قیمت دلار در کانال گرانی است.قیمت دلار مدام کم و زیاد می شود ولی چند وقتی است قیمت دلار گران شده است.قیمت دلار غیر قابل پیش بینی است. تمام واردات و صادرات بر اساس قیمت دلار انجام می گیرد.
کامران سلطانیزاده در گفتوگویی با اشاره به عدم توان پیشبینی قیمت دلار، گفت: به طور کلی قیمت دلار بر اساس فاکتورهای عرضه و تقاضا تعریف میشود. اگر تقاضای بیشتری در آینده وجود داشته باشد و عرضه افزایش نیابد، طبیعتا قیمت بالا میرود اما چنانچه عرضه زیادی داشته باشیم و تقاضا کم باشد، قیمت سقوط میکند.
به گفته او، از سویی دیگر تورمی به نام تورم سالیانه نیز در کشور وجود دارد که آن هم بر نرخ دلار و تمامی ارزها اثرگذار است. فاکتورهای اجتماعی، سیاسی و بینالملل مانند؛ تحریمها، روابط خارجی با کشورهای دیگر، کاهش صادرات و تبادلات مالی نیز تاثیر بسیاری دارد.
دبیرکل کانون صرافان یادآور شد: دلار ۳۲ هزار تومان بود و اکنون به قیمت ۳۵ هزار تومان رسیده است. یعنی تقریبا ۱۰ درصد در یکماه افزایش پیدا کرده است. این تغییر در مدت کوتاهی رخ داده است.
منبع: خبر آنلاین
پیشبینی قیمت دلار
اما روند قیمت دلار چگونه است؟ اگر مبنای این پیشبینی کوتاهمدت باشد، باید بازار را بر اساس قیمت دلار هرات پیشبینی کرد. قیمت دلار هرات امروز ۱۱ مهرماه وارد کانال ۳۳ هزار تومان شد. این یعنی قیمت دلار هرات رشد کرده و بر بازار ارز تهران هم تاثیر افزایشی دارد.
سیگنال درهم هم مانند دلار هرات است. در یازدهمین روز مهرماه قیمت درهم به ۹ هزار و ۲۰۰ تومان رسید که نشاندهنده افزایش قیمت است. پس از این دو نظر، میتوان پیشبینی کرد که روند قیمت دلار اگر افزایشی نباشد، کاهشی هم نخواهد بود.
به خصوص که گزارشهای میدانی نشان میدهد معاملات بازار قفل شده و فعلا فروشندگان دست نگه داشتهاند.
اما در بلندمدت قیمت دلار چه میشود؟
آخرین باری که دلار وارد کانال ۳۳ هزار تومان شد، تیرماه سال جاری و بعد از شکست مذاکرات دوحه بود. آن زمان بازارساز با ارزپاشی و اخبار برجامی جدید توانست دلار را رام کند و حتی آن را تا کانال ۲۹ هزار تومان هم برساند. این بار احتمالا چشم امید بازار برای کاهش قیمت دلار به اخبار سیاسی است. اما برخی از معاملهگران معتقدند رشد قیمت دلار هیجانی نبوده و دلار در کانال ۳۱ یا ۳۲ هزار تومان ماندگار است. مگر اینکه اخبار سیاسی خاصی مخابره شود.
اما مساله این است که اگرچه ایران به مذاکرات هستهای جدید چراغ سبز نشان داده، اما این چراغ سبز با موافقت طرف آمریکایی و اروپایی همراه نشده است.
منابع بلوکه شده آزاد نمیشود؟
البته شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در توئیتی خبرآزادسازی این منابع را رد و اعلام کرد «آزاد شدن و انتقال پولهای بلوکه شده ایران در ازای آزادی باقر و سیامک نمازی، کذب است و صحت ندارد.»
البته بسیاری از کارشناسان معتقدند کاهش قیمت دلار ارتباطی با این خبر ندارد. چراکه خبرآزادسازی منابع بلوکه شده ایران، بارها چه از سوی دولت سیزدهم و چه از سوی دولت دوازدهم بارها مطرح شده است. در دفعات نخست تزریق ۷ میلیارد دلار ارز، قیمت دلار را تحت تاثیر قرار میداد و بارها دولت توانست با این اخبار بازار را کنترل کند. اما مدتهاست که بازار نسبت به چنین اخباری بیتفاوت است و براساس آن حرکت نمیکند.
اما بازار چگونه مهار شد؟ بسیاری از معاملهگران معتقدند که بازار ارزفعلا تحت تاثیر هیچ خبری نیست و روال معمول خود را طی میکند و فعلا در حال کانالسازی است. به عبارتی معاملهگران حرفهای انتظار ندارند که روند رشد قیمت دلار دائمی باشد و دلار، هر روز رکورد قیمتی جدیدی را ثبت کند. از نظر آنها این افت و خیز و نوسان محدود، روند طبیعی دلار است.
اگرچه برخی دیگر معتقدند که احتمالا بازارساز وارد بازار ارز شده است. چراکه هم روز جمعه منابع سنگینی به بازار تزریق شد و هم از اظهارات جدید صالحآبادی میتوان اینگونه برداشت کرد که دولت برای مهار بازار برنامه دارد و اجازه نمیدهد که دلار به زودی کانال عوض کند.
قیمت دلار از ابتدای معاملات امروز تلاش کرده است از سقف 35 هزار تومان عبور کند. با این حال اما به رغم نوسانات زیاد، ورود به کانال 35 هزار تومان، مقطعی بوده و خبری از پایداری دلار در سطح 35 هزار تومان نیست.
از روزهای پایانی هفته نخست آبانماه، دلار صعودی شتابان را تجربه کرد و ظرف مدت سه روز در آستانه ورود به کانال 37 هزار تومانی قرار گرفت. این روند با افزایش تنشهای سیاسی میان ایران و غرب همزمان شد که بارقههای امید به احیای برجام را از بین برده بود. بر همین اساس در کنار مشکلات مدیریت اقتصادی کشور، فضای روانی منفی نیز در جهش قیمت دلار موثر بود.
در این میان بانک مرکزی تلاش کرد قیمت دلار را از مسیر عرضه اوراق ارزی و برخی کنترلگریهای سنتی بازارساز، سرکوب کند. مسیری که به کاهش قیمت دلار تا کانال فعلی و حالا توقف حرکت آن منجر شده است.
حالا اما این سوال مطرح است که با توجه به کمبود منابع ارزی کشور به دلیل حلقه تنگ تحریمها و روابط تیره سیاسی میان ایران و کشورهای غربی، بانک مرکزی موفق خواهد شد مسیر قیمت دلار را تحت سلطه خود درآورد یا مجددا اسکناس آمریکایی راه خود را به سمت صعود خواهد یافت؟
گفتنی است امروز قیمت دلار در صرافی ملی 30 هزار و 954 تومان اعلام شده است. حال آنکه قیمت دلار توافقی 34 هزار و 597 تومان است؛ از سوی دیگر نرخ نیمایی نیز همچنان در کانال 27 هزار تومانی سرکوب میشود و امروز 27 هزار و 656 تومان قیمت خورده است.
در بازارهای همسایه، قیمت دلار هرات در نیمه بالایی کانال 34 هزار تومانی نوسان میکند. ددلار سلیمانیه هم از ابتدای معاملات روز در نیمه پایینی کانال 35 هزار تواننی قرار دارد.
0 دیدگاه