به گزارش رصد اقتصادی: شاخص کل بورس در پایان معاملات روز گذشته (چهارشنبه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۰) با رشد سه هزار و ۶۴۰ واحدی به یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۲۹۲ واحد رسید. از تغییرات شاخصهای دیگر، بورس میتوان به رشد هزار و ۷۹۰ واحدی شاخص کل هم وزن اشاره کرد. همچنین حجم معاملات روز گذشته (چهارشنبه) بورس، شش میلیارد و ۶۰ میلیون سهم بود که طی ۷۶۶ هزار و ۱۳۹ معامله داد و ستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۷ هزار و ۷۵۸ میلیارد ریال رسید. برخی از کارشناسان بورس معتقد هستند اصلاح سهام بورس به اتمام رسیده است و بازار سهام در مسیر رشد قرار دارند.
«مریم محبی» کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار هفته آینده بورس تهران، اظهار داشت: روند سردرگم بازار همچنان ادامه دارد. هفته گذشته، نیز با وجود مثبت بودن شاخص، زیانهای سهامداران کاهش نیافت و این رشد به نفع سهامداران خرد نبود.
وی ادامه داد: به نظر میرسد مقام ناظر و قانونگذار از بین تلاش برای بهبود شرایط بورس و «مهندسی شاخص» مسیر راحتتر که همان مسیر دوم است را انتخاب کرده باشد.
محبی افزود: در میان اخبار ناخوشایندی که در دو هفته اخیر از بازار داشتیم، انتخاب آقای صالحآبادی به عنوان رییس کل بانک مرکزی دولت سیزدهم و نشانههای اجماع جامعه جهانی برای بازگشت به برجام بیشترین اثر را میتواند بر بازار بورس داشته باشد. همچنین از بین این دو خبر نیز بازار به احتمال بازگشت به برجام خوشبین نیست و افزایش قیمت دلار نیز مهر تاییدی بر این عدم اعتماد بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه، افزود: میتوان گفت که چشم امید بازار سرمایه به سیاستهای منطقی رییس کل بانک مرکزی است؛ با توجه به سوابق بورسی آقای صالح آبادی میتوان امیدوار بود ایشان برای بازگشت اعتماد جامعه سهامداری به بورس تلاش کند.
محبی تاکید کرد: فراموش نکنیم در یک سال اخیر فرصتهای بسیار زیادی از بین رفت و شرایط شکننده بازار بورس میتواند با اتخاذ تصمیمهای درست، احیا شود. از آنجا که شاهد افزایش بهبود اوضاع کالاهای اساسی در جامعه جهانی هستیم، اصلاح عمومی بازار با بهرهبرداری از پتانسیلهای نهفته در گروه شیمیاییها و فلزات امکانپذیر است.
اصلاح بازار طبیعی بود
«پیمان حدادی» کارشناس بازار سرمایه به فروش اوراق و تاثیر منفی آن بر معاملات بازار سهام تاکید کرد و افزود: روی آوردن به سمت فروش اوراق به لحاظ روانی با تاثیر منفی بر روند بازار همراه است؛ بنابراین یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوسانات منفی اخیر بازار و جلوگیری از رشد شاخص بورس، فروش اوراق بود که منجر به کاهش شاخص بورس از محدوده یک میلیون و ۶٠٠ هزار واحد تا محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شد.
وی خاطرنشان کرد: سهامداران نباید این موضوع را فراموش کنند که اصلاح ایجاد شده در بازار طبیعی بود اما بخشی از آن ناشی از فروش اوراق بود که این اقدام به نفع بازار سرمایه نیست.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به غیر از فروش اوراق که میتواند منجر به تاثیر منفی بر روند بازار ایجاد شود، ریسک دیگری تهدیدکننده معاملات بازار نیست.
به گفته وی، برخی کاهش نرخ دلار را دیگر ریسک تهدیدکننده بازار عنوان میکنند، در حالی که بعید به نظر میرسد در کوتاهمدت شاهد کاهش احتمالی قیمت ارز باشیم.
حدادی ادامه داد: مؤلفههای کلان اقتصادی نشاندهنده کاهش شدید قیمت ارز نیست زیرا با توجه به مذاکرات احتمالی برجام نمیتوان در کوتاهمدت چندان شاهد کاهش قیمت ارز در بازار بود.
این کارشناس بازار سرمایه، افزود: قیمتها در بازارهای جهانی پس از اصلاحی که تجربه کرده بودند به مرور شروع به رشد کردند و قیمتها در فلزات اساسی مانند سرب، روی، آلومینیوم و نیز نفت و مشتقات نفتی در مرحله افزایش قرار گرفتند.
وضعیت بورس تا پایان سالجاری
وی روند معاملات بورس تا پایان سال را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: این بازار تا پایان سال میتواند بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها در اختیار سهامداران قرار دهد اما این موضوع هم باید مدنظر سهامداران باشد که سرمایهگذاری در بورس میتواند با ریسک زیادی نسبت به سایر بازارها همراه باشد و نوسان های ایجاد شده نباید منجر به نگرانی سهامداران و فتارهای هیجانی آنها برای فروش سهام شود.
حدادی به سهامداران پیشنهاد کرد و گفت: نگاه سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس نباید خیلی کوتاهمدت یا بلندمدت باشد، بلکه بهتر است بازه زمانی چهار تا ۶ ماه را در نظر داشته باشند و براساس آن سهام بنیادی یا صنایع پیشرو را مدنظر سرمایهگذاریهای خود قرار دهند و براساس آن سبد سرمایه گذاری خود را از سهامی که در چند وقت اخیر اصلاح خوبی داشتند، تشکیل دهند و از این طریق وارد بازار شوند.
این کارشناس بازار سرمایه، اظهار داشت: از روزهای منفی معاملات بورس میتوان برای خرید سهام مثبت با نگاه بازدهی حدود ۴٠ درصدی تا پایان سال استفاده کرد.
0 دیدگاه