فرهنگی
منطقه آزاد اروند به عنوان یک نهاد حاکمیتی برای ایجاد زیر ساخت های لازم و بهرمندی اروند نشینان محترم در غالب مسئولیت های اجتماعی نسبت به کارهای عمرانی فعال بوده و بیش از 60 در صد درآمد خود را مصروف طرحهای عمرانی مانند ساخت پل ، اصلاح معابر ، تصفیه خانه فاضلاب ، زمین های ورزشی و... نموده است که نسبت به سنوات گذشته رشد چندین برابری را نشان می دهد همچنین فعالیت های فرهنگی و هنری ، ورزشی ، آموزش ، بهداشت و درمان و... از اولویت های منطقه بوده واین سازمان در زمینه های یاد شده مانند آموزش ، خرید تجهیزات پزشکی و بیمارستانی و حمایت از تیم های ورزشی و.... نگاه ویژهای دارد.
براساس این گزارش اروند درسال گذشته بعنوان منطقه برتر در بین مناطق کشور و همچنین در 6 ماهه نخست سال جاری نیز بعنوان منطقه برتر از سوی دبیرخانه مناطق آزاد کشور شناخته شد
نگاهی به آینده
منطقه آزاد اروند ( آبادان و خرمشهر ) از جمله مناطقی است که تا حد مطلوبی به این اهداف جامه عمل پوشانده است. این منطقه که در شمال غربی خلیج فارس به وسعت بیش از 37 هزار هکتار در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است، دارای مرز مشترک با کشورهای عراق و کویت بوده ومجاورت با استان بصره عراق و وجود یکی از شاهراهای زیارتی عتبات عالیات و... موقعیت ویژهای به این منطقه داده است.
برای ایجاد فرصت های جدید سرمایهگذاری و ارائه خدمات مطلوب به ذاروند نشینان و سرمایه گذاران ، مدیران اروند با جدیت پیگیر راهاندازی وبهره برداری از ترمینال جدید فرودگاه آبادان که توسط سازمان منطقه آزاد اروند با استانداردهای روز احداث شده است می باشند تا مردم منطقه و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند.
0 دیدگاه