تأثیر کاهش قیمت دلار بر بازار مسکن

تأثیر کاهش قیمت دلار بر بازار مسکن
تأثیر کاهش قیمت دلار بر بازار مسکن

به گزارش خبرنگار رصداقتصادی، معضل مسکن در ایران به یکی از قدیمی ترین معضلات مردم و کشور تبدیل شده و در سال ۹۹ هم شاهد رکوردشکنی‌های متعدد در این بخش بودیم. بر اساس جدیدترین بررسی صورت گرفته، یک خانوار تهرانی برای خانه‌دار شدن باید حدود 110 سال پس‌انداز کند تا بتواند یک واحد مسکونی را به قیمت امروز (نه قیمت سال 1510 شمسی) خریداری کند.

 

دیگران چه می خوانند:

**با کاهش قیمت دلار، قیمت مسکن کاهش خواهد یافت؟

هفته‌هاست که بازار مسکن با رکود شدید همراه شده و کارشناسان مسکن معتقدند کاهش قدرت خرید مردم و کاهش قیمت دلار و نیز مذاکرات وین از دلایل رکود سنگین در بازار مسکن است. ریزش 8 درصدی قیمت دلار در ماه‌های فروردین و ابتدای اردیبهشت 1400 در کنار کاهش هیجانات قیمتی، بازار مسکن را از دو سمت عرضه و تقاضا تحت تاثیر قرار داده است.

بررسی روند تاریخی بازار مسکن نشان می‌دهد که به‌طور کلی این بازار به‌واسطه ماهیت دیرنقدشوندگی، واکنش دیرهنگام به تغییر و تحولات سایر بازار‌ها دارد، اما اکنون به‌دلیل نوسانات شدید بازار‌های اقتصادی، بازار مسکن، این سنت همیشگی را کنار زد و واکنش زودهنگام به تحولات داشت.

به‌استناد بررسی‌های میدانی در فاصله چند روز پس از ریزش بازار‌های اقتصادی، تقاضای غیرمصرفی بازار ملک نیز واکنش نشان داده و فروکش‌کردن بازار‌هایی همچون سکه و دلار در پی اعلام نتایج انتخابات آمریکا در بازار مسکن هم بازتاب داشته است و حالا دلالان و افرادی را که با تب سرمایه‌گذاری در این بازار‌ها مزید علت در افزایش بیشتر قیمت‌ها شده بودند، وادار به فروش کرده است.

 

**بازار مسکن از رکود خارج می‌شود؟

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور از آغاز کاهش قیمت مسکن خبر داده و گفته است: در صورتی که روند کاهشی قیمت در بازار‌های موازی ادامه داشته باشد، قیمت مسکن و مصالح ساختمانی نیز روند نزولی به خود می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک، بازار مسکن از رکود خارج و وارد رونق شود.

او در عین حال این نکته را هم اضافه کرده است که قیمت آپارتمان به‌محض افزایش قیمت دلار افزایش می‌یابد، اما کاهش قیمت دلار بلافاصله به کاهش قیمت مسکن منجر نمی‌شود و علت این مقاومت در بازار، انتظار بازگشت قیمت دلار به مدار صعودی است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه «اقدامات دولت در کاهش قیمت دلار می‌تواند قیمت مسکن را تحت‌تأثیر قرار دهد و از ادامه رشد قیمت‌ها در بازار مسکن جلوگیری کند»، می‌گوید: بسیاری از احتکارکنندگان بیش از ۳۰۰ واحد مسکونی احتکار کرده بودند که این خود زمینه‌ساز افزایش قیمت مسکن شده بود، اما با کاهش قیمت ارز، پیشنهاد می‌شود که این گروه از احتکارکنندگان، واحد‌های خود را هرچه سریع‌تر عرضه کنند.

 

**دورنمای قیمت مسکن

براساس این گزارش؛ کارشناسان بازار مسکن بر این باورند با ایجاد تغییرات مثبت کاهشی در روند تورم پنهان در بازار مسکن یعنی کاهش قیمت پیشنهادی صاحبان املاک یا قیمت فایل‌های فروش در کنار کاهش قیمت ارز، قیمت نهایی واحدهای مسکونی تعدیل خواهد شد؛ بنابراین امسال می‌توان انتظار داشت که حداقل قیمت مسکن افزایش نداشته باشد بلکه با کاهش قیمت هم روبه‌رو خواهیم بود.

 

 

سمیرا عسگری

 

تأثیر کاهش قیمت دلار بر بازار مسکن

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟