سربازان آمریکا تایلند و پاتایا را آباد کردند + عکس

حدود ۵ هزار ملوان و تفنگدار آمریکایی ناو «USS Abraham Lincoln» پس از ۲۸۶ روز حضور مداوم در دریا، از ۲ سپتامبر ۲۰۲۶ برای چند روز استراحت وارد تایلند شدند؛ حضوری که خیلی زود خیابان‌های شبانه، مراکز خرید، رستوران‌ها و کلوب‌های پاتایا را شلوغ کرد.
سربازان آمریکا تایلند  و پاتایا را آباد کردند + عکس

گزارش رسانه‌های بین‌المللی از حضور گروه‌هایی از نیروهای آمریکایی در منطقه مشهور Walking Street و حتی رقص تعدادی از آنها روی صحنه یک کلوب شبانه حکایت دارد. در عین حال مقام‌های محلی امیدوار بودند این توقف چندروزه تا حدود 100 میلیون بات، معادل تقریبی 3 میلیون دلار برای اقتصاد گردشگری منطقه درآمد ایجاد کند. 

سربازان ناو آبراهام لینکلن چرا به تایلند رفتند؟

ناو هواپیمابر اتمی آبراهام لینکلن روز 2 سپتامبر 2026 وارد بندر «لام چابانگ» در استان چونبوری تایلند شد. نیروی دریایی آمریکا نیز اصل ورود ناو و گروه رزمی همراه آن به تایلند را رسماً تأیید کرده است.

برای حدود 5 هزار نیروی حاضر در این ناو، این توقف اهمیت ویژه‌ای داشت؛ آنها پس از 286 روز متوالی حضور در دریا فرصت پیدا کردند چند روز از کشتی خارج شوند و برای استراحت به پاتایا و مناطق اطراف بروند. 

جدول ماجرای آبراهام لینکلن در تایلند؛ از ورود تا شب‌گردی در پاتایا

زمان اتفاق عدد مهم
پیش از ورود افزایش تدابیر امنیتی پاتایا حدود 600 نیروی مسئول امنیت و پشتیبانی
2 سپتامبر ورود ناو آبراهام لینکلن به لام چابانگ حدود 5 هزار نیروی نظامی
شب‌های نخست خرید، رستوران‌گردی و حضور در Walking Street افزایش محسوس مشتری برخی کسب‌وکارها
روزهای بعد رونق بارها، رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و مراکز خدماتی برآورد تا حدود 100 میلیون بات
کل دوره استقرار استراحت نیروها پس از حضور طولانی در دریا 286 روز بدون توقف طولانی در بندر

ماجرای رقص سربازان آمریکایی در کلوب شبانه پاتایا چیست؟

یکی از بخش‌های خبرساز این سفر به زندگی شبانه پاتایا مربوط می‌شود. گزارش منتشرشده درباره حضور نیروهای ناو آبراهام لینکلن در Lucifer Nightclub در منطقه Walking Street حاکی از آن است که تعدادی از ملوانان آمریکایی وارد کلوب شده و حتی برای رقص روی صحنه رفته‌اند.

در روزهای بعد نیز رسانه محلی Pattaya Mail از حضور گسترده نیروهای آمریکایی در بارها، رستوران‌ها، مراکز ماساژ، فروشگاه‌ها و مناطق تفریحی شهر و افزایش تعداد مشتریان این کسب‌وکارها خبر داد.

آیا سربازان آمریکایی مست بودند؟

درباره تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از رقص نیروهای آمریکایی نباید بدون مدرک، همه افراد حاضر را «مست» توصیف کرد. گزارش‌های معتبر حضور آنها در کلوب و رقص را تأیید می‌کنند، اما مست‌بودن تمام افراد حاضر در این تصاویر به‌طور مستقل تأیید نشده است.

با این حال در یک اتفاق جداگانه در نزدیکی Walking Street، پلیس تایلند اعلام کرد دو ملوان آمریکایی پس از یک درگیری جزئی در ساعات بامداد تحت کنترل قرار گرفتند و پلیس آنها را در آن زمان مست توصیف کرد. این دو نفر در ادامه برای باقی‌مانده مدت توقف ناو به کشتی محدود شدند. 

سربازان آمریکا چقدر برای پاتایا پول آوردند؟

همین بخش، ماجرای «آباد کردن تایلند توسط سربازان آمریکا» را در شبکه‌های اجتماعی داغ کرده است. منظور از این عبارت، رونقی است که ورود ناگهانی هزاران نیروی دارای قدرت خرید برای برخی کسب‌وکارهای پاتایا ایجاد کرد.

شهردار پاتایا پیش‌بینی کرده بود اگر هر آمریکایی روزانه حدود 100 تا 150 دلار هزینه کند، مجموع اثر اقتصادی این حضور می‌تواند به حدود 100 میلیون بات تایلند یا نزدیک 3 میلیون دلار برسد. فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی نیز از افزایش مشتری خبر داده‌اند. 

پاتایا قبل و بعد از ورود 5 هزار آمریکایی چه تغییری کرد؟

شاخص قبل از ورود ناو پس از ورود نیروها
تعداد مهمانان نظامی عادی حدود 5 هزار نفر
وضعیت کسب‌وکارها فصل کم‌رونق گردشگری افزایش مشتری در برخی مراکز
Walking Street فعالیت عادی حضور محسوس گروه‌های آمریکایی
برآورد درآمد تا حدود 100 میلیون بات

چرا پاتایا برای نیروهای آمریکایی اهمیت تاریخی دارد؟

پاتایا از زمان جنگ ویتنام ارتباط تاریخی با حضور نظامیان آمریکایی دارد. این منطقه که زمانی یک شهر ساحلی کوچک بود، در دهه‌های گذشته با ورود نیروهای آمریکایی برای استراحت و تفریح به یکی از مراکز مهم گردشگری و زندگی شبانه تایلند تبدیل شد. 

به همین دلیل ورود دوباره هزاران نیروی آمریکایی به این شهر پس از ماه‌ها حضور در دریا، علاوه بر جنبه نظامی و سیاسی، به یک سوژه اقتصادی و اجتماعی پربازدید تبدیل شده است.

جمع‌بندی؛ ماجرای سربازان ناو آبراهام لینکلن در تایلند چه بود؟

جواب کوتاه: حدود 5 هزار نیروی ناو آبراهام لینکلن پس از 286 روز حضور متوالی در دریا، اوایل سپتامبر برای چند روز استراحت وارد تایلند شدند. بخشی از آنها به خرید و رستوران رفتند و گروه‌هایی نیز شب‌های خود را در مناطق تفریحی پاتایا و Walking Street گذراندند؛ گزارش معتبر از رقص نیروها داخل یک کلوب شبانه نیز وجود دارد.

این موج چندروزه برای بسیاری از کسب‌وکارهای محلی رونق ایجاد کرد و مقام‌های پاتایا اثر اقتصادی آن را تا حدود 3 میلیون دلار برآورد کرده بودند. با این حال، تعبیر «رقص سربازان مست» درباره همه افراد حاضر در تصاویر دقیق نیست و مست‌بودن به‌طور مشخص در پرونده جداگانه دو ملوان درگیر در یک نزاع تأیید شده است.

اخبار مرتبط

نویسنده : دبیر خبر

آیا این خبر مفید بود؟

0 دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید

کپچا

تبلیغات متنی