به گزارش رصد اقتصادی: مدت زمان زیادی از پیدایش ارزهای دیجیتال نمی گذرد ولی ارزهای دیجیتال توانسته اند طرفداران بسیاری را در سراسر جهان پیدا کنند. در روزهای اخیر بازار ارزهای دیجیتال با نوسان بسیاری روبرو بود و سرمایه گذاران به نوعی از روند بازار ارزهای دیجیتال نگران شده اند. بیت کوین که پادشاه ارزهای دیجیتال نامیده می شود در روزهای اخیر دچار نوسان شد.
«الکس هپتنر» مدیرعامل مبادله ارزهای رمزنگاری شده Bitmex، پیش بینی کرده است که کشورهای در حال توسعه در پذیرش بیت کوین پیشگام خواهند بود. او دو عامل اصلی را برای پذیرش بیت کوین در کشورهای در حال توسعه دانست. اولین مورد حوالهها است که حوالهها ۲۳ درصد از تولید ناخالص داخلی السالوادور را در سال ۲۰۲۰ تشکیل میدهند.
هپتنر با استناد به دادههای بانک جهانی افزود که کشورهای کم درآمد و متوسط حدود ۷۵ درصد از کل حوالههای جهانی را دریافت میکنند و ۵۴۰ میلیارد دلار حواله به کشورهای کم درآمد و متوسط در سال ۲۰۲۰ میرسد. همچنین عامل دوم تورم است. صندوق بین المللی پول (IMF) تورم کشورهای توسعه یافته در سال ۲۰۲۱ را ۲.۴ درصد و کشورهای در حال توسعه را ۵.۴ درصد پیش بینی کرده است.
او توضیح داد که مردم در بحرانهای تورمی به دنبال جایگزینی برای ارزهای فیات هستند. به عنوان مثال، «با افزایش تورم در ترکیه امسال، پذیرش ارزهای دیجیتال افزایش یافت. ترکیه در واکنش سریع استفاده از رمزنگاری برای کالاها و خدمات را ممنوع کرد، اما تورم در حال حاضر ۱۹.۲۵ درصد است.»
بیت کوین:
بیت کوین با نماد اختصاری BTC یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود 1.066 تریلیون دلار، در رتبه ۱ بازار قرار داشته و سهم 44.11 درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
اتریوم:
اتریوم با نماد اختصاری ETH یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود 415.9 میلیارد دلار، در رتبه ۲ بازار قرار داشته و سهم 17.18 درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
کاردانو:
کاردانو با نماد اختصاری ADA یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود71.05 میلیارد دلار، در رتبه ۳ بازار قرار داشته و سهم 2.95 درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
شما می توانید قیمت انواع ارز دیجیتال را در جدول زیر مشاهده کنید:
ارزش بازار ارزهای دیجیتال
با ادامه روند ورود سرمایه گذاران بزرگ به بازار ارزهای دیجیتال بانک جی پی مورگان در گزارشی اعلام کرد در سه ماهه دوم امسال میزان سرمایه گذاری های سازمانی روی بیت کوین به یک رکورد تاریخی تازه رسیده است. قیمت بیت کوین از ابتدای امسال بیش از ۸۰ درصد رشد را به ثبت رسانده که این رقم بسیار بیشتر از رشد منفی ۶.۵ درصدی قیمت طلا طی همین بازه زمانی بوده است.
تنها حدود ۱۰ درصد از کل ۲۱ میلیون بیت کوین قابل استخراج در جهان کماکان باقی مانده و حالا این سوال ذهن فعالان بازار را مشغول کرده است که پس از پایان استخراج تمام بیت کوین های جهان، چه سرنوشتی در انتظار این رمزارز و سایر رمزارزها خواهد بود. برخلاف پول های فعلی که توسط بانک های مرکزی چاپ می شوند، خالق بیت کوین تصمیم گرفته است استخراج این رمزارز را به ۲۱ میلیون واحد محدود کند و تاکنون ۱۸.۷ میلیون واحد بیت کوین استخراج شده است.
احتمالا کره جنوبی به نخستین کشور پیشرفته جهان تبدیل خواهد شد که یک مالیات نسبتا سنگین را از سود معاملات رمزارزها اخذ خواهد کرد. «هونگ نام کی» معاون وزیر دارایی کره جنوبی گفته است از سال آینده، ارزهای دیجیتال جزو دارایی های مالی در این کشور شناخته خواهند شد و معامله گران موظفند ۲۰ درصد سود حاصل از معاملات خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. پیشتر قرار بود این لایحه از اکتبر امسال اجرایی شود.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲۲۹۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۶۳ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۴۵درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
0 دیدگاه