بورس جهانی چیست؟ 5 بزرگترین بازارهای بورس جهانی؟!

بورس جهانی چیست؟ بازار جهانی سهام، یک شبکه گسترده و بهم پیوسته از بورس‌های سراسر جهان است و بعنوان بستری برای خرید و فروش سهام شرکت‌های قابل معامله عمومی عمل می‌کند. بازار بورس نقش مهمی در پیشبرد رشد اقتصادی ایفا می‌کند.
بورس جهانی چیست؟ 5 بزرگترین بازارهای بورس جهانی؟!

بورس جهانی چیست؟ بازار جهانی سهام، یک شبکه گسترده و به هم پیوسته از بورس‌های سراسر جهان است که به عنوان بستری برای خرید و فروش سهام شرکت‌های قابل معامله عمومی عمل می‌کند. این یک اکوسیستم زنده و فعال است که تحت تأثیر شاخص‌های اقتصادی، رویدادهای ژئوپلیتیک و احساسات سرمایه ‌گذاران قرار دارد. این بازار پیچیده نقش مهمی در پیشبرد رشد اقتصادی، تسهیل تخصیص سرمایه و بازتاب درک جمعی از ارزش شرکت‌ها ایفا می‌کند.

بازارهای بورس خارجی، زیرمجموعه‌ای از بازار جهانی هستند که به سرمایه‌گذاران فرصتی برای تنوع ‌بخشی به پرتفوی (سبد سرمایه) خود، فراتر از مرزهای داخلی ارائه می‌دهند. با سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار خارجی، سرمایه‌گذاران می‌توانند در معرض اقتصادهای گوناگون، صنایع و شرکت‌های مختلف قرار بگیرند که این امر می‌تواند منجر به کاهش ریسک و افزایش بازدهی شود. با این حال سنجش بازارهای خارجی، نیازمند توجه دقیق به عواملی مانند نوسانات ارز، تفاوت‌های قوانین و مقررات بین کشورهای مختلف و ریسک‌های سیاسی است. در این مقاله قرار است که به مفهوم بازار جهانی بورس بپردازیم.

دیگران چه می خوانند:

بازار جهانی سهام چیست؟

بازار جهانی بورس یا به عبارتی ساده تر بورس خارجی، یک شبکه عظیم از بورس‌های کل دنیا است که در آن خریداران و فروشندگان سهام کمپانیهای قابل معامله عمومی را مبادله می‌کنند. این بازار به عنوان یک شاخص سلامت اقتصادی عمل می‌کند، احساسات سرمایه‌گذاران را منعکس کرده و تخصیص سرمایه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

https://www.aparat.com/v/b361f0d

بازار کالاها در بورس جهانی چیست؟

بازار کالاها در بورس جهانی چیست؟

در حقیقت می توان گفت که بازار کالاها «Commodity»، دنیایی گسترده و پررونق است که در آن، محصولات متنوعی از سراسر جهان معامله می‌شوند. این بازار را می‌توان به سه دسته اصلی زیر تقسیم بندی کرد:

  • کالاهای سخت (Hard Commodities): این دسته شامل موادی می‌شود که از دل طبیعت استخراج می‌شوند. فلزاتی مانند طلا، نقره، مس و آهن، مواد معدنی و مصالح ساختمانی مانند سیمان، از جمله کالاهای سخت هستند. این کالاها اغلب بعنوان ذخیره ارزش و حفاظت در برابر تورم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • کالاهای نرم (Soft Commodities): این گزینه به محصولات کشاورزی و دامداری اطلاق می‌شود که از طریق کشت و پرورش تولید می‌شوند. گندم، برنج، ذرت، سویا، قهوه، شکر، گوشت، پنبه و غیره نمونه‌هایی از کالاهای نرم هستند. نوسانات قیمت این کالاها تحت تاثیر عواملی مانند شرایط آب و هوایی، تقاضای جهانی و سیاست‌های دولتی قرار دارد.
  • کالاهای انرژی (Energy): این گروه شامل منابع انرژی مانند نفت خام، گاز طبیعی، زغال سنگ و برق می‌شود. نوسانات قیمت این کالاها بر اقتصاد جهانی تأثیر بسزایی دارد و معمولاً به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین ‌کننده نرخ تورم شناخته می‌شوند.

بازار اوراق بهادار چیست؟

تصور کنید یک پروژه بزرگ مانند ساخت یک پل، راه آهن یا یک نیروگاه جدید در حال انجام است. برای اجرای چنین پروژه‌هایی، به سرمایه هنگفتی نیاز است. در اینجاست که بازار اوراق بهادار وارد عمل می‌شود.

بازار اوراق بهادار (Bond Market) مکانی است که دولت‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند با فروش اوراق قرضه، سرمایه مورد نیاز خود را تأمین کنند. به عبارت ساده ‌تر، این بازار مانند یک بازارچه بزرگ است که در آن، فروشندگان (دولت‌ها، شرکت‌ها) کالاهایی به نام اوراق قرضه عرضه می‌کنند و خریداران (سرمایه‌گذاران) این کالاها را خریداری می‌کنند.

بازار تبادلات ارزی (فارکس چیست؟)

بازار فارکس یا بازار تبادلات ارزی «Foreign Exchange Market» بزرگترین و پررونق‌ترین بازار مالی در جهان است. در این بازار، ارزهای مختلف کشورها به صورت جفت ارز (مثلا دلار آمریکا و یورو) خرید و فروش می‌شوند. نرخ ارزها به صورت لحظه‌ای بر اساس عرضه و تقاضا تغییر می‌کند.

به نقل از sciencedirect.com:

بازار ارز، بازار جهانی مبادله ارز کشورهای مختلف است. غیرمتمرکز است به این معنا که هیچ مقام واحدی، مانند یک آژانس بین المللی یا دولت، آن را کنترل نمی کند. بازیگران اصلی در بازار دولت ها و بانک های تجاری هستند. شرکت هایی مانند تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان و افرادی مانند مسافران بین المللی نیز در بازار شرکت می کنند.

فهرست بزرگترین بازارهای سهام جهانی

در اصل بازار بورس خارجی نقش بسیار مهمی در تخصیص سرمایه، رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایفا می‌کنند. برخی از بزرگترین بازارهای سهام خارجی عبارتند از:

  • بورس نیویورک (NYSE): بزرگترین بورس جهان از نظر ارزش بازار و حجم معاملات است. شرکت‌های بزرگ و شناخته شده بسیاری در این بورس فهرست شده‌اند و شاخص S&P 500 که یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بازار سهام جهان است، بر اساس عملکرد شرکت‌های فهرست شده در این بورس محاسبه می‌شود.
  • بورس نزدک (NASDAQ): دومین بورس بزرگ جهان است و بعنوان اولین بورس الکترونیکی جهان شناخته می‌شود. بسیاری از شرکت‌های فناوری و نوآور در این بورس فهرست شده‌اند.
  • بورس شانگهای: بزرگترین بورس در چین و یکی از مهم‌ترین بازارهای بورس آسیا است. این بورس نقش مهمی در رشد اقتصادی چین ایفا می‌کند.
  • بورس هنگ کنگ: یکی از مهم‌ترین مراکز مالی آسیا است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ چینی و بین‌المللی در آن فهرست شده‌اند.
  • بورس توکیو: بزرگترین بورس ژاپن و یکی از مهم‌ترین بازارهای بورس آسیا است.

نحوه ورود به بازار جهانی بورس

  • افتتاح یک حساب کارگزاری: برای سرمایه‌گذاری در بازار جهانی سهام، به یک حساب کارگزاری نیاز دارید. یک کارگزاری معتبر که دسترسی به بورس‌های جهانی را ارائه می‌دهد، انتخاب کنید.
  • تامین بودجه حساب خود: مبلغی را به حساب کارگزاری خود واریز کرده تا هزینه‌های سرمایه‌گذاری و هرگونه هزینه مرتبط را پوشش دهید.
  • تحقیق و انتخاب سهام: شرکت‌هایی را که به آن‌ها علاقه دارید، با در نظر گرفتن عواملی مانند عملکرد مالی، روندهای صنعت و کیفیت مدیریت، تحقیق کنید.
  • ثبت سفارش: پس از انتخاب یک سهام، برای خرید یا فروش آن سفارش ثبت کنید. می‌توانید یک سفارش بازار (اجرا شده در قیمت فعلی بازار) یا یک سفارش محدود (اجرا شده در قیمت مشخص یا بهتر) را انتخاب کنید.
  • نظارت بر سرمایه‌ گذاری‌های خود: به طور منظم عملکرد پرتفوی خود را بررسی کرده و سرمایه‌گذاری‌های خود را بر اساس شرایط بازار و اهداف مالی خود تنظیم کنید.

 

بازار تبادلات ارزی (فارکس چیست؟)

 

مزایای بورس جهانی چیست؟

بازار فارکس Forex بزرگترین و فعال‌ترین بازار مالی جهان است که در آن ارزهای مختلف کشورها به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته خرید و فروش می‌شوند. این بازار جایی است که اقتصادهای جهان به هم متصل می‌شوند و ارزش پول‌های مختلف تعیین می‌شود.

بازار بورس خارجی، مزایای فراوانی را هم برای سرمایه‌گذاران و هم برای اقتصاد به طور کلی ارائه می‌دهد. در اینجا برخی از مزایای کلیدی آن را برای سرمایه‌گذاران بیان می‌کنیم:

  • سرمایه‌گذاری در بازارهای جهانی به شما امکان می‌دهد ریسک خود را در اقتصاد، صنایع و شرکت‌های مختلف پخش کنید. این امر قرار گرفتن در معرض ریسک‌های خاص را کاهش داده و می‌تواند در هنگام کاهش بازار، سبد سرمایه (پرتفوی) شما را محافظت کند.
  • با سرمایه‌گذاری در بازارهای خارجی، می‌توانید بطور بالقوه بازدهی بالاتری نسبت به سرمایه‌گذاری صرفاً در بازار داخلی خود کسب کنید. اقتصادهای مختلف جهانی، ممکن است نرخ ‌های رشد و روندهای بازار متفاوتی را تجربه کنند که فرصت‌هایی برای رشد را فراهم می‌کنند.
  • سرمایه‌گذاری در ارزهای خارجی می‌تواند به محافظت از پرتفوی شما در برابر نوسانات ارز کمک کند. اگر ارز داخلی شما ضعیف شود، سرمایه‌ گذاری‌های خارجی تان نیز ممکن است افزایش یافته و ضررهای احتمالی را جبران کند.

تاثیر بازار بورس جهانی بر اقتصاد

  • بازار جهانی سهام یا همان بورس خارجی، تخصیق کارآمد سرمایه را تسهیل می‌کند و آن را به سمت شرکت‌هایی با چشم‌اندازهای رشد امیدوارکننده هدایت می‌کند.
  • یک بازار سهام کارآمد می‌تواند رشد اقتصادی را با تأمین سرمایه مورد نیاز شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، گسترش عملیات و ایجاد شغل تحریک کند.
  • بازار سهام شرکت‌هایی را که نوآوری می‌کنند و محصولات و خدمات جدیدی را توسعه می‌دهند، پاداش می‌دهد و پیشرفت اقتصادی را پیش می‌برد.
  • شرکت‌های قابل معامله عمومی مشمول مقررات و الزامات گزارش ‌دهی سختگیرانه ‌ای هستند که شفافیت و پاسخگویی را ترویج می‌کنند. این می‌تواند به محافظت از سرمایه‌گذاران و حفظ تمامیت بازار کمک کند.

جمع بندی

در مقایسه با بازار داخلی، بورس خارجی با ارائه طیف گسترده‌تری از سهام شرکت‌های بزرگ و کوچک جهانی، فرصت‌های متنوع‌تری را برای سرمایه‌گذاری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد. علاوه بر این، امکان معامله به صورت شبانه روزی و در هر نقطه از جهان، از دیگر مزایای این بازار است. با توجه به نوسانات نرخ ارز و تورم در بازارهای داخلی، سرمایه‌گذاری در بورس جهانی می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر برای حفظ ارزش دارایی‌ها در برابر کاهش ارزش پول ملی به کار رود.

بورس جهانی چیست؟ 5 بزرگترین بازارهای بورس جهانی؟!

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟