نحوه عملکرد فیوز مینیاتوری اشنایدر به چه صورت است؟

نحوه عملکرد فیوز مینیاتوری اشنایدر به چه صورت است؟
نحوه عملکرد فیوز مینیاتوری اشنایدر به چه صورت است؟

فیوز مینیاتوری اشنایدر از محصولات شرکت فرانسوی اشنایدر الکتریک است. کلید مینیاتوری اشنایدر برای جریان های پایین استفاده می شود و حداکثر جریان عبوری از آن به 100 آمپر می رسد. این کلید های مینیاتوری به صورت ریلی و به سادگی قابل نصب هستند. فیوز های مینیاتوری اشنایدر در سیستم برق کشی ساختمان های اهمیت فراوانی دارند و از مدار های الکتریکی در مقابل جریان غیر مجاز محافظت می کند. به طوریکه اگر جریانی بیش از جریان اسمی مدار از فیوز عبور نماید، به منظور جلوگیری از اتصال کوتاه شدن و حفظ امنیت جریان برق را قطع می کند. با این حال هیچگونه آسیبی به مدار نخواهد رسید. ما در این متن مطالب مفیدی را برای آشنایی بیشتر خوانندگان با فیوز مینیاتوری اشنایدر و موارد استفاده از آن آماده کرده ایم.

دیگران چه می خوانند:

ساختار فیوز مینیاتوری اشنایدر و وظایف هر کدام از بخش ها

به طور کلی فیوز مینیاتوری اشنایدر از چهار بخش تشکیل شده است. این چهار بخش عبارت اند از پوسته، مگنت، بی متال و جرقه گیر. تمامی قسمت های کلید مینیاتوری اشنایدر می بایست در محفظه ای غیر قابل اشتعال با مقاومت حرارتی در حدود 1000 درجه سانتی گراد قرار گیرند. این محفظه که از مواد عایق با حداقل ولتاژ 2500 ولت ساخته شده پوسته فیوز مینیاتوری ما را شکل می دهد. مگنت از بخش هایی مانند سیم پیچ مسی، هسته مرکزی ثابت و متحرک، اتصالات، فنر و... تشکیل شده و وظیفه آن در فیوز مینیاتوری تحمل جریان هایی تا چند برابر جریان نامی کلید و قطع فوری آن است. رله اضافه بار که اغلب با اسم بی متال شناخته می شود یکی دیگر از اجزای داخلی کلید های مینیاتوری از جمله کلید مینیاتوری اشنایدر است که در زمان در زمان طراحی و ساخت این تجهیز به وسیله یک پیچ، جریان نامی دقیق کلید تنظیم و توسط کارخانه سازنده کلید لاک می شود. وظیفه این رله یا همان بی متال قطع مدار در برابر اضافه بار است. بخش نهایی یعنی جرقه گیر از صفحات فلزی موازی ساخته شده و در هنگام قطع با تقسیم جرقه به جرقه های کوچک از به وجود آمدن جرقه های خطرناک و با گرمای زیاد جلوگیری می کند.

خصوصیات کلید فیوز مینیاتوری اشنایدر

به بیانی دیگر، کلید مینیاتوری اشنایدر نوعی بریکر یا قطع کننده اتوماتیک مدار سات که امکان حفاظت بار و اتصال کوتاه را دارد. این کلید مینیاتوری به طور معمول در رنج جریان 2 تا 63 آمپر و به صورت تک پل، دو پل، سه پل و چهار پل عرضه می شوند. هر کدام از کلید های مینیاتوری قدرت قطع اتصال کوتاه مختص به خود را دارند که این معیار در انواع فیوز های مینیاتوری اشنایدر از 6 کیلو آمپر شروع می شود. همچنین کلید های مینیاتوری اشنایدر از لحاظ نوع بار در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند که این دسته بندی ها بر اساس منحنی جریان یا curve شناخته می شوند. منحنی جریان و قطع فیوز از مهمترین فاکتور های انتخاب و خرید کلید مینیاتوری به حساب می آید. از این رو در ادامه به بررسی موضوع مهم منحنی جریان Curve در فیوز های مینیاتوری اشنایدر می پردازیم.

منحنی جریان یا Curve چیست؟

منحنی قطع فیوز یا Curve از مشخصات مهم هر کلید مینیاتوری از جمله فیوز مینیاتوری اشنایدر به شمار می رود که می بایست در هنگام خرید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم. این منحنی نمایان کننده حداکثر زمان نسبت به جریانی است که کلید به شکل لحظه ای متحمل می شود و کلید هیچگونه واکنشی در برابر این جریان از خود نشان نمی دهد. منحنی های قطع فیوز با حروف B، C، D، k و Z نمایش داده می شوند که در ایران از منحنی های B، C و D کاربرد بیشتری دارند. موارد استفاده هر کدام از منحنی ها با یکدیگر متفاوت است. به طور مثال منحنی B در زمان هایی که جریان های اتصال کوتاه ضعیف هستند مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین منحنی های C و D به ترتیب در کابل هایی که بارهای معمولی را تغذیه می کنند و بار با جریان عمومی بالا کارایی دارند.

انواع فیوز مینیاتوری اشنایدر

کلید های مینیاتوری شرکت اشنایدر در دو نوع B و C با کاربرد موتوری و روشنایی و همانطور که پیشتر اشاره شد، به صورت تک پل، دو پل، سه پل و چهار پل به فروش می رسد. تیپ B کلید اشنایدر برای مصارف روشنایی استفاده می شوند و سرعت بالایی در قطع جریان اضافه دارند. همچنین تیپ C این کلید ها برای اجرا موتورهای کم توان که جریان راه اندازی بالایی ندارند مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایا و ویژگی های فیوز مینیاتوری اشنایدر

شرکت اشنایدر الکتریک با سابقه ای بالغ بر 180 سال در زمینه تولید محصولات با کیفیت الکتریکی و الکترونیکی، مهندسی برق و تجهیزاتی از این قبیل تا به حال قادر به کسب جایگاه والایی در این صنعت بوده است. انواع فیوز مینیاتوری اشنایدر همچون سایر محصولات این شرکت از کیفیت بالا و مزایای فراوانی برخوردار هستند. از مزایا و ویژگی های فیوز مینیاتوری اشنایدر می توان به مواردی مانند تامین امنیت دائم سیستم، حفاظت از مدار های الکتریکی، بازه وسیع جریان فیوز، حفاظت از انسان در برابر تماس های غیر مستقیم با سیستم های زمین IT و TN، تشخیص زود هنگام اضافه بار حرارتی و خطای اتصال کوتاه، گزینه ای مناسب برای حفاظت الکتریکی و قطع اتوماتیک دقیق و... اشاره کرد.

کاربرد های فیوز مینیاتوری اشنایدر

از فیوز های مینیاتوری اشنایدر فشار ضعیف می توان در جریان های پایین، مدارهای کنترل و فرمان و تابلو های برق استفاده کرد و به محض ایجاد هرگونه مشکل جریان برق را قطع کرد. در ادامه کاربرد انواع فیوز مینیاتوری اشنایدر با آمپر های مختلف را ذکر می کنیم.

  • فیوز مینیاتوری اشنایدر 6 آمپر: مدار های روشنایی استاندارد
  • فیوز مینیاتوری اشنایدر 10 آمپر: مدار های بزرگ روشنایی
  • فیوز مینیاتوری اشنایدر 16 و 20 آمپر: این فیوز های مینیاتوری به طور معمول برای دیگ های بخار و بخاری های غوطه ور استفاده می شوند.
  • فیوز مینیاتوری اشنایدر 32 آمپر: اصلاح فنی مدار یا پریز برق
  • فیوز مینیاتوری اشنایدر 40 آمپر: اجاق برق، اجاق گاز و دوش کوچک
  • فیوز مینیاتوری اشنایدر 50 آمپر: دوش 10 کیلو وات برق و وان آب گرم

نحوه عملکرد فیوز مینیاتوری اشنایدر به چه صورت است؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟