هشدار قطعی گاز مرغداری‌ها در آبان ۱۴۰۵؛ قیمت مرغ دوباره گران می‌شود؟

هشدار تازه درباره احتمال قطعی گاز مرغداری‌ها از ۹ تا ۱۵ آبان ۱۴۰۵، نگرانی‌ها درباره آینده بازار مرغ را افزایش داده است.
هشدار قطعی گاز مرغداری‌ها در آبان ۱۴۰۵؛ قیمت مرغ دوباره گران می‌شود؟

 

 

با این حال، هنوز نمی‌توان از جهش قطعی قیمت مرغ یا کمبود این محصول در بازار خبر داد.

احتمال قطعی گاز مرغداری‌ها از 9 آبان

با ورود موج هوای سرد و افزایش مصرف گاز خانگی، احتمال محدودیت گاز برخی مرغداری‌ها مطرح شده است. بر اساس هشدارهای منتشرشده، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و سمنان از جمله مناطقی هستند که احتمال آغاز محدودیت در آنها مطرح شده است.

در صورت اجرای محدودیت‌ها، تأمین سوخت جایگزین مانند گازوئیل برای ادامه فعالیت مرغداری‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

قیمت مرغ در آبان 1405 چقدر شده است؟

شاخص قیمت اعلام‌شده
مرغ درب مرغداری حدود 225 هزار تومان
قیمت مصرف‌کننده در مقطع قبل حدود 250 هزار تومان
قیمت فعلی اعلام‌شده مرغ حدود 350 هزار تومان
برآورد قیمت تمام‌شده حدود 335 هزار تومان

بر اساس اظهارات معاون سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، قیمت مرغ با احتساب هزینه‌هایی مانند نهاده، حمل‌ونقل و بسته‌بندی به حدود 350 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.

آیا مرغ در روزهای آینده دوباره گران می‌شود؟

فعلاً پاسخ قطعی «بله» نیست. از یک طرف، محدودیت احتمالی گاز می‌تواند هزینه تولید را افزایش داده و فعالیت برخی مرغداری‌ها را با مشکل مواجه کند؛ از طرف دیگر، مسئولان جهاد کشاورزی می‌گویند تولید فعلی برای تأمین بازار کافی است.

همچنین اعلام شده که در صورت نیاز، عرضه مرغ منجمد می‌تواند برای کنترل بازار مورد استفاده قرار گیرد.

تولید ماهانه مرغ چقدر است؟

طبق اظهارات مسئولان جهاد کشاورزی، ماهانه حدود 120 میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام می‌شود. تداوم این روند یکی از عوامل مهم در حفظ عرضه مرغ در بازار است.

برای خریداران مرغ چه معنایی دارد؟

در کوتاه‌مدت، صرف مطرح شدن احتمال قطعی گاز به معنای کمبود یا جهش قطعی قیمت مرغ نیست. عامل تعیین‌کننده، میزان واقعی محدودیت سوخت، امکان استفاده مرغداری‌ها از سوخت جایگزین و حجم عرضه مرغ در بازار خواهد بود.

اگر قطعی گاز گسترده شود و تولید برخی واحدها کاهش پیدا کند، احتمال افزایش فشار قیمتی وجود دارد؛ اما در شرایط فعلی بهتر است از پیش‌بینی «انفجار قیمت مرغ» به‌عنوان یک اتفاق قطعی خودداری کرد.

بیشتر بخوانید: آخرین قیمت مرغ | قیمت کالاهای اساسی | آخرین قیمت گوشت

 

نویسنده : مینا مردان بیگی

آیا این خبر مفید بود؟

0 دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید

کپچا

تبلیغات متنی