با گسترش تکنولوژی و روی کار آمدن ابزار های الکترونیکی، استفاده از برق و انرژی نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است همین امر سبب پدید آمدن چالش بزرگی به نام تامین برق و انرژی به خصوص در تابستان، در کشور های مختلف شده است.
پیشنهاد اغلب کارشناسان و متخصصان داخلی و خارجی در خصوص تامین و ذخیره انرژی به هنگام قطعی برق، استفاده از دستگاه های یو پی اس یا همان دستگاه برق اضطراری است. این دستگاه ها به عنوان ذخیره کننده انرژی به حساب می آیند و می تواند انرژی لازم به هنگام قطعی برق را برای دستگاه های متصل به آن پدید بیاورد.
در این مقاله از رصد اقتصادی میخواهیم درباره انواع UPS و مزایای خرید آن صحبت کنیم و در انتها به راهنمای خرید یو پی اس و انتخاب بهترین آن بپردازیم.
نحوه عملکرد دستگاه یو پی اس
دستگاه یو پی اس (UPS) که به عنوان دستگاه تامین کننده برق اضطراری در زمان قطعی برق هم شناخته می شود. به صورت کاملا ایمن به هنگام قطعی برق وارد مولد جریان برق می شود و از ورود شوک های الکتریسیته به دستگاه های متصل جلوگیری می کند و پس از آن با وارد کردن جریان متناوب ذخیره شده در خود به شبکه جریان و انتقال آن به دستگاه های متصل، مانع از قطعی برق و آسیب جدی در آنها می شود.
مزایا خرید انواع یو پی اس ups
انواع یو پی اس ها به صورت ویژه دارای کاربری و مزایا ویژه است که باعث عرضه و تقاضا بسیاری آن در دنیا شده است. این دستگاه های ذخیره کننده برق، علاوه بر کاربری در زمان قطعی برق می توانند در زمان اتصال جریان الکتریسیته، باعث حذف نویز های اضافه برق و ورود آن به دستگاه شود که این میتواند بسیار به افزایش سلامت و طول عمر دستگاه کمک کند.
از مزایای دیگر UPS ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تبدیل جریان مستقیم DC به جریان متناوب AC
- نصب آسان و سریع
- صرفه جویی در هزینه ها
- وزن کم و ابعاد مناسب
- بالا بردن راندمان کاری دستگاه
انواع دستگاه یو پی اس
دستگاه های برق اضطراری به صورت اختصاصی به جهت تامین انرژی انواع دستگاه های متصل قابل استفاده است که متقاضیان بر اساس نیاز خود و کاربری مدنظر خود اقدام به خرید انواع UPS می کنند. به عنوان مثال برخی از یو پی اس ها صرفا برای کاربری های کوچک و تامین برق خانگی قابل استفاده هستند و برخی دیگر با قابلیت های خاص خود می توانند جهت استفاده در مکان های بزرگ و حساس استفاده شود. در ادامه به معرفی انواع یو پی اس (دستگاه برق اضطراری) می پردازیم.
- دستگاه برق اضطراری آنلاین (Online)
- دستگاه یو پی اس آفلاین (Offline)
- یو پی اس لاین اینتراکتیو Line-Interactive
یو پی اس آنلاین (برخط)
نوع پیشرفته و حساس انواع یو پی اس ها، نوع online ups است. این دستگاه با دارا بودن قابلیت ذخیره انرژی بالا می تواند در مکان های حساس و مهم نظیر تجهیزات پزشکی، مراکز داده و اطلاعات، شبکه های مخابراتی، مراکز سرور و هاست، بانک ها و ارگان های دولتی و … استفاده شود.
نکته حائز اهمیت در خصوص انواع یو پی اس آنلاین این مورد است که این دستگاه ها به صورت برخط می توانند پس از قطعی برق، وارد جریان شود و از خاموش شدن دستگاه های الکترونیکی و … جلوگیری کند، تا بتوانند به صورت متداول فعالیت خود را ادامه دهند.
دستگاه UPS آفلاین
ابتدایی ترین نوع یو پی اس ها، یو پی اس های آفلاین هستند، این دستگاه ها بر خلاف Online UPS ها، پس از قطعی برق وارد جریان نمی شوند و صرفا دستگاه های متصل را با کمترین نوسانات برق ( در حدی که به دستگاه ها آسیبی نرسد) خاموش می کند و پس از حدود 10 الی 15 ثانیه با استفاده از برق ذخیره شده در خود اقدام به اتصال جریان برق در شبکه می کند.
دستگاه برق اضطراری آفلاین که با نام استند بای یو پی اس (STANDBY UPS) هم شناخته می شوند بیشتر در محیط های کم اهمیت و غیر ضروری به کار می رود که نیاز به ادامه دادن جریان برق در فعالیت ها خود ندارند.
از کاربردهای این دستگاه می توان به مواردی چون استفاده در تجهیزات لوازم خانگی، لوازم مصرفی و معمولی، کنسول های بازی و …
دستگاه برق اضطراری لاین اینتراکتیو (Line-Interactive)
ترکیب یو پی اس های آنلاین و آفلاین منجر به پدید آمدن دستگاه هایی با نام یو پی اس لاین اینتراکتیو شده است، این دستگاه به هنگام اتصالات جریان می توانند نسبت به ذخیره برق پاکسازی شده از هرگونه نویز بپردازد و در هنگام قطعی آن اقدام به اتصال ولتاژ در جریان شبکه شود.
این دستگاه ها برای کاربری ها معمولی استفاده می شود و کاربران می توانند جهت تامین انرژی انواع دستگاه های خانگی، تجهیزات معمولی شبکه، دستگاه های صوتی و تصویری و … از اینگونه دستگاه یو پی اس استفاده کنند.
تجهیزات مورد استفاده در ساخت انواع دستگاه برق اضطراری (UPS)
در ساخت و تولید انواع دستگاه برق اضطراری (یو پی اس) از قطعات و تجهیزات ویژه ای استفاده می شود تا این تجهیزات به کمک یکدیگر بتوانند برق ذخیره شده را وارد شبکه کنند و همچنین مانع از ورود نوسانات و ولتاژ های نامناسب به دستگاه متصل شوند. ساختمان کلی انواع یو پی اس ها به شرح زیر است.
- باتری یو پی اس
- سیستم کنترل هوشمند دستگاه
- فن های خنک کننده
- مبدل های جریان برق (اینورتر)
- سایر قطعات
باتری یو پی اس (UPS Battery)
وظیفه اصلی تامین و ذخیره سازی انرژی به هنگام قطعی برق را باتری های یو پی اس بر عهده دارد، این دستگاه ها در انواع پو پی اس UPS ها در ابعاد مختلف با ظرفیت های متفاوت بر اساس نوع کاربری دستگاه قابل استفاده و به کارگیری هستند.
باتری UPS به دلیل ساختار ویژه خود در جنس های مختلف اسید سیلد، نیکل کادمیوم و لیتیوم یون قابل ساخت هستند که هر کدام دارای ویژگی های متمایز خود در باطری هستند.
باتری ها جهت تامین انرژی و شارژ خود نیاز به اتصالاتی نظیر شارژر ها دارند که غالبا باید هر چند روز به کال متصل شوند تا شارژ و متصل شوند.
سیستم کنترل هوشمند دستگاه
مرکز فرمان و دستورات انواع یو پی اس ها بر عهده سیستم کنترل هوشمند است، این مرکز با کنترل و نظارت بر جریان های ورودی و خروجی و همچنین جلوگیری از قطعی ناگهانی جریان برق در دستگاه متصل، می تواند باعث افزایش راندمان کاری دستگاه، صرفه جویی در مصرف برق و هزینه ها شود.
سیستم خنک کننده
به طبع هر دستگاه الکترونیکی بر کنترل دما داخلی خود نیاز به فن های خنک کننده دارد تا با گردش هوا، مانع از آسیب دیدگی به دستگاه در اثر گرما شدید داخلی شود.
مبدل های جریان برق (اینورتر)
همانطور بیان کردیم دستگاه های یو پی اس به صورت ویژه می توانند جریان برق مستقیم DC را تبدیل به جریان متناوب AC کند، وظیفه این فعالیت مهم را دستگاه های اینورتر و مبدل ها بر عهده دارند، این دستگاه ها برق مستقیم شهری را گرفته و به صورت کاملا ایمن تبدیل به جریان متناوب می کند و باعث می شود به دستگاه های متصل آسیب جدی نرسد.
نحوه فعالیت این قطعات بدین گونه است که در ابتدا امر جریان متناوب از شارژر به صورت مستقیم در باتری یو پی اس انتقال می یابد، سپس به هنگام قطعی برق همین جریان مستقیم DC به وسیله اینورتر تبدیل به جریان متناوب می شود و وارد دستگاه می شود با این تفاوت که جریان ذخیره شده و تبدیل شده بدون هیچگونه نویز است.
سایر قطعات دستگاه یو پی اس
تاکنون با جزای اصلی و ساختمان اصلی دستگاه های یو پی اس آشنا شدیم، حال نوبت آن است تا در خصوص قطعات جانبی که در این ساختار موجود است صحبت کنیم.
- صفحه نمایش دیجیتال یا آنالوگ
- سیستم نظارت بر شبکه
- سیستم قابل تنظیم از هشدار ها
- صفحه محافظ قابل جابجایی
- فیلتر هوا
- پایه
- قاب فولادی
- پانل مجاور قابل جابجایی
- ترانسفورمر های ورودی و خروجی
- دستگاه های قدرت با درجهبندی محافظه کارانه عملیات محیطی
- سیستم کنترل ولتاژ بالا برای ایمنی در برابر نویز
- دریپ شیلد و براکت لنگر دیواری
- فن
نحوه انتخاب یو پی اس
حال که با مشخصات فنی و تخصصی انواع یو پی اس ها آشنا شدیم، نوبت به این میرسد که جهت خرید UPS ، باید به چه نکاتی توجه کنیم.
توان دستگاه متصل شونده و یو پی اس
اولین شاخصه ای که باید در خرید یو پی اس به آن توجه کنید، توان مصرفی آن است، این صحبت بدین معناست که باید در هنگام انتخاب، توان مصرفی دستگاه هایی که بناست به یو پی اس متصل شوند را مورد محاسبه قرار دهیم و در نهایت توان کلی مورد نیاز را بسنجیم.
حال چرا این نکته اهمیت دارد؟ این نکته به این دلیل در انتخاب یو پی اس اهمیت دارد که اگر ما از توان نامناسب یو پی اس یا دستگاه استفاده کنیم شاهد راندمان پایین دستگاه و همچنین پایین آمدن برآورد انرژی در دستگاه می شود.
نوع کاربری UPS
شاخصه بعدی در انتخاب یو پی اس ها، نوع کاربری آن است، این شاخصه بدین معناست که قرار است UPS انتخابی در چه محیطی استفاده شود؟ آیا قرار است تامین کننده برق یک مجموعه بزرگ باشد (صنعتی) یا برای کاربری خانگی قرار است از آن استفاده شود؟
حال تفاوت UPS های خانگی یا اداری با یو پی اس های صنعتی در نوع جریان ورودی و خروجی آن هاست، جریان ورودی و خروجی در دستگاه های برق اضطراری اداری به صورت تک فاز می باشد و در برق اضطراری صنعتی شاهد جریان و ورد و خروج سه فاز هستیم.
همچنین اگر قصد خرید یو پی اسی برای مراکز درمانی یا بیمارستانی دارید باید بدانید دستگاه UPS استفاده شده در این ارگان ها داری یک ترانسفورماتور BASE جهت ایزولاسیون مغناطیسی هستند.
ظرفیت و توان شارژ دستگاه یو پی اس
ظرفیت مورد استفاده در انواع یو پی اس ها با توجه به دستگاه های متصل به آن، توان مصرفی دستگاه های متصل و نوع کاربری مشخص می شود از همین رو باید به این نکته بسیار توجه کرد که سعی کنیم با بدست آوردن میزان توان مصرفی که در بخش های قبل آن را شرح دادیم، سعی کنیم بهترین نوع توان و ظرفیت را بدست آوریم.
باتری یو پی اس دستگاه
نوع باتری مصرفی در دستگاه یو پی اس می تواند عاملی بر انتخاب و خرید UPS باشد، همانطور که اشاره کردیم در بخش های قبل، باتری های UPS در انواع سیلد اسید، نیکل کادمیوم و لیتیوم یون قابل استفاده و تولید هستند و گفتیم هر کدام در درون خود خاصیت های متفاوتی دارند.
به همین جهت انتخاب باطری UPS مناسب در این زمینه بسیار کاربرد پیدا می کند و می تواند به انتخاب بهترین نوع باتری یو پی اس به شما کمک شایانی کند.
برند سازنده یو پی اس
شاخصه دیگری که باید در انتخاب بهترین یو پی اس به آن توجه کرد، برند سازنده محصول است، برند های داخلی و خارجی بسیاری اقدام به تولید انواع دستگاه یو پی اس در انواع مختلف می کنند. ااما در خصوص انتخاب آن باید به این نکته توجه کرد که برند محصول حتما سابقه بالایی در تولید دشاته باشتد و گارانتی آن را به طور ویژه تضمین کند.
از برندهای محبوب تولید کننده ایرانی یو پی اس می توان به برندهایی چون فاراتل، فاران، هژیر صنعت و تکام و …
از برند های معتبر خارجی هم می توان به APC، پاورترونیکس، انسیس و … اشاره کرد.
قیمت یو پی اس (UPS)
همانطور که در بخش های قبل بیان کردیم، انواع یو پی اس ها دارای مشخصات فنی متفاوت، میزان شارژدهی، نوع کاربری و … هستند و همین عوامل می توانند تاثیر مستقیمی بر قیمت انواع آن بگذارد. بنابراین نمی توان برای انواع UPS قیمت مشخصی را تعیین کرد، شما عزیزان می توانید به صورت ویژه در خصوص خرید و استعلام قیمت از انواع شرکت های تولید کننده یا نماینده رسمی فروش اطلاع حاصل فرمایید.
خرید دستگاه یو پی اس
در خصوص خرید انواع دستگاه UPS باید به نکاتی که در بخش راهنمای خرید یو پی اس گفتیم توجه کنید و پس از انتخاب بهترین یو پی اس خود، اقدام به خرید آن از شرکت های معتبر کنید.
راه های ارتباطی با بهترین شرکت ارائه دهنده یو پی اس در کشور
شما عزیزان می توانید جهت خرید و استعلام قیمت انواع یو پی اس از معتبر ترین شرکت ارائه دهنده دستگاه های UPS با نام ایمن یو پی اس اقدام کنید.
شماره تماس خرید یو پی اس: 02188929364
شماره واتساپ استعلام قیمت یو پی اس: 09380072200
جمع بندی
در این مقاله از رصد اقتصادی، سعی کردیم تا در خصوص انواع دستگاه های یو پی اس با شما عزیزان صحبت کنیم و در خصوص نحوه انتخاب بهترین UPS مصرفی برای دستگاه های شما، اطلا عات جامعی را برای شما عزیزان بازگو کنید، شما عزیزان می توانید سوالات خود را از تیم تخصصی ما در بخش نظرات بپرسید.
0 دیدگاه