با گوهرسنگ تراشی دهکده جهانی را به ایران می آوریم

دکتر سید ابومحمد هاشمی مجری طرح توسعه ملی گوهرشناسی و کانی های صنعتی ضمن بیان طرفیت های گوهرسنگ در ایران از زمینه های توسعه این صنعت گفت.
با گوهرسنگ تراشی دهکده جهانی را به ایران می آوریم
دیگران چه می خوانند:

دکتر سید ابومحمد هاشمی مجری طرح توسعه ملی گوهرشناسی و کانی های صنعتی ضمن بیان طرفیت های گوهرسنگ در ایران از زمینه های توسعه این صنعت گفت.

به گزارش خبرنگار رصداقتصادی، سید ابومحمد هاشمی مجری طرح توسعه ملی گوهرسنگ کشور در دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی های صنعتی بیان کرد: طرح توسعه ملی گوهرسنگ‌ها 3 سال است که در ایران درحال فعالیت است و امروز درباره اقدامات حول سند ملی گوهرسنگ ها که سال 1400 تنظیم و ابلاغ شد صحبت می شود؛ شورای گوهرسنگ ذیل وزارت صمت ایجاد شد و در این سند 6 استراتژی کلان صنعت گوهرسنگ در دو افق  1405 و 1410 نوشته شده است‌، امروزه گردش مالی گوهرسنگ بیش از 2.5 میلیارد صنعت نفت است، که در 3 سال گذشته زیرساخت ها و نهادهای دولتی و غیردولتی ایجاد و در 11 استان عملیات هایی انجام شده است.
کسانی می توانند در مزایده گوهرسنگ شرکت کنند که دارای زنجیره ارزش گوهرسنگ در  استان‌ها هستند می توانند در مزایده شرکت کنند و این رای در شورای گوهرسنگ‌ها تصمیم گرفته شد‌ که پایلوت گوهرسنگ شهر همدان معرفی شده است.

وی بیان کرد:زمانی که طرح ما شروع شد، در تعدای از استان ها حتی 1 مربی فست نداشتیم، اما خوشبختانه با تداوم آموزش های بازار محور، اکنون در هر استان چند مربی فست تربیت شده و درحال کار است. تجهیزات فست ساخت داخل اکنون در تمام کشور وجود دارد و در اختیار هنرمندان تراش بازار محور قرار دارد.

در اولین نمایشگاه تخصصی گوهرسنگ در اسفندماه سال گذشته توانستیم فعالیت های ارزشمندی را رقم بزنیم، همچنین اولین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی سال گذشته در شهر فردوس انجام شد و امسال هم در شهر کرمان این رقابت در سطح بالایی با حضور فعالان این عرصه رقم خورد.

هاشمی افزود: برای کارهای تحقیقات و پژوهش پروژه‌هایی به دانشگاه ها در سطح ارشد و دکتری معرفی و اکنون درحال کار و فعالیت هستند که یک پروژه تحقیقی با دانشگاه نیشابور طی مصوبه تکنسین فیروزه در نیشابور با حضور 50 داوطلب با حمایت ایمیدرو درحال انجام است.

وی افزود:حضور در نمایشگاه های داخلی از جمله یزد و اصفهان در آینده نزدیک از دیگر پروژه های مهم برای پیشبرد اهداف گوهرسنگ تراشی هست. تمام تلاش هایی که تا اینجا طی کردیم ، برای رسیدن به رقابت های جهانی و حضور ایران در کشورهای عربی و ثبت این صنعت است، ایجاد خانه گوهر برای پیگیری کارهای گوهرسنگ تراشی دنبال کردیم ولی هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم و درخواست داریم که مسئولین کمک کنند که این اتفاق رقم بخورد.

هاشمی گفت: هرگونه پایان نامه و کارهای پژوهشی در حوزه گوهرسنگ را استقبال می کنیم و درخواست داریم با اصلاح سرفصل های آموزشی و اعزام اساتید مرتبط به دانشگاه های مربوطه بتوانیم خروجی بهتری در این حوزه داشته باشیم.

همچنین؛ تدوین ضوابط و معیارهای استخراج و اکتشاف گوهرسنگ ها از دیگر اهداف و برنامه های پیش رو است که از اساتید و فعالین این حوزه درخواست کمک و همراهی داریم، گوهرهای که در معادن شناسایی شده نیاز دارد هر کدام پروپزال خاص خود را داشته باشند تا کار تخصصی‌تر پیش رود.
بخش های خصوصی و دولتی زیادی در این زمینه با امکاناتی که در اختیارشون هست وجود دارند که می‌شود با کمک این‌ها از بخش خانگی حوزه گوهر سنگ تراشی می توانیم به کارخانه های بزرگ و توسعه هرچه بیشتر  برای حضور در عرصه جهانی پیش برویم.
هاشمی بیان کرد: اگر مواردی در این حوزه قابل بحث هست ما پذیرای طرح هاو پیشنهادات اساتید، فعالان و دانشجویان برای توسعه گوهرسنگ تراشی هستیم.

با گوهرسنگ تراشی دهکده جهانی را به ایران می آوریم

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟