توزیع گوشت وارداتی؛ به نام مردم به کام رستوران‌ها

توزیع گوشت وارداتی؛ به نام مردم به کام رستوران‌ها
توزیع گوشت وارداتی؛ به نام مردم به کام رستوران‌ها

 به گزارش رصد اقتصادی؛ دولت با هدف کنترل بازار داخلی گوشت قرمز در تلاش برای افزایش واردات و توزیع گسترده گوشت یخ‌زده خارجی است و البته این سیاست باعث شده تا به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای کنترل قیمت مواد خوراکی در داخل سالانه ۱۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد شود.

افت محسوس تولید گوشت قرمز به روایت مرکز آمار ایران در حالی استمرار دارد که علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای توزیع گسترده گوشت منجمد وارداتی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان خبر داده است.

دیگران چه می خوانند:

او دلیل افت تولید گوشت قرمز در داخل را خشکسالی ۲ سال اخیر و افزایش هزینه دامداران به علت حذف ارز ترجیحی اعلام و تاکید کرد: به همین دلیل پشتوانه دامی کشور به علت عرضه بیشتر دام‌های مولد دچار آسیب شد. با این توصیف راهکار کوتاه‌مدت از نظر مرد شماره ۲ این روزهای وزارت جهات کشاورزی این است که دولت واردات گوشت گرم و منجمد را در دستور کار خود قرار دهد. پیمان‌ پاک می‌گوید: روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم وارداتی به بازار عرضه خواهد شد که از ۸ کشور در حال واردات است و از هفته آینده واردات گوشت قرمز گرم افزایش خواهد یافت و به ۳۰۰ تن خواهد رسید.

او افزود: عرضه گوشت منجمد برزیلی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان هم افزایش خواهد یافت که مجموعه‌های بزرگ پرمصرف مثل رستوران‌ها و اصناف از این نوع گوشت استفاده خواهند کرد و از بازار گوشت گرم خارج خواهند شد و تا ماه رمضان ۳۵ هزار تن گوشت منجمد وارد خواهد شد.

علیرضا پیمان پاک،او با بیان اینکه طبق آمار مرکز آمار زایش و پرواربندی در این سه ماه اخیر نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت: این یعنی در فصل بهار و تابستان سال آینده ۲۵ درصد افزایش عرضه گوشت نسبت به سال گذشته داریم که این خودش بازار را تنظیم می‌کند و آثار مثبتی در کاهش قیمت دارد. پیمان‌ پاک در عین حال فاش می‌سازد: این واردات جمعاً ۴ درصد کل تولید دام کشور نمی‌شود، اما به گونه‌ای برنامه‌ ریزی می‌کنیم که بتواند قیمت‌ها را کنترل کند.

قیمت دولتی شقه گوسفندی
پیمان پاک در پاسخ به این سوال که قیمت تعادلی گوشت قرمز چقدر است، گفت: قیمت تعادلی براساس اعلام معاونت امور دام، حدود ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان برای شقه گوسفند است.

وی افزود: واردات گوشت گرم گوسفندی و گوساله را روزانه ۲۰۰ تن برنامه ریزی کردیم و براساس دستور معاون اول و تامین ارز بانک مرکزی تلاش می‌کنیم این واردات به ۳۰۰ تن برسد. این مقام وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در حال حاضر از هفت تا هشت کشور دنیا شامل مغولستان، شرق اروپا، استرالیا، کنیا، ارمنستان، یک مقداری گرجستان و روسیه گوشت گرم وارد می شود، همچنین از این هفته برای اولین بار گوشت گرم را از آفریقای جنوبی هم وارد می‌کنیم و سبدمان را در واردات گوشت گرم افزایش می‌دهیم.

وی تصریح کرد: تا ماه مبارک رمضان بیش از ۳۵ هزار تن گوشت منجمد برزیلی هم وارد بازار می‌شود که این کمکی برای کنترل بازار و ایجاد تعادل خواهد بود تا در شب عید و ماه مبارک رمضان با کمبود مواجه نشویم.

بازار تا تابستان سامان می‌یابد
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم که به استان مازندران رفته بود، با بیان اینکه سالانه ۱۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد ایران می‌شود، اظهار کرد: زنجیره تولید مرغ اجداد، مرغ مادر، تخم مرغ‌های نطفه‌دار در حال بازسازی است، زیرا در دوره‌ای به دلیل سیاست‌های درست یا غلط این زنجیره دچار آسیب شد.

وی با بیان اینکه باید زنجیره تولید دام در کشور به گونه‌ای بازسازی شود تا نیاز به واردات گوشت نباشد، ادامه داد: در بازار مرغ و گوشت برنامه‌ریزی دقیق صورت گرفته و تا آخر خرداد ماه سال آینده زنجیره مرغ و گوشت کشور بازسازی می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با عنوان اینکه باید بازار فروش مطمئنی را برای محصول فراهم کنیم، گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید برنج موجود در انبارها را خریداری کنند و خط اعتباری و سرمایه در گردش به آنها داده شود و توجه به بهبود وضعیت کشاورزان در دستور کار قرار گیرد.

با افزایش عرضه گوشت گرم در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، صف تقاضا به دلیل اختلاف قیمت گوشت عرضه شده با قیمت بازار زیاد شده به گونه‌ای که مشاهدات نشان از ایستادن شهروندان به مدت چند ساعت برای خرید گوشت قرمز با قیمت دولتی شده است. برخی شهروندان دلیل این صف را مراجعه افرادی برای خرید گوشت با قیمت گوشت قرمز به نمایندگی از رستوران‌ها می‌دانند که باعث شده تا بخشی از گوشت توزیع شده، اساسا قبل از رسیدن به دست مردم، از کانال دیگری به افراد خاص داده شود.

 

توزیع گوشت وارداتی؛ به نام مردم به کام رستوران‌ها

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟