مقداری پرخاشگری در کودکان مخصوصا کودکان در سنین پایین تر طبیعی می باشد . ولی در برخی کودکان، پرخاشگری به میزانی بالا است که تقریبا در هر موقعیتی دیده می شود . پرخاشگری کودکان معمولا در مقابل افرادی است که از آن ها قوی تر هستند . کودکان در شرایطی که خود را شکست خورده می بینند، از خود پرخاشگری نشان می دهند . به عنوان مثال این کودکان در مدرسه با معلم خود درگیر می شوند .
علت پرخاشگری در کودکان
روانپزشک کودک و نوجوان بیان می کند که کودکان و نوجوانانی که از خود پرخاشگری نشان می دهند در محیط های خشن بزرگ شده اند ولی برخی دیگر از آن ها به دلایل دیگری پرخاشگر می شوند . تحقیقات بسیاری در مورد پرخاشگری کودکان انجام گرفته است که نشان می دهند که یک علت مشخص برای پرخاشگری کودکان وجود ندارد .
به طور خلاصه باید گفت که عوامل زیر بر پرخاشگری کودکان تاثیر می گذارند :
- تنبیه شدید بدنی در خانواده
- بازداری و منع بیش از حد
- اعتماد به نفس پایین
چگونه با رفتارهای پرخاشگرانه کودکان برخورد کنیم ؟
اگر از همان ابتدای کار، ابتکار عمل را دست نگیرید و با رفتارهای پرخاشگرانه کودکتان برخورد نکنید، احتمال دارد که این مشکل در عرض زمان کوتاهی شدت پیدا کند . چند نکته ی ساده در این جا بیان می شود که به شما در برخورد با رفتارهای پرخاشگرانه کودکتان کمک بسیاری می کند .
- سبک تربیتی : سبک تربیتی نقش مهمی در آموزش در زمان پرخاشگری ایفا می کند .
- گفتگو مناسب : موقع برخورد با فرزندتان آرام باشید و آرام صحبت نمایید .
- نظارت بر تاثیر دوستان : دوستان نقش مهمی در زندگی فرزند شما دارند . بنابراین باید بر نقش دوستان نظارت نمود .
- قدردانی : استفاده از راهکارهایی مانند استفاده از سیستم انگیزش و پاداش به کاهش پرخاشگری کمک بسیاری می کند .
- الگو سازی : همانگونه که می دانید فرزندان از پدر و مادر خود تقلید می کنند . بنابراین به عنوان پدر و مادر نباید رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان دهید .
سخن پایانی
برای دریافت مشاوره و درمان مشکلات فرزندان خود توسط دکتر فرامرز ذاکری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان می توانید با شماره 02122260068 تماس حاصل فرمایید .
0 دیدگاه