برای بقا در صنعت فولاد به سمت بالادست و پایین‌دست حرکت کرده‌ایم

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع، در گفت‌وگو با فاطمه باقری خبرنگار رصد اقتصادی در نمایشگاه آنکیروس ترکیه از تحولات ضروری در صنعت فولاد ایران خبر داد و تأکید کرد که این شرکت برای بقا و رشد، به سمت معادن و نورد محصولات حرکت کرده است. وی همچنین به کاهش صادرات و چالش‌های مالیاتی اخیر اشاره کرد و از ضرورت تصمیمات حمایتی دولت جدید سخن گفت.
برای بقا در صنعت فولاد به سمت بالادست و پایین‌دست حرکت کرده‌ایم

به گزارش فاطمه باقری خبرنگار رصد اقتصادی، مجتبی مهری نژاد مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در نمایشگاه آنکیروس ترکیه، در ابتدا با اشاره به وضعیت فعلی شرکت‌های فولادی در ایران، گفت: همه شرکت‌های فولادی داخل کشور به توسعه در بالادست و پایین‌دست نیاز دارند. علت این تغییرات به سیاست‌های کلی حاکمیتی و صنعتی کشور بازمی‌گردد . شرکت ارفع نیز ناگزیر است برای بقا به سمت بالادست و پایین‌دست حرکت کند.

وی افزود: در دو سال گذشته، شرکت به سمت معادن حرکت کرده و سرمایه‌گذاری‌هایی در این زمینه انجام داده ایم. ما در مزایده‌های صنایع معادن و تجارت شرکت کرده‌ایم و همچنین به دنبال مشارکت با سازمان‌های معادن بوده‌ایم.

دیگران چه می خوانند:

مدیرعامل فولاد ارفع پیش‌بینی کرد که تا سه تا چهار سال آینده نتایج خوبی در حوزه معدن به دست خواهند آورد و اظهار داشت: در حال حاضر، کارهای اکتشافی معادن در حال انجام است و در صورتی که در معدن موفق شویم، به سمت تولید کنسانتره و گندله خواهیم رفت.

وی در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به وضعیت کارخانجات نورد، گفت: کارخانه‌های نورد در ایران در حال حاضر به سمت احیا و ذوب حرکت می‌کنند و حتی کارخانجات فولادی خصولتی نیز ممکن است مشتریان بزرگ خود را از دست بدهند، زیرا خودشان نیاز خود را تولید خواهند کرد. شرکت ارفع نیز به همین دلیل در حال حرکت به سمت نورد محصولات خود است. ما مطالعات اولیه را انجام داده و برگزاری مناقصه را در دستور کار داریم و سرمایه‌گذاری حدود 130 تا 140 میلیون یورویی در نظر داریم.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در خصوص صادرات نیز اعلام کرد: سال گذشته، این شرکت نسبت به تولید و صادرات محصولات، عملکرد چشمگیری داشت.

وی افزود: در سال 1403، صادرات به شدت کاهش یافته است. دلیل این افت به عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما مربوط می‌شود. کاهش قیمت جهانی فولاد و دستمزد پایین ارز در نیما موجب شد که ما در صادرات زیان‌ده باشیم. بهای تمام‌شده شرکت‌های فولادی بالای 18 تا 19 هزار تومان است و با این حال صادرات موجب زیان می‌شود.

مهری نژاد همچنین به تصمیمات اخیر سازمان امور مالیاتی اشاره کرد و گفت: این تصمیمات، به ویژه عطف به ماسبق کردن مالیات برای شرکت‌های معاف از مالیات در مناطق محروم، موجب نگرانی و کاهش صادرات شده است. امیدواریم که با روی کار آمدن دولت جدید، این دست از تصمیمات به حداقل برسد و در راستای تشویق تولیدکنندگان برای صادرات گام برداشته شود.

برای بقا در صنعت فولاد به سمت بالادست و پایین‌دست حرکت کرده‌ایم

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟