🔹در این مطالعه، 54نفر از افراد 18 تا 39ساله از منطقه بوستون به سه گروه تقسیم شدند و از آنها خواسته شد چند انشا به سبک آزمون SAT (آزمون استانداردی که برای ورود به دانشگاههای آمریکا برگزار میشود) بنویسند.
🔹گروهها بهترتیب از چتجیپیتی، موتور جستوجوی گوگل و هیچ ابزار کمکیای استفاده نکردند.
🔹پژوهشگران با استفاده از یک دستگاه فعالیت مغزی شرکتکنندگان را در 32ناحیه مغزی ثبت کردند و دریافتند که در میان این سه گروه، کاربرانی که از چتجیپیتی استفاده میکردند، کمترین میزان درگیری مغزی را داشتند و «بهطور پیوسته در سطوح عصبی، زبانی و رفتاری عملکرد ضعیفتری نشان دادند.»
🔹در طول چند ماه مطالعه، کاربران چتجیپیتی با هر انشایی که تولید میکردند تنبلتر شدند و تا پایان تحقیق، اغلب تنها به کپی-پیست بسنده میکردند.
🔹این مقاله پیشنهاد میکند؛ استفاده از مدلهای زبانی بزرگ (LLM) ممکن است در واقع به فرآیند یادگیری آسیب بزند؛ بهویژه در میان کاربران جوانتر.
🔹البته این مقاله هنوز توسط داوران علمی بررسی نشده و اندازه نمونه آن نسبتا کوچک است.
🔹با این حال ناتالیا کزمینا، نویسنده اصلی مقاله، معتقد بود انتشار زودهنگام یافتهها ضروری است تا نسبت به این نگرانی هشدار دادهشود، چون در حالی که جامعه بیش از پیش برای راحتی فوری به مدلهای زبانی وابسته میشود، رشد بلندمدت مغز ممکن است در این مسیر قربانی شود. مغزهای در حال رشد در بالاترین سطح خطر قرار دارند.
زهرا مولایی
✅ کانال رسمی رصداقتصادی 👇
rasadeghtesadiii@
0 دیدگاه