گل گهر به منطقه فولادی تبدیل می شود

گل گهر به منطقه فولادی تبدیل می شود
گل گهر به منطقه فولادی تبدیل می شود
دیگران چه می خوانند:
 به گزارش رصد اقتصادی به نقل از  دنیای معدن ، منطقه گل‌گهر در حال تبدیل شدن به یک منطقه فولادی است، بنابراین لزوم توجه به توان تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت فولاد در کشور و در این منطقه بسیار ضروری می‌باشد. طرح‌های در دست اجرای شرکت گل‌گهر بر مبنای تامین تجهیزات و مواد اولیه از داخل کشور بود ه و همواره استفاده از قطعاتی که در داخل کشور طراحی و تولید می‌شوند در دستور کار بوده است. بر همین مبنا این شرکت هرگز قطعه‌ای مشابه با آنچه که در داخل کشور موجود است را برای واردات سفارش نمی‌دهد.

خوشبختانه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده کنسانتره سنگ آهن کشور در امسال موفق به راه‌اندازی یک خط یک میلیون تنی کاملا بومی شد.کاهش حجم سرمایه‌گذاری ثابت این خط به حدود یک هشتم به دلیل نبود هزینه ارزبری، کاهش دوره بازگشت سرمایه این خط در مدت ۵ ماه، کاهش زمان احداث خط به کمتر از یکسال به دلیل نبود نیاز به زمان ترخیص کالا و همچنین کاهش زمان دستیابی به ظرفیت اسمی به کمتر از ۶ ماه از جمله نتایج حاصل از بومی‌سازی است که سرمایه‌گذاری ساخت این خط ۵۵۰ میلیارد ریال می‌باشد.

منطقه معدنی و صنعتی گل گهر با داشتن معادن غنی از سنگ آهن به عنوان یکی از مطرح‌ترین قطب‌های فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه است که دارای قابلیت‌‌های بسیاری برای تبدیل شدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان می‌باشد. این شرکت درحال‌حاضر با ظرفیت تولید بیش از ۱۵ میلیون تن کنسانتره و بیش از ۱۰ میلیون تن گندله بزرگترین تولید‌کننده کشور می‌باشد و با اجرای پروژه‌های توسعه و بهینه‌سازی خطوط شرکت، در افق چشم‌انداز مجموع تولیدات سالانه این شرکت به بیش ۳۰ میلیون تن خواهد رسید.

در مجموعه گل گهر ده گام به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی تعریف شده که در دست اجرا هستند. یکی از مهم‌ترین این گام ها، رویکرد ساخت داخل است. بدین منظور در مجموعه گل گهر، واحدی تحت عنوان مهندسی معکوس و ساخت داخل تشکیل و دو هدف جهت آن تعریف شده است. این دو هدف شامل بومی‌سازی قطعات خرید خارج و کمک به توسعه توان صنعتی استان کرمان است. به منظور دستیابی به این دو هدف، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در ریسک بومی‌سازی قطعات با سازندگان داخل کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان سهیم می‌شود. شرکت گل گهر هزینه مواد اولیه را تقبل نموده و سازنده اقدام به ساخت قطعه یا تجهیز می‌کند. اگر قطعه ساخته شده مورد تایید قرار گرفت، مابقی مبلغ توافق شده به سازنده داخلی پرداخت می‌گردد. به منظور اجرای این تسهیم ریسک، آیین نامه‌ای نیز تهیه و به تصویب هیات مدیره محترم شرکت رسیده است. در طی یک سال گذشته براساس این مکانیزم، گل گهر به دستاوردهای خوبی در حوزه بومی‌سازی رسیده و برخی نیز در حال ساخت داخل هستند. از مهم‌ترین این قطعات می‌توان به پینیون کرانویل دامپ تراک، کابل فشار قوی شاول معدن، برد مشعل گندله سازی، روکش لاستیک دامپ تراک، بوته کوره تونلی، مجموعه بلوک هیدرولیکی دامپتراک‌ها و کارتریج، فلومتر اسلاری، قطعات میکسر گندله‌سازی و… اشاره کرد. همچنین از مهم‌ترین موارد در دست بومی‌سازی می‌توان به سیکلوسایزر، دستگاه تست FZG، سیستم پردازش تصویر دیسک‌های گندله سازی، مجموعه گاردان و چهارشاخ دامپتراک اشاره نمود.

در ارتباط با هدف دوم و به منظور فعال‌سازی کارگاه‌های داخل شهرک‌های صنعتی، جلسات متعددی داشته‌ایم و نیازهایمان را نیز به آنها اعلام نموده‌ایم تا در آینده قسمت زیرساخت و صنایع جنبی در سیرجان به خاطر کاهش هزینه‌ها و ارتقای توان صنعتی آن فعال شوند. در ارتباط با ساخت قطعات سعی کردیم قطعاتی را که در شهرستان نیست از استان کرمان تامین کنیم و اگر در استان هم نبود از سازندگان سایر استان‌ها خریداری کنیم. هم چنین به منظور جلوگیری از موازی کاری و کاهش ریسک بومی سازی، کارگروه‌های مشترکی با سایر شرکت‌های منطقه و کشور مانند گهرزمین، توسعه آهن و فولاد، چادرملو و… شکل گرفته است که در حال کار هستند.

 

گل گهر به منطقه فولادی تبدیل می شود

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟