به گزارش پایگاه خبری رصداقتصادی، بیتا بصیرانی در زمینه عملکرها گفت: چالش اصلی شرکت های فولادی در سالی که گذشت مواد آهن دار بود که در انتهای زنجیره به صورت تدریجی عیار مواد آهن دار کم می شود، روش های مخلتف فولاد سازی چالش های خود را دارد. فولاد سازی به روش کوره بلند چالش اصلی در صنعت است، در مواد آهن دار زغال سنگ و کک هست که هم از لحاظ کمی و کیفی در ایران با بحران مواجه هستیم، یعنی هم زغال کیفی نیست و هم زغالی که تولید می شود برای نیاز کشور میزان کمی است.
وی بیان کرد: نیازی که کشور دارد ۳.۵میلیون تن کنسانتره است ولی تولید کشور در سال گذشته ۱.۷ میلیون تن کنسانتره بوده است. از این ۱.۷ شرکت های زیر مجموعه ذوب آهن تقریبا زیر ۵۰درصد آن را تامین می کنند و مابقی آن ها توسط شرکت های خصوصی که یک بخشی از معادن زیر مجموعه ذوب آهن تامین می شود و بخش زیادی از آن به صورت خصوصی است که لازم است ذوب آهن نیازش را مرتفع کند.
بصیرانی گفت: لزوم توسعه زغال سنگ برای نیاز کشور هرچه بیشتر احساس می شود ولی آیا واقعا اراده ای هست برای افزایش یا خیر؟ زیرا این چالش برای شرکت های خصوصی یا منطقه ای نیست این موضوع ملی است به اعتقاد من لازم است یک عزم ملی در ورای آن باشد اینکه شرکت های خصوصی بخواهند در مورد این چالش برنامه ریزی کنند و آن را به نتیجه برسانند نیست، بلکه باید دولت هم بخواهد که این اتفاق رقم بخورد.
وی گفت: سهامدار عمده ذوب آهن مجموعه شستا و سازمان تامین اجتماعی هست و جالبه بدانید که سازمان تامین اجتماعی به واسطه معادنی که دارد بزرگترین تولید کننده زغال سنگ کشور است و به واسطه ذوب آهن بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ کشور است به عبارتی وزارت رفاه می تواند در این چالش توازن ایجاد کند.
0 دیدگاه