جزئیات اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در ۱۸ رشته/مقطع حکمرانی دانشگاه تهران | ۱۸۰ پژوهشگر حکمرانی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۲ در دانشگاه تهران پذیرش می‌شوند

جزئیات اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در ۱۸ رشته/مقطع حکمرانی دانشگاه تهران | ۱۸۰ پژوهشگر حکمرانی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۲ در دانشگاه تهران پذیرش می‌شوند
جزئیات اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در ۱۸ رشته/مقطع حکمرانی دانشگاه تهران | ۱۸۰ پژوهشگر حکمرانی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۲ در دانشگاه تهران پذیرش می‌شوند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر علی‌اصغر پورعزت رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان برای تحصیل در قلمرو حکمرانی در عرصه‌های گوناگون در دانشکده حکمرانی، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، در ۹ رشته حکمرانی محیط زیست؛ حکمرانی انرژی؛ حکمرانی آب؛ حکمرانی کشاورزی و منابع طبیعی؛ حکمرانی علم، فناوری و نوآوری؛ حکمرانی آموزش؛ حکمرانی سلامت؛ حکمرانی جمعیت و خانواده؛ و حکمرانی اقتصادی صورت می‌پذیرد.

دکتر پورعزت، ظرفیت پذیرش دانشجو در اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در دوره‌های حکمرانی دانشکده حکمرانی را ۱۸۰ نفر اعلام کرد و گفت: ظرفیت پذیرش دانشجو در هر رشته کارشناسی ارشد ۱۴ نفر و در هر رشته دکتری ۶ نفر در نظر گرفته شده است.

دیگران چه می خوانند:

**ترکیب جنسیتی خاصی در پذیرش دانشجوی حکمرانی مد نظر قرار ندارد

وی در پاسخ به اینکه آیا ترکیب جنسیتی خاصی برای پذیرش دانشجو در دانشکده حکمرانی مد نظر است، تاکید کرد: پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشکده حکمرانی به استناد آیین‌نامه شورای هدایت استعداد درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می‌شود. در شرایط و ضوابط پذیرش دانشجوی استعداد درخشان، موردی که بخواهد درباره جنسیت پذیرفته‌شدگان توصیه‌ای داشته باشد، وجود ندارد. علاوه بر این، از نیمسال‌های آتی تحصیلی که دانشجو از طریق آزمون سراسری در دانشکده حکمرانی پذیرش می‌شود نیز قصدی برای سهمیه‌بندی جنسیتی در پذیرش دانشجو نداریم؛ زیرا ماموریت دانشکده حکمرانی، تربیت حکمرانان تراز انقلاب اسلامی، فارغ از زن و مرد بودن است.

**دانش‌آموختگان کدام رشته‌ها مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر رشته‌های حکمرانی هستند؟   

دکتر پورعزت در پاسخ به اینکه دانش‌آموختگان کدام رشته‌ها مجاز به ادامه تحصیل در رشته‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشکده حکمرانی‌ هستند، گفت: در فراخوان اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در دانشکده حکمرانی، برای پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در هر رشته حکمرانی، یک سری رشته‌ها را به منزله رشته‌های اولویت‌دار نام برده‌ایم که دانش‌آموختگان آنها می‌توانند وارد مقطع بالاتر در یکی از رشته‌های حکمرانی شوند. با این حال، محدود به آن رشته‌های اولویت‌دار نشده‌ایم؛ چون معتقدیم مشکلات حکمرانی در جامعه بشری، از جنبه‌ها و منظرهای علمی گوناگون قابل بررسی‌ هستند.

وی توضیح داد: برای مثال، ممکن است در نگاه اول، دانشجویان رشته‌های مهندسی مخاطبان اصلی رشته حکمرانی انرژی تلقی شوند؛ در حالی که موضوع انرژی، مقوله‌ای است که از وجوه گوناگون قابل تامل است؛ از مسائل حقوقی انرژی گرفته تا مسائل انرژی در صحنه بین‌الملل و غیره. چه بسا دانش‌آموخته یک رشته علمی بخواهد از منظری به حکمرانی انرژی نگاه کند که دال بر یک افق نگرش تازه به این حوزه باشد؛ منظری که به ذهن هیچ یک از صاحب‌نظران پیشکسوت خطور نکرده باشد. در واقع ما نمی‌خواهیم هیچ استعدادی را از هیچ رشته علمی محروم سازیم یا آن‌ها را از دست بدهیم؛ بنابراین، نظر استادان دانشکده این است که از همه رشته‌ها دانشجو بپذیریم. بدیهی است که در صورت نیاز، برای مدیریت سیستم آموزشی در برخی از گروه‌های علمی، دروس تکمیلی و دوره‌های پیش‌نیاز در نظر گرفته خواهند شد.

**آینده شغلی دانش‌آموختگان دانشکده حکمرانی

رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، درباره آینده شغلی دانش‌آموختگان این دانشکده چنین اظهار داشت: دانشکده میان‌رشته‌ای حکمرانی، کمک می‌کند تا حکمرانان آینده خدمات بهتری به جامعه ارائه دهند. هدف این دانشکده ایجاد ظرفیت حکمرانی برتر به سوی مسئولیت‌پذیرتر کردن، پاسخگو‌تر کردن، هدف‌مند‌تر کردن و افزایش ظرفیت سیستم حکمرانی است؛ به گونه‌ای که حکمرانان آینده با قابلیت‌های بیشتر و بهتری در خدمت حل مسائل اجتماعی قرار گیرند. بدیهی است با توجه به اینکه دانشکده قصد ندارد ظرفیت دانشجویان حکمرانی را بی‌پروا افزایش دهد و دانش‌آموختگان دانشگاه تهران معمولا مورد توجه نهادهای دولتی و خصوصی‌اند، در صورتی که بتوانند به شایستگی کافی برای عنوان «دانش‌آموختگی این دانشکده متمایز و ممتاز» دست یابند، مشکل اشتغال نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، با هدف توسعه مطالعات میان رشته‌ای و چند رشته‌ای و همچنین به منظور استفاده از ظرفیت دستاوردهای علمی دانشگاه‌ها در جهت خدمت به جامعه طراحی و ایجاد شده است؛ بیان داشت: ظرفیت‌های علمی گوناگون نظیر جامعه‌شناسی، روانشناسی، اقتصاد، علوم سیاسی، مدیریت، پزشکی، مهندسی، علوم پایه، علوم زیستی و کشاورزی و نظایر آن، دستاوردهای ارزشمندی دارند که معمولا به صورت بدیع و دقیق، به محافل علمی عرضه می‌شوند؛ اما کمتر به ساحت خط مشی و عمل حکمرانی راه می‌یابند. در دانشکده حکمرانی، درپی آن هستیم که مهارت‌های لازم به منظور راهیابی این دستاوردها به ساحت خط مشی و عمل حکمرانی در دانش‌آموختگان این دانشکده ایجاد گردند. امید داریم که سیستم حکمرانی ما از این طریق بتواند در آینده به گونه‌ای دانش‌مبناتر، سالم‌تر و خردمندانه‌تر به جامعه خدمت کند.

رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اینکه دانش‌آموختگان دانشکده حکمرانی جذب کدام بخش از بازار کار می‌شوند، به عوامل گوناگونی بستگی دارد. ما بخشی از آن‌ها را برای کمک به دولتمردان و کارگزاران دولتی و حکومتی، بخشی از آن‌ها را برای کمک به مدیریت بهتر سایر سازمان‌های عمومی، سیستم‌های تعاونی، بهبود ظرفیت‌های مدیریت و حکمرانی شهری، بهبود عملکرد شهرداری‌ها و حتی بخشی از آن‌ها را برای ارائه مشاوره به شرکت‌ها و موسسه‌های خصوصی، برای انطباق اثربخش با سیستم حکمرانی، پرورش می‌دهیم.

دکتر پورعزت با تاکید بر اینکه «اگر می‌خواهیم منافع ملی را بهتر محقق کنیم، باید در دانش حکمرانی قوی‌تر عمل کنیم.»، اظهار کرد: ما بهترین استعدادهای کشور را در دانشکده حکمرانی جذب می‌کنیم و در بهترین سیستم‌های آموزش حکمرانی موجود و در دسترس کشور، پرورش می‌دهیم و امیدواریم که آن‌ها نیز استعداد خود را شکوفا سازند و بتوانند اعتماد جامعه را جلب کنند و به جایگاه‌های شایسته‌ای که ما آنان را برای خدمت در آن جایگاه‌ها پرورش می‌دهیم، برسند.

وی افزود: ما پیش از این فقط در رشته آینده‌پژوهی دانشجو داشتیم که با زحمات بی‌وقفه استادان جذب شده، به ویژه در معاونت علمی و کمیته تلفیق رشته‌های دانشکده، این فرصت فراهم شد که تعداد مقطع-رشته‌های دانشکده به بیست مورد برسد. ما این توفیق را حاصل همکاری معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه عالی دفاع ملی می‌دانیم و از همه آنها سپاسگزاریم.

**کدام گروه‌های علمی در دانشکده حکمرانی فعال هستند؟

دکتر حسین ایمانی، معاون علمی دانشکده حکمرانی نیز درباره گروه‌های فعال در دانشکده حکمرانی اعلام کرد: دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران در 4 گروه آموزشی حکمرانی عمومی، حکمرانی خدمات عمومی و زیربنایی، حکمرانی کشاورزی، آب و منابع طبیعی و حکمرانی فرهنگی-اجتماعی فعالیت می‌کند. گروه حکمرانی عمومی شامل بخش‌های حکمرانی اداری و حکمرانی مالی- بازرگانی؛ گروه حکمرانی خدمات عمومی و زیربنایی شامل بخش‌های حکمرانی توسعه پایدار، حکمرانی انرژی و حکمرانی سرزمین؛ گروه حکمرانی کشاورزی، آب و منابع طبیعی شامل بخش‌های حکمرانی آب و حکمرانی کشاورزی و منابع طبیعی؛ و گروه حکمرانی فرهنگی- اجتماعی شامل بخش‌های سلامت و رفاه، آموزش، فرهنگ و خانواده و نوآوری و آینده است.

** ۲۸ شهریور؛ آغاز ثبت‌نام متقاضیان پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در دانشکده حکمرانی

وی از آغاز ثبت‌نام الکترونیکی متقاضیان واجد شرایط پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۲ از طریق مراجعه به نشانی ems2.ut.ac.ir  خبر داد و گفت: مهلت ثبت‌نام الکترونیکی متقاضیان تا پایان روز جمعه ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۲ ادامه دارد.

معاون علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مدارک متقاضیانی که در مهلت مقرر اقدام به ثبت‌نام اینترنتی نکرده باشند، به هیچ وجه بررسی نخواهد شد، تصریح کرد: پذیرش نهایی متقاضیان منوط به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور است.

جزئیات اولین دوره پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در ۱۸ رشته/مقطع حکمرانی دانشگاه تهران | ۱۸۰ پژوهشگر حکمرانی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۲ در دانشگاه تهران پذیرش می‌شوند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟