انواع تحلیل بازار‌های مالی

انواع تحلیل بازار‌های مالی
 انواع تحلیل بازار‌های مالی

قبل از ورود به بازار‌های مالی، یک سرمایه‌گذار باید بتواند تحلیل بازارهای مالی را به خوبی انجام دهد. اطلاعات لازم را در زمینه آنچه که می‌خواهد بر روی آن سرمایه‌گذاری کند، کسب نماید. اطلاعات را تحلیل کند تا ببیند در زمینه موضوع سرمایه‌گذاری چقدر سود خواهد برد؟ در چه بازه‌ای سود خواهد داشت؟ و آیا ارزش سرمایه‌گذاری را دارد؟

دیگران چه می خوانند:

کسی که بتواند اطلاعات بازار مالی را جمع‌آوری کند و به تجزیه و تحلیل بازار‌های مالی بپردازد یک تحلیل‌گر است. سه نوع تحلیل وجود دارد که تحلیل‌گر می‌تواند در هر یک از سه روش تحلیل‌های خود را ارائه کند. در ادامه به هر سه روش تحلیل بازار‌های مالی خواهیم پرداخت.

برای خرید و فروش و تحلیل بازار‌های مالی 3 روش و تکنیک وجود دارد:

  1. تحلیل تکنیکال (Technical)
  2. تحلیل بنیادی (Fundamental)
  3. تحلیل احساسی (Sentiment)

اما کدام تحلیل بهتر است؟ برای اینکه بدانید کدام تکنیک برای تحلیل بازار‌های مالی مناسب‌تر است باید هر سه روش را یاد بگیرید.

در واقع هر سه روش برای تحلیل درست بازار مناسب است و مانند سه پایه صندلی عمل می‌کند که هر کدام از پایه‌ها اگر نباشد و یا ضعیف عمل کند، دیگر صندلی کارایی خود را از دست خواهد داد و خواهد شکست و شما بر روی زمین پخش خواهید شد و در واقع در این بازار پر ریسک ضرر خواهید کرد. بنابراین شما باید بر روی هر سه رکن آنالیز و تحلیل بازار‌های مالی مسلط باشید.

اگر در هر کدام از این سه روش ضعیف عمل کنید، صندلی شما خواهد شکست و معامله شما منجر به ضرر بسیاری خواهد شد! در ادامه به چگونگی هر سه روش تحلیل بازارهای مالی می‌پردازیم.

1- تحلیل بازار‌های مالی به روش تکنیکال (Technical Analysis)

معامله گران به وسیله تحلیل تکنیکال می‌توانند تغییرات قیمت را مشاهده کرده و با بررسی حرکات قیمت و افزایش و کاهش آن، شرایط معاملاتی و چگونگی قیمت در لحظه حال را پیش‌بینی کرده و تشخیص دهند.

تریدر‌ها بر این باورند که تمام اطلاعات بازار و چگونگی رفتار آن را می‌توان از طریق تحلیل قیمت، به دست آورد. بنابراین تنها چیزی که یک شخص برای ورود به بازار و انجام خرید و فروش نیاز دارد، تحلیل قیمت ارز‌های دیجیتال است.

1-1- زیربنای تحلیل تکنیکال

 یک مثال قدیمی وجود دارد که می‌گوید: تاریخ همیشه تکرار می‌شود. تحلیل تکنیکال نیز بر این اساس شکل می‌گیرد و معامله گران بر این باورند که قیمت در نمودار به شیوه قبل رفتار خواهد کرد. بنابراین تریدر‌ها به دنبال الگویی هستند که در گذشته شکل گرفته است.

1-2- خوب! چگونه می‌توان از حرکات قیمتی مطلع شد؟

وقتی کسی بخواهد در دنیای ترید و معامله‌گری تحلیل تکنیکال انجام دهد از نمودار یا چارت استفاده می‌کند که ساده‌ترین راه برای تجسم داده هاست.

تجزیه و تحلیل داده‌های قدیمی به شما کمک می‌کند که روند‌ها و الگو‌ها را شناسایی کرده تا فرصت مناسب برای معامله کردن را کشف کنید.

نمودار‌های قیمت و نشانه‌های شاخص تمایل به خود تکمیل‌کننده بودن دارند و هرچه معامله گران بیش‌تر به دنبال الگو‌های مشخص در نمودار‌های قیمتی باشند، احتمال آن که این الگو‌ها خود را در بازار‌ها آشکار کنند، بیشتر می‌شود.

1-3- تحلیل تکنیکال یک واقعیت ثابت نیست

با وجود اینکه وقتی دو تحلیلگر، در هنگام تفسیر نمودار، به یک نمودار یا اندیکاتور نگاه می‌کنند اما ممکن است دو ایده متفاوت به ذهن هر یک از آن‌ها خطور کند.  

نکته‌ای که وجود دارد این است که باید شما مفاهیم را درک کنید تا وقتی کسی در مورد فیبوناچی، باند بولینگر یا نقاط پیوند صحبت می‌کند، آن‌ها را درک کنید و متعجب و نگران نشوید.

2- تحلیل بنیادی یا فاندامنتال در بازار‌های مالی (Fundamental Analysis)

همانطور که گفته شد، تحلیل تکنیکال بر اساس تحلیل قیمت گذشته، قیمت در آینده را تخمین می‌زند. اما تحلیل بنیادی یا فاندامنتال کاری به نمودار ندارد.  

تحلیل بنیادی بر اساس گزارش‌های اقتصادی و اخبار‌ها از جمله توییت‌های رهبران و بنیان‌گذاران جهان است. در این روش بر اساس تحلیل‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی که بر عرضه و تقاضا تأثیرگذار است، قیمت پیش‌بینی می‌شود.  

میزان عرضه و تقاضا بر روی قیمت تاثیر می‌گذارد و بنابراین در تحلیل بنیادی، عوامل مؤثر و ریشه‌ای تأثیرگذار بر عرضه و تقاضا بررسی می‌شوند. سختی تحلیل بنیادی در یافتن تمامی عوامل مؤثر بر عرضه و تقاضا و مشخص کردن میزان تاثیرگذاری هر یک از آن‌ها است.

عوامل مختلف را در نظر گرفته و مشخص کنید کدام اقتصاد پر رونق و کدام اقتصاد کم رونق است. هرچه اقتصاد یک کشور بهتر، سرمایه‌گذاری در آن بیشتر و در نتیجه تقاضا برای آن ارز بیشتر خواهد شد.

3- تحلیل سنتیمنتال یا احساسات (Sentiment Analysis)

معمولاً بسیاری تصور می‌کنند که ما تنها دو تحلیل داریم و آن هم فاندامنتال و تکنیکال! و از تحلیل سوم که یکی از مهم‌ترین تحلیل‌ها است غافل می‌شوند. تحلیل سمانتیک یا احساسات بسیار مهم و کارساز است و جهت و اندازه‌گیری آن را سنجش احساسات سایر معامله گران مشخص می‌کند.

در تحلیل بازار‌های مالی، بازار را می‌توان مثل شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام در نظر گرفت. شبکه‌ای که در آن تعداد زیادی از مردم با افکار مختلف فعالیت می‌کنند و بازار منعکس‌کننده احساسات همه افراد مشارکت‌کننده در آن است. نظر و تفکر هر معامله‌گر بر روی احساسات بازار اثر می‌گذارد، بدون توجه به اینکه چه اطلاعاتی در آن وجود دارد.

حتی اگر شما واقعاً باور داشته باشید که دلار بالا خواهد رفت و احساستان هم درست باشد، اما سایرین با آن مخالفت کنند،از دست شما کاری ساخته نیست. مگر اینکه شما جورج سوروس یا گلدمن ساکس باشید.

گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی (mahdirajabi) یکی از منابعی است که تحلیل بازارهای مالی را به طور کامل به شما آموزش می‌دهد.

توصیه می‌کنیم پیش از تصمیم‌گیری برای ورود به این بازار، زمان کافی را به تحقیق اختصاص دهید و تا می‌توانید در این مورد مطالعه کنید. فقط با تحقیق و بررسی کافی می‌توانید ارزش این بازار و همچنین ریسک‌های آن را دریابید. میتوانید به گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی اعتماد کنید. به این دلیل که این گروه سرمایه گذاری، بیش از ده سال است که تمرکز خود را بر روی پیش بینی حوزه های مالی، مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه و فعالیت در بازارهای سهام بین المللی قرار داده است و در این مسیر پر ریسک همواره به دنبال ایجاد اعتماد هرچه بیشتر سرمایه گذاران به مجموعه ی خود بوده است. تلاش این گروه در سالهای متمادی فعالیت در بازارهای مختلف نظیر بازارهای فارکس، بورس، ارزهای دیجیتال و سایر حوزه های مالی، ایجاد بستری امن و سودمند برای یکایک سرمایه گذاران فعال در این حوزه ها بوده است.

شما می توانید برای دیدن ویدئوهای آموزشی بیشتر در حوزه های مربوط به سرمایه گذاری، ارز دیجیتال و تحلیل بازارهای مالی به شبکه های اجتماعی گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی سر بزنید:

Aparat: https://www.aparat.com/mahdirajabi.com

Instagram: https://www.instagram.com/mahdirajabi_com/

Twitter: https://twitter.com/mahdirajabi_com

Telegram: https://t.me/mahdirajabi_com

همچنین می توانید از طریق شماره ی زیر با آنها در تماس باشید:

021-88684077

* مطلب فوق رپرتاژ اگهی می باشد و سایت خبری رصداقتصادی مسئولیتی بابت آن ندارد . 

انواع تحلیل بازار‌های مالی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟