هشدار خطر زلزله در تهران + جزئیات

هشدار خطر زلزله در تهران + جزئیات
هشدار خطر زلزله در تهران + جزئیات

شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری  مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران  در ساعت ۰۰:۳۶ ثانیه بامداد  چهارشنبه۱۴ خرداد این زلزله را ثبت کردند.

مختصات این زلزله که در عمق ۱۲ کیلومتری زمین رخ داده، ۳۵.۷۹ درجه عرض شمالی و ۵۲.۰۳درجه طول شرقی ثبت شده است.

 

زلزله تهران در ۹ کیلومتری دماوند، ۱۳ کیلومتری رودهن و ۱۶ کیلومتری بومهن استان تهران رخ داده بود .

 

 

 

گسل های زلزله خیز تهران

فرخ توکلی متخصص نقشه‌برداری و ژئودزی در سازمان نقشه‌برداری کشور در گزارشی از اندازه‌گیری‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ایی GPS و زمین لرزه‌های دماوند اظهار داشت: با توجه به زمین لرزه با بزرگاری 5.1 نوزدهم اردیبهشت ماه به نظر می‌رسد که زمین‌لرزه های بعدی هم از پس لرزه‌های زمین لرزه 19 اردیبهشت باشد که گسل مشاء عامل آن بود.

 

 

جهت مشاهده پیش بینی زلزله شدید در تهران اینجا کلیک کنید .... 

 

 

 توکلی افزود: «رشته کوه البرز از شمال و جنوب با گسل‌های مهم و  بزرگی محدود شده است. در البرز مرکزی گسل‌های خزر قرار دارد و البرز شمالی در شمال با گسل مشاء و در جنوب رشته کوه قرار دارد».

 
 

تاریخ زلزله تهران زنگ خطر است!

او در ادامه بیان کرد: «داده‌های لرزه‌نگاری تاریخی نشان می‌دهد که در منطقه البرز مرکزی اطراف شهر تهران حدودا هر ۱۵۸ سال یکبار، زمین لرزه اتفاق افتاده است. آخرین زمین‌لرزه برجسته در تهران مربوط به سال ۱۸۳۰ میلادی و به بزرگی 7.2 بوده است. به نظر تعدادی از کارشناسان علوم زمین و  همچنین بر اساس آمار لرزه‌خیزی و تاریخی موجود انتظار می‌رود در دایره‌ای به مرکزیت تهران با شعاع ۱۰۰ کیلومتر هر ۲۰۰ سال یکبار زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۷ ، هر ۲۰ سال یکبار زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۶ ، هر ۲ سال یکبار زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۵ رخ بدهد».

 

 

کوتاه شدگی البرز بر اثر حرکت گسل ها

توکلی تصریح کرد: «از سال 1378 سازمان نقشه برداری کشور شبکه‌ای از ایستگاه‌های موردی و دائمی GPS  و شبکه ثقل‌سنجی را در البرز ایجاد کرده است. نتیجه اندازه گیری‌ها نشان می‌دهد که البرز شاهد کوتاه شدگی حدود  7 میلیمتر در سال است که به صورت بالاآمدگی (کوه‌زایی) و حرکت های مسطحاتی گسل‌ها خود را نشان می‌دهند. اندازه گیری‌های GPS و ثقل سنجی میزان کوه‌زایی را 3.5 میلی متر در سال  و میزان حرکت مسطحاتی در گسل مشاء حدود 2 میلیمتر در سال  جابجایی راستا لغز چپگرد برآورد می‌شود (Djamour et. Al., 2010). چون زمین به صورت یک ماده ویسکو الاستیک عمل می‌کند عمده این حرکت‌ها و جابجایی‌ها در فواصلی دورتر از گسل اتفاق می‌افتند و در بازه‌های زمانی مختلف نقاط نزدیک به گسل با زمین لرزه‌هایی جابجایی خود را با جابجایی نقاط دورتر هماهنگ می‌کنند».

 

شکل 1: نرخ جابجایی‌های بدست آمده از اندازه گیری‌های GPS  و مدل بندی بلوکی  (Djamour et. Al., 2010.) اعداد داخل پرانتز نرخ کوتاه شدگی گسل‌ها و اعداد روی آنها نرخ جابجایی راستا لغز گسل‌ها و علامت + برای حرکت راستگرد و علامت – برای حرکت چپگرد منظور شده است.

 

منبع: رکنا 

 

 

خطر زلزله تهران جدی است! / اخطار جدی به شهرداری / چرا محرمانه؟!

 

 زلزله تهران با حرکت گسل مشا درحالی خطر جدی است که اطلاعات درباره آن محرمانه خوانده می شود.
 

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران چند هفته گذشته از محرمانه بودن گسل ها در تهران خبر داد. اما حالا سید آرش حسینی میلانی صبح امروز در دویست و شانزدهمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران در تذکری درباره ضرورت مطالعات دقیق درخصوص گسل های تهران گفت: زلزله های تهران براساس اظهارات متخصصین به خاطر فعال شدن گسل مشاء است در حالی که در مورد گسل های مشاء و ری مطالعات بنیادین و جامعی انجام نشده است و دچار بی مهری هایی شده اند.

 

وی ادامه داد: اگر سازمان های ملی و دستگاه های بزرگ قادر به انجام مطالعه و تامین مالی در این باره نیستند، لازم است شهر تهران برای انجام این مهم اقدام کند.

 

خطر زلزله تهران زیاد است

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه طبیعت با رخ دادهای زمین لرزه اخیر یادآوری و هشدار می دهد خطر در کمین است، اظهار داشت: همه صاحبنظران و متخصصین زلزله شناسی به اتفاق نگرانی خود را از بروز یک زلزله بزرگ گوشزد کرده اند. براساس طرح جامع شهر تهران شهرداری باید با شناسایی دقیق پهنه های گسلی، خطواره های گسلی را با مقیاس یک، دوهزارم در نقشه های موضوعی تهیه کرده و به عنوان یک لایحه اطلاعاتی شامل سازوکار گسل ها و حریم آنها را روی نقشه ای تفصیلی پیاده کرده و ضوابط احداث ساختمان و تأسیسات زیربنایی را لحاظ کند.

 

به گفته حسینی میلانی، در برنامه پنج ساله نیز این موضوع مورد تاکید بوده است، هرچند اظهار شده لایحه اطلاعات مکانی گسل ها در سامانه های شهرسازی درج شود ولی بررسی ها نشان می دهد کماکان وضعیت طبقه بندی گسل های فعال و آگاهی از وضعیت لغزش ها و جابجایی دوره ای آنها که می تواند در برنامه ریزی شهری مورد توجه قرار گیرد، انجام نشده است.

 

وی با اشاره به اهمیت موضوع و ضرورت افزایش ایمنی و مدیریت ریسک خطر لرزه ها و بنابر مفاد برنامه های پنج ساله اول تا سوم و سایر تکالیف ابلاغی تصریح کرد: به شهرداری تهران تذکر می دهم با اهتمام به مقابله با خطرات احتمالی آتی و مدیریت ساخت و ساز در حریم گسل ها و مناطق پر خطر با همکاری سازمان های مربوطه از جمله سازمان زمین شناسی نسب به تکمیل اطلاعات مکانی و انجام مطالعات لغزش ها و جابجایی تدریجی گسل های تهران به ویژه گسل مشاء و ری پیگیری و اقدام لازم را انجام دهد. / رکنا 

 

 

 

هشدار خطر زلزله در تهران + جزئیات

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟