اهمیت خرید کپسول آتش نشانی

اهمیت خرید کپسول آتش نشانی
اهمیت خرید کپسول آتش نشانی

هنگامی که صحبت از آتش نشانی و ایمنی آتش به میان می‌آید، کپسول‌های آتش نشانی اولین چیزی است که به ذهن می‌رسد. کپسول آتش نشانی یا کپسول اطفاء حریق، وسیله‌‌ای است که برای خاموش کردن آتش استفاده می‌شود. این دستگاه یکی از کپسول‌های آتش نشانی قابل حمل است که بسته به نوع آتش، ترکیبات مختلفی مانند آب، پودر و گاز، گاز دی اکسید کربن را تحت فشار وارد آتش می‌کنند. این کپسول، برای کنترل یا توقف آتش سوزی‌های کوچک در شرایط اضطراری استفاده می‌شود.

دیگران چه می خوانند:

هر محیط کاری حداقل به یک کپسول آتش نشانی نیاز دارد. کپسول‌های آتش نشانی آب و گاز مهم‌ترین خاموش کننده‌های آتش نشانی هستند که برای ایمنی خانه و محل کار، مورد استفاده قرار می‌گیرند. نصب و کارکرد اصولی و صحیح خاموش کننده‌های آتش نشانی (Fire Extinguishers) الزامی بوده و بستگی به نوع کپسول خواهد داشت.

اهمیت خرید کپسول آتش نشانی

امنیت یکی از آن موهبت‌هایی است که مردم قدر آن را نمی‌دانند. بسیاری از ما تا زمانی که دچار حادثه نشویم و احساس خطر نکنیم، باور نمی‌کنیم که چنین اتفاقی برایمان بیفتد. آتش سوزی پدیده‌‌ای غیرمنتظره است و همواره خسارات مالی و جانی به همراه دارد. خرید کپسول آتش نشانی به موضوع مهمی در کنترل و اطفای حریق تبدیل شده است.

با توجه به افزایش خطرات آتش سوزی، وجود کپسول آتش نشانی در همه جا حتی در خودروها ضروری است. امروزه بسیاری از کارخانه‌ها انواع مختلف کپسول آتش نشانی را با برند‌های متفاوت تولید می‌کنند.

انواع کپسول آتش نشانی

در ادامه این مقاله به بررسی انواع کپسول آتش نشانی با اطلاعات دقیق می‌پردازیم:

الف – خاموش‌کننده‌های محتوی آب WATER FIRE EEXTINGUISHER

آب یکی از رایج‌ترین موادی است که برای خاموش کردن آتش استفاده می‌شود. اما در صورت استفاده نادرست می‌تواند خطرناک‌تر از آتش سوزی باشد. با یک کپسول آتش نشانی که محتوای آن آب است، می‌توانید آتش‌های ناشی از چوب، کاغذ یا مقوا را خاموش کنید.

ب – خاموش‌کننده‌های محتوی پودرPOWDER FIRE EEXTINGUISHER

 

بهترین کپسول‌های آتش نشانی، پودر هستند که اکثر آنها با بی‌کربنات سدیم، بی‌کربنات پتاسیم یا مونو آمونیوم فسفات ساخته می‌شوند. هنگامی که بی‌کربنات پتاسیم به دمای ۷۰ درجه سانتیگراد می‌رسد، شروع به تجزیه و انتشار دی اکسید کربن می‌کند. این دی اکسید کربن آتش را می‌پوشاند و آن را خفه می‌کند.

ج – خاموش‌کننده‌های محتوی کف   EEXTINGUISHER FOAM FIRE    

برای خاموش کردن آتش با مایعات قابل اشتعال از این نوع کپسول‌های آتش نشانی استفاده می‌شود در نتیجه آتش سوزان را می‌پوشانند. با پوشاندن سطح مواد در حال سوختن، اکسیژن موجود در هوا از روی آتش جلوگیری می‌کند

د – خاموش‌کننده‌های محتوی گاز   CARBON DIOXIDE FIRE EEXTINGUISHER   

رایج‌ترین کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن است. در یک کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن، دی اکسید کربن به صورت مایع تحت فشار بالا در یک سیلندر ذخیره می‌شود. هنگامی که محفظه باز می‌شود، دی اکسید کربن بالا می‌رود و به گازی در جو تبدیل می‌شود. دی اکسید کربن از اکسیژن سنگین‌تر است. بنابراین اکسیژن اطراف جایگزین مواد قابل احتراق می‌شود.

نحوه استفاده از کپسول اطفای حریق

قبل از کار با کپسول آتش نشان، یک مسیر خروجی واضحی را مشخص کنید و پشت خود را به سمت خروجی بایستید. اگر نمی‌توانید آتش را خاموش کنید، باید حتما راه فراری داشته باشید.

هنگام آتش سوزی فاصله مناسب را رعایت کنید. برد اکثر کپسول‌های آتش نشانی بین ۸ تا ۱۲ فوت (۲. ۴ تا ۳. ۷ متر) است.

در شرایط اضطراری، اغلب تمرکز و فکر کردن مشکل است. بنابراین، فقط کلمه «PASS» را به خاطر بسپارید:

P : پین روی دستگاه آتش نشانی را بکشید.

A : نازل را در قسمت پایین شیلنگ، به سمت پایه آتش تنظیم کنید.

S : دسته یا اهرم را فشار دهید تا دستگاه تخلیه شود.

S: نازل را به جلو و عقب حرکت دهید. برای خاموش کردن شعله، کپسول آتش نشانی را در پایه آتش نگه دارید و آن را از یک طرف به سمت دیگر حرکت دهید.

تمامی کپسول‌های آتش نشانی دارای یک پین در دسته هستند که از تخلیه تصادفی کپسول جلوگیری می‌کند. حلقه را بگیرید و پین را از کنار دسته بیرون بکشید.

همه خاموش کننده‌های آتش دارای یک پین در داخل دسته هستند که از آزاد شدن ناخواسته محتوای کپسول آتش نشانی جلوگیری می‌کند. حلقه را بگیرید و پین را از کنار دسته بیرون بکشید.

اکنون که کپسول آتش نشانی آماده تخلیه است، دستگاه را طوری نگه دارید تا نازل از شما دور شود. سپس شلنگ کپسول را به سمت آتش بگیرید. اهرم دسته پایین (دسته حمل) را با یک دست بگیرید و با دست دیگر شلنگ یا نازل را بگیرید. در نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی شلنگ را مستقیما به سمت پایه آتش نگه دارید، زیرا شما باید سوختی را که می‌سوزد خاموش کنید.

انتخاب نوع کپسول اتش نشانی

مهمترین چیز در مورد خاموش کننده‌ها این است که بدانید هر خاموش کننده برای خاموش کردن نوع خاصی از آتش معقول است. به این ترتیب، با توجه به نوع موادی که می‌تواند باعث آتش سوزی شود، باید یک کپسول آتش نشانی مناسب تهیه کنید.

حرف مبین هدف

حرف مبین هدف آتش‌نشانی بسته به نوع آن، در سیستم بین‌المللی (به جز آمریکا) به صورت زیر است:

هدف حرف مبین

:جامدات معمولی A

:مایعات B

گازها :C

فلزات واکنش زا : D

الکتریسته :E

کاربرد کپسول‌ها

باید دانست که هر کپسولی کجا استفاده می‌شود؛ مثلاً کاربرد کپسول آب برای آتش‌سوزی برقی یا نفتی اشتباه است. در ادامه محتوا مناسب برای کپسول های آتش نشانی مناسب با نوع آتش سوزی دسته بندی شده است.

آب:  A

کف: A، B

پودر A:، B، C، E

دی‌اکسید کربن: A، B، E

مایع بخار شونده: A، B، C، E

هالون: A، B، E

مواد‌تر: A، F

شارژ و نگهداری کپسول‌های آتش نشانی

پس از خرید کپسول آتش نشانی باید به بازرسی‌های دوره‌‌ای، تست‌های هیدرواستاتیکی و شارژ کپسول آتش نشانی با توجه به نوع کپسول آتش نشانی توجه کرد. تمامی کپسول‌های آتش نشانی باید به صورت دوره‌‌ای برای استفاده در صورت بروز حادثه بررسی و شارژ شوند.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد کپسول های آتش نشانی، انواع آنها و نحوه استفاده از آنها به دست آورده باشید. اگر سوالی دارید می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه آن را با ما در میان بگذارید.

اهمیت خرید کپسول آتش نشانی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟