به گزارش رصد اقتصادی: قیمت دلار در روزهای اخیر با نوسان روبرو بوده است. روز گذشته (یکشنبه) قیمت دلار در بازار آزاد تهران کاهش داشت و برخی از کارشناسان معتقد هستند که روند کاهشی قیمت دلار همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که قیمت دلار از اواسط شهریور تا اوایل مهرماه عمدتا بین ۲۷۳۰۰ تا ۲۷۶۰۰تومان نوسان داشت؛ از ابتدای هفته گذشته، تحت تاثیر ورود سیگنالهای منفی به بازار قیمت دلار در مدار صعودی قرار گرفت.
دلار که تا ظهر دیروز به سطح ۲۷۵۰۰تومان رسیده بود، با ورود برخی خریداران به بازار روند افزایشی پیش گرفت و نهایتا با قیمت ۲۷۶۵۰تومان در معاملات پشتخطی بسته شد؛ درواقع از ابتدای هفته گذشته با وعده مسئولان به از سرگیری مذاکرات در آینده نزدیک و اخبار مثبت درباره برجام، استارت کاهش قیمت دلار زده شد و با انتصاب سکاندار ساختمان شیشهای میرداماد، نرخ این ارز تا ظهر دیروز به ۲۷۵۰۰تومان رسید.
اما از آنجا که هنوز خبری از اعلام زمان برگزاری نشست وین نشده، تعدادی از فروشندگان برای ادامه فروش مردد شدند و برخی خریداران دوباره جسارت ورود به بازار را پیدا کردند و همین موضوع باعث شد دلار از عصر دیروز در مدار افزایشی قرار بگیرد و تا ساعات پایانی معاملات پشتخطی به ۲۷۶۵۰تومان برسد.
تا ظهر امروز (دوشنبه 19 مهرماه) هم قیمت دلار عمدتا بین ۲۷۵۰۰ تا ۲۷۶۲۰تومان نوسان داشته و تا زمانی که مرز مقاومتی ۲۷۵۰۰تومان از دست نرود دلار در همین محدوده رفتوبرگشت خواهد داشت؛ البته دلار در لحظاتی از معاملات پشتخطی امروز سطح ۲۷۴۸۰تومان را لمس کرده و چنانچه فروشندگان دست از فروش برندارند، مرز مقاومتی ۲۷۵۰۰تومان شکسته خواهد شد و دلار تا سطح ۲۷۲۰۰تومان عقبنشینی خواهد کرد.
قیمت رسمی ارز امروز 19 مهرماه
امروز (دوشنبه 19 مهرماه) قیمت هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۱۷۷ ریال و یورو ۴۸ هزار و ۵۹۱ ریال ارزشگذاری شد. بر پایه این گزارش، امروز هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۲۵۸ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۷۹۸ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۹۳۸ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۵۳۳ ریال، روپیه هند ۵۵۹ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۳۱ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۴ هزار و ۶۳۴ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۷ هزار و ۳۹۵ ریال، دلار هنگکنگ پنج هزار و ۳۹۶ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۶۸۰ ریال، دلار نیوزیلند ۲۹ هزار و ۱۰۷ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۸۱۳ ریال، لیر ترکیه ۴ هزار و ۶۸۵ ریال، روبل روسیه ۵۸۵ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۷ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۶۶۸ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۸۶ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۳۹۲ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۱۰۲ ریال، کیات میانمار ۲۲ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۷۶۱ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۶۳ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۳۳۰ ریال تعیین شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۱۸ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۴ هزار و ۲۴ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۵۲ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۹۲ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۸۳ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۴۲۰ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۵۳ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۵ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۶۴ ریال، سومونی تاجیکستان ۳ هزار و ۷۱۹ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۶۶ ریال قیمت خورد.
دلار ارزان می شود؟
در شرایط کنونی، شماری از معامله گران تصور می کنند که بازارساز با عرضه خود به دنبال بردن دلار به کانال پایین تر است. همین عامل موجب شده است که برخی از خریداران به طور موقت از بازار خارج شوند. در واقع این دسته از معامله گران در کمین دلار هستند و ممکن است به یکباره قیمت اسکناس آمریکایی را دچار نوسان کنند.
شماری از فعالان نیز باور دارند، معامله گران از هراس آغاز مذاکرات هسته ای، به طور موقت از بازار خارج شده اند. اخیرا وزیر امور خارجه عنوان کرده بود که ترکیب تیم مذاکرهکننده ما درحال نهایی شدن است. با این حال، شرط ایران برای مذاکره یعنی دریافت 10 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده، از نگاه برخی فعالان به معنای آن است که مذاکرات به زودی آغاز نخواهد شد. از نگاه این دسته دلیل عقب ماندن دلار در 2 روز ابتدای هفته عرضه بازارساز و سودگیری معامله گران از خریدهای گذشته بوده است. آن ها با کاهش سطح عرضه، انتظار رشد قیمت دلار دارند.
در کنار این، حواله درهم نیز در ابتدای هفته تمایل صعودی خاصی از خود نشان نداد. به نظر می رسد در صورتی که دلار در روز دوشنبه به زیر مرز 28 هزار تومانی برود، فروشنده های بیشتری در بازار فعال خواهند شد و ماندن بالای مرز 28 هزار تومانی به تدریج زمینه ساز ورود خریداران بیشتر خواهد شد.
0 دیدگاه