مزایا و معایب نرم افزار های حسابداری در ایران

مزایا و معایب نرم افزار های حسابداری در ایران
مزایا و معایب نرم افزار های حسابداری در ایران

با پیشرفت تکنولوژی بشریت توانسته است در زمینه های مختلفی از آن بهره ببرد. به طور مثال در گذشته حسابداران چندین دفتر بزرگ حسابداری داشتند و در آن ها حساب و کتاب شرکت را انجام می دادند، حتی قابل تصور هم نیست که این روند چه کار دشوار و وقت گیر و همچنین نیازمند دقت بالایی بوده است!

اما امروزه نرم افزارهای حسابداری متعدد و گوناگونی در بازار عرضه شده اند که مدیران مالی و حسابداران می توانند به کمک آن ها مدیریت مالی را به بهترین و سریع ترین شکل ممکن انجام دهند.

دیگران چه می خوانند:

همانطور که گفته شد انواع گوناگونی از نرم افزارهای حسابداری وجود دارند که شما می توانید بسته به نوع کار و میزان حجم کاریتان یکی از آن ها را انتخاب کرده و استفاده نمایید.

قصد داریم تا در این مقاله به مزایا و معایب مشهورترین انواع نرم افزارهای حسابداری بپردازیم تا حسابداران و مدیران مالی عزیز بتوانند با در دست داشتن اطلاعات جامع و کامل، بهترین و کارامد ترین نرم افزار حسابداری را برای خود انتخاب کنند. پس لطفاً در ادامه نیز ما را همراهی بفرماید.

نرم افزارهای حسابداری دارای مزایا و معایب گوناگونی هستند که در ادامه به معرفی آن‌ ها خواهیم پرداخت.

 

نرم افزار حسابداری تحت وب

یکی از نسخه های نرم افزارهای حسابداری، نرم افزار حسابداری تحت وب می باشد؛ اما بهتر است قبل از بررسی مزایا و معایب این نوع نرم‌ افزار حسابداری به معرفی آن بپردازیم.

 

نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟

نرم افزار حسابداری تحت وب نوعی دیگر از نرم افزارهای حسابداری است که در بستر وب در دسترس قرار گرفته است. به بیان دیگر و ساده تر، نرم افزار حسابداری تحت وب به نرم افزاری گفته می شود که در جای جای دنیا و فقط با دسترسی داشتن به اینترنت می توانید از طریق یک مرورگر ساده به حسابداری خودتان دسترسی کامل داشته باشید.

با تعریف گفته شده نرم افزار حسابداری تحت وب می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای حسابداران و مدیران مالی باشد؛ اما ناگفته نماند که این نوع نرم افزار نیز علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 

 

مزایای نسخه تحت وب نرم افزار حسابداری

از آن جایی که این نوع نرم‌ افزار به کمک اینترنت اجرا می شود نیاز به نصب و راه اندازی ندارد. از طرفی هم با گذشت زمان به نگهداری و یا حتی ارتقاء سیستم حسابداری نیاز پیدا نخواهد کرد.

به عنوان یکی دیگر از مزایای بسیار عالی و کاربردی نسخه تحت وب نرم افزار حسابداری، می توان به دسترسی ساده اشاره داشت. به این صورت که شما قادر خواهید بود تنها با باز کردن یک مرورگر ساده مثل کروم به آسانی به نرم افزار حسابداری خود دسترسی پیدا کنید.

دو تا شرکت معروفی که در زمینه حسابداری فعالیت دارند https://www.pwc.com/ و سایت rastinhesab.com می باشد که می توانند کمک بسزایی در آموزش شما داشته باشند.

برخی افراد نگرانند که نسخه تحت وب نرم افزارهای حسابداری ایمن نبوده و اطلاعات از امنیت بالا برخوردار نباشند؛ در صورتی که این باور به طور کلی غلط بوده و نرم افزار های حسابداری تحت وب در برابر حملات سایبری ایمن هستند و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.

مزیت دیگر نسخه تحت وب نرم افزارهای حسابداری که می توان به آن اشاره داشت، این است که محدودیت زمانی و مکانی ندارد؛ چرا که می توانید در هر کجای دنیا و در هر ساعتی از شبانه روز تنها با اتصال به اینترنت به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید.

یکی از ویژگی های یک نرم افزار حسابداری ایده آل یکپارچه بودن آن می باشد. نسخه تحت وب نرم افزار حسابداری این شرط را نیز رعایت کرده است؛ چرا که احتمال خطا از سمت کارمندان از بین رفته است و همه اطلاعات به صورت یکپارچه ثبت خواهند شد و درصد خطا بسیار پایین آمده است.

از دیگر ویژگی های یک نرم افزار حسابداری ایده آل می توان به آپدیت بودن آن اشاره داشت. در صورت استفاده از یک نرم افزار حسابداری تحت وب می توانید همواره از اطلاعات به روز برخوردار باشید چرا که اطلاعات شما به صورت اتوماتیک و خودکار آپدیت می شوند و می توانید بدون دغدغه به انجام سایر کارهای خود بپردازید.

اگر شما هم بسیار به زمان اهمیت می دهید و آدم وقت شناسی هستید، نسخه تحت وب نرم افزار حسابداری می تواند برای شما بسیار مفید باشد چرا که با استفاده از این نوع نرم‌ افزار دیگر کارتان به علت خرابی سیستم، راه اندازی، پیکربندی و سایر مشکلات سخت افزاری به تعویق نخواهد افتاد.

یکی دیگر از مزیت های بسیار خوب نرم افزارهای حسابداری تحت وب، قابلیت ارائه گزارشات در لحظه و آن واحد می باشد. فرض کنید به مسافرت رفته اید و در محل کارتان نیستید اما به یک گزارش فوری و بررسی روند کار نیاز دارید؛ در این صورت می‌ توانید بدون حضور در محل کار و در در سریع ترین زمان ممکن به این امر رسیدگی کنید.

 

معایب نرم افزار حسابداری تحت وب

به عنوان یکی از معایب مهم نرم افزار های تحت وب می توان قطع ارتباط و عدم دسترسی لازم به حسابداری تحت وب هنگام قطعی اینترنت اشاره کرد. این مورد یکی از اساسی و ریشه ای ترین مشکلات نسخه تحت وب نرم افزار حسابداری می باشد که در حال حاضر هیچ راهکار اساسی برای آن وجود ندارد.

 

نرم افزار های حسابداری رایگان

یکی دیگر از انواع مشهور و پرکاربرد نرم افزارهای حسابداری، نرم افزار حسابداری رایگان می باشد. درست است که در سازمان هایی که گردش مالی پایین و کوچک دارند می توان از این نوع نرم‌ افزار استفاده کرد، اما باید توجه داشته باشید نرم افزار حسابداری رایگان یکی از ویژگی های لازم را ندارد و آن هم چیزی نیست جز گسترش پذیری.

گسترش پذیری یکی از ویژگی های یک نرم افزار حسابداری ایده آل می باشد و این باعث می ‌شود در طول زمان و با گسترش کسب و کار شما نیازمند تعویض و خرید یک نرم افزار حسابداری جدید نشوید؛ اما نسخه های رایگان نرم افزار حسابداری این ویژگی را ندارند.

 

بررسی تفاوت های نرم افزار های حسابداری رایگان و نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار

به صورت کلی مهم ترین و شاید تنها مزیت نرم افزارهای حسابداری رایگان، قیمت و هزینه کم تر آنها می باشد و اگر سرعت، سهولت استفاده، پیش بینی، ارزیابی کردن عملکرد را در نرم ‌افزارهای حسابداری رایگان و همچنین آن هایی که با پرداخت هزینه خدمات شان را ارائه می دهند، را یکدیگر مقایسه کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که در صورت پرداخت یک مبلغ منصفانه نسخه های پولی بهتر از نسخه های رایگان می باشد. البته نا گفته نماند که در سازمان های با گردش مالی پایین می‌ توان از نرم‌ افزار حسابداری رایگان نیز استفاده کرد؛ اما پس از آنکه کسب و کار گسترش یافت بهتر است امور حسابداری خود را به کمک یک نرم‌ افزار حسابداری که قابلیت های بیشتری دارد انجام دهید.

در ادامه به برخی از معایب نسخه های رایگان نرم افزار حسابداری می پردازیم.

اطلاعات شما امنیت خیلی بالایی ندارند و ممکن است از بین رفته و یا از آنها سوء استفاده شود.

پشتیبانی مناسب و 24 ساعته برای این نرم‌ افزارها وجود ندارد؛ همچنین اطلاعات آن ها خیلی به روز نیستند و سازگاری لازم با تغییرات سیستم عامل را ندارند.

به طور کلی می توان گفت نرم افزارهای حسابداری رایگان تقریباً، اکثر ویژگی های لازم برای یک نرم افزار حسابداری خوب را نقض کرده اند.

 

 

قیمت نرم افزار های حسابداری

حال که از مزایا و معایب نرم افزار های حسابداری رایگان باخبر شده اید، حتماً برایتان این سوال پیش آمده است که چقدر هزینه لازم است تا بتوانید یک نرم‌ افزار حسابداری خوب و ایده‌آل را تهیه نمایید.

برای رسیدن به پاسخ این سوال لازم است ابتدا وضعیت خود را مورد بررسی قرار دهید. اینکه کسب و کار شما چیست؟ و چقدر گسترده است؟ همچنین میزان تسلط شما و یا مدیران مالی و حسابداران شما بر نرم افزارهای حسابداری روز دنیا چقدر است؟...

پس از به دست آوردن یک بررسی خوب از وضعیت خودتان می توانید نرم افزار های حسابداری را مورد بررسی قرار داده و آنی را انتخاب کنید که دقیقاً متناسب با شرایط و وضعیت کنونی شما می باشد؛ اما فراموش نکنید که لازم است آینده را نیز در نظر بگیرید و صرفاً بر اساس وضعیت حال تصمیم گیری نکنید؛ چرا که یک نرم افزار‌حسابداری خوب باید تمامی زیر ساخت های لازم برای همراهی شما طی سال های آتی را داشته باشد تا مجبور نشوی در آینده یک نرم افزار حسابداری جدید را جایگزین نمایید. در اصل این کار می ‌تواند صدمه بسیار بزرگ و همچنین جبران ‌ناپذیری را به کسب و کار شما وارد نماید.پس تمامی جوانب را سنجیده و سپس دست به خرید یکی از نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار زنید.

لازم است بدانید شما می‌ توانید با صرف هزینه بسیار بسیار اندک، یک نرم افزار حسابداری خریداری نمایید. همچنین جهت استفاده از خدمات برخی از نرم افزارهای حسابداری نیز ممکن است مجبور باشید هزینه های بسیار کلانی را پرداخت کنید اما همان طور که گفته شد مه مترین نکته و اصلی ترین موردی که لازم است مد نظر قرار دهید، شرایط و وضعیت خودتان است همچنین قبل از تصمیم بهتر است ویژگی های نرم افزار حسابداری خوب را بررسی نموده و یک دید کلی به دست آورید.

 

مزایا و معایب نرم افزار های حسابداری در ایران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟