به گزارش خبرنگار خبر ثریا، ویرایشهای جدید چهار نظام رتبهبندی معتبر بینالمللی از جمله رتبهبندیهای QS، تایمز دانشگاههای آسیایی، موضوعی ISC و لایدن نشان میدهد که با وجود برخورداری دانشگاههای برتر کشور از جهش و بهبود جایگاه در بیشتر شاخصهای رتبهبندی، اما دانشگاههایی نظیر تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر، علم و صنعت و برخی دیگر با چند پله افت رتبه در معیار مرجعیت علمی در ویرایش ۲۰۲۳ رتبهبندی لایدن نسبت به ویرایش ۲۰۲۲ این رتبهبندی مواجه بودهاند.
در پی انتشار رتبهبندی لایدن، برخی رسانهها از این افت چند پلهای برخی دانشگاهها تحت عنوان «فاجعه» و «سقوط آزاد دانشگاهها» نام بردهاند. این قضاوت رسانهای، با واکنشهایی از سوی ناظران آموزش عالی در فضای مجازی روبرو شده است. برخی کاربران با کنایه، این افت رتبه را به مسئولان فعلی آموزشی تبریک گفتهاند؛ این درحالیست که برخی کاربران فعال در حوزه آموزش عالی به رمزگشایی درباره دوره زمانی مربوط به نتیجهای که حالا منتشر شده است پرداختهاند.
نیما شایان، خبرنگار حوزه آموزش عالی و مدیر ارتباطات و رسانه دانشگاه تهران در توئیتر نوشت: «اعتمادآنلاین، افت رتبه دانشگاهها در ویرایش ۲۰۲۳ #لایدن نسبت به ۲۰۲۲ را سقوط آزاد خواند. آقای سردبیر؛ لایدن ۲۰۲۳ بر اساس ارزیابی تولیدات علمی در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ منتشر شده است. البته قابل فهم است که اگر در دوره دوستانتان چاره میشد، حالا دیگر دستتان برای امیدزدایی خالی بود!»
برخی رسانهها بدون اشاره به اینکه ویرایش ۲۰۲۳ رتبهبندی لایدن، نتیجه ارزیابی تولیدات علمی دانشگاهها در فاصله سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ است، این طور القا نمودهاند که گویا این افت چند پلهای رتبه برخی دانشگاهها نتیجه عملکرد آنها در فاصله سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ است.
0 دیدگاه