حروف عربی در الفبای فارسی

حروف عربی در الفبای فارسی
حروف عربی در الفبای فارسی

الفبای عربی و فارسی شباهت ها و تفاوت هایی با هم دارند که قرار است در این مقاله به آن پرداخته شود. این تفاوت ها همیشه برای زبان آموزان سوال به وجود می آورد و به همین دلیل بهتر است در این مورد بررسی های لازم صورت بگیرد.‌

دیگران چه می خوانند:

زبان عربی و فارسی دو زبان کاملا متفاوت هستند اما یاید گفت که الفبای مشترکی بین این دو زبان وجود دارد. در موسسه های مختلف آموزشی، زبان عربی نیز آموزش داده می شود و همچنین در سایت های آموزشی در مورد نکات مهم حروف الفبای عربی و گرامر آن صحبت خواهد شد.

 

زبان فارسی در مقابل زبان عربی

لهجه های متفاوتی از زبان عربی وجود دارد که در کشورهای مختلف عربی به آن صحبت می شود. افرادی که با این رو زبان آشنایی خاصی ندارند، در نگاه اول تصور می کنند که خط فارسی و عربی یکی هستند و در واقع این دو زبان شباهت زیادی به هم دارند. البته تا حدودی این مسئله درست است.

در واقع زبان فارسی امروزی را به خط فارسی عربی به نگارش در می آورند‌. اما در نحوه تلفظ تغیبرات و تفاوت هایی بین این دو زبان وجود دارد. تمام حروف الفبایی که در زبان عربی وجود دارد، را می توان در الفبای زبان فارسی مشاهده نمود اما با این تفاوت که زبان فارسی حدود چهار حرف بیش تر از زبان عربی دارد.

شاید یک فرد فارسی زبان در مشاهده یک‌ متن عربی بتواند به راحتی آن را مطالعه نماید و حتی تا حدودی معنای برخی از کلمه ها را متوجه شود. اما در نهایت این دو زبان تفاوت های زیادی از نظر ساختار، معنا و نحوه تلفظ دارند.

 

تفاوت تلفظ حروف عربی و فارسی

در مقایسه حروف الفبای عربی و حروف الفبای فارسی به نکته های مهمی برمی خوریم. در این بخش از مقاله تمام این نکات را مورد بررسی قرار خواهیم داد. ده تا از حرف های الفبای عربی با زبان فارسی تفاوت هایی دارند. این حروف شامل: «حرف ث، ح، ذ، ص، ض، ط، ظ، ع، غ، و» هستند. در ادامه تفاوت های تلفظی این حروف را در زبان عربی و فارسی بررسی خواهیم کرد.

  • تلفظ حرف « ث » در زبان عربی: این حرف در زبان عربی کاملا متفاوت از زبان فارسی تلفظ می شود‌. به این صورت که نوک زبان باید با سر دو دندان پیشین بالا تماس پیدا کند و به گونه ای نازک و ظریف تلفظ شود‌.
  • نحوه تلفظ حرف «ح»: نحوه ادای این حرف، از میان حلق با دمیدن هوا و گرفتگی خاصی می باشد.
  • نحوه تلفظ حرف «ذ» در زبان عربی: نحوه تلفظ این حرف با حرف « ث » شبیه است و از همان ناحیه ادا می شود. اما باید صدای « ذ » تولید شود.
  • شیوه بیان نمودن حرف «ص»: شیوه تلفظ این حرف در زبان عربی بسیار درست تر و پر حجم تر از صدای « س » است. برای تلفظ این صدا باید میان زبان با کام دهان تماس داشته باشد.
  • نحوه تلفظ حرف «ض»: یکی از الفبای عربی که تلفظ متفاوتی نسبت به زبان فارسی دارد صدای «ض» می باشد. برای تلفظ کردن این حرف بابد کناره زبان با کناره دندان های آسیاب البته در فک بالا تماس پیدا کند. البته نا گفته نماند که فرقی ندارد تماس در سمت چپ یاشد یا در سمت راست صورت بگیرد.
  • نحوه تلفظ حرف «ط»: شیوه تلفظ حرف «ط» در زبان عربی شبیه به صدای «د» است. اما باید صدای «ت» نیز به صورت درشت و در حجم شنیده شود.
  • شیوه تلفظ حرف «ظ»: این حرف از الفبای عربی مانند حرف «ذ» تلفظ خواهد شد اما باید به صورت درشت و پر حجم تلفظ شود.
  • تلفظ حرف «ع»: محل تلفظ نمودن این حرف در میان حلق می باشد. برای تلفظ کردن این صدا، باید صدا به دیواره حنجره کشیده شود و در واقع صدای تولید شده بسیار غلیظ و قابل امتداد می باشد.
  • نحوه تلفظ حرف «غ»:
  • محل تلفظ نمودن ابن صدا کمی از صدای «خ» پایین تر است. این صدا باید با کشش ادا شود.
  • شیوه تلفظ حرف «و»: آخرین حرف از الفبای عربی که قرار است در مورد نحوه متفاوت تلفظ آن نسبت به زبان عربی صحبت کنیم، حرف «و» است. برای این حرف باید هوا از میان دو لب عبور کند و در این حالت لب ها باید به صورت دایره و به اصطلاح غنچه در بیاید‌.

نکته دیگر در مورد الفبای عربی و نحوه تلفظ آن ها این است که علاوه بر این صداها، دو حرف «ل» و «ر» نیز در برخی موارد درشت تر از زبان فارسی ادا خواهد شد. اما بقیه حروف در نحوه تلفظ تفاوتی با زبان فارسی ندارند و بسیار معمولی گفته می شوند.

 

حروف عربی در الفبای فارسی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟