تأکید رئیس‌جمهور بر تحقق عدالت آموزشی با گسترش فیبر نوری در مدارس کشور

با گذشت دو سال از آغاز طرح اتصال مدارس به فیبر نوری که مسئولان و کارشناسان از آن به عنوان اجرای عدالت آموزشی یاد می‌کنند، اخیراً وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده با وزارت ارتباطات توافق دارند تا تمام مدارس کشور به فیبر نوری متصل شوند تا به واسطه آن یکی از بهترین زیرساخت‌های فناوری برای استفاده از اینترنت در مدارس فراهم شود.
تأکید رئیس‌جمهور بر تحقق عدالت آموزشی با گسترش فیبر نوری در مدارس کشور
دیگران چه می خوانند:

در همین زمینه، دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور در کنفرانس ملی مخابرات که به تازگی شرکت مخابرات ایران برگزار کرد ، با تأکید بر نگاه تازه دولت به توسعه‌ی پایدار و عدالت‌محور تصریح کرد:«برای دستیابی به آینده‌ای روشن، باید آماده‌ی هر تغییری باشیم. تغییر در تمام ابعاد زندگی، موجب رشد و بالندگی کشور خواهد شد. این رویداد، نمادی از بسترسازی پویا برای مردم است تا با برنامه‌ریزی و وحدت، به عدالت آموزشی، سلامت اجتماعی و توسعه‌ی همه‌جانبه‌ی کشور دست یابیم.»

وی همچنین با اشاره به نقش زیرساخت‌های ارتباطی در تحقق عدالت آموزشی، بر اولویت اتصال مدارس به شبکه فیبر نوری به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی توسعه‌ی عدالت آموزشی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، براساس آخرین آمار رسمی، نزدیک به 9 میلیون پوشش فیبرنوری در کشور ایجاد شده است و طبق تعهدات برنامه هفتم توسعه باید تا سال 1407، 20 میلیون پوشش ایجاد و تا پایان امسال دستیابی به 10 میلیون پوشش در دستور کار قرار گیرد.

پروژه اتصال مدارس به فیبر نوری، بهار دو سال قبل با حضور مسئولان حوزه ارتباطات از یک مدرسه واقع در شهر پردیس کلید خورد. در آن زمان، وزارت ارتباطات مجریان مختلفی را در شهرهای مختلف برای پیشبرد این پروژه در نظر گرفت.

اجرای این طرح از سوی مدارس مورد استقبال قرار گرفت، به‌گونه‌ای که اعلام شد این اقدام مصداق اجرای عدالت آموزشی است و می‌توان با آن تحولات پسا کرونایی را در نظام آموزشی کشور عملی کرد؛ البته نباید فراموش کرد که روستاها نیز به واسطه این فناوری به سیستم آموزشی نوین دسترسی پیدا می‌کنند.

طبق تصمیم اتخاذ شده، قرار بود تا قبل از تابستان سال 1402، 10 تا 15 درصد مدارس به فیبر نوری متصل شوند و تا پایان همان سال، 35 درصد دیگر نیز به این فناوری دست یابند. به عبارتی پیش‌بینی می‌شد تا پایان سال یادشده، پیشرفت پروژه به 40 درصد برسد و معادل هشت تا 10 میلیون نفر تحت پوشش قرار گیرند.

در این راستا، سال گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) پیرو تفاهم‌نامه بین وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش اعلام کرد اتصال هزار و 656 مدرسه به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است که از این تعداد، 600 مدرسه در 44 شهر سراسر کشور به بستر فیبر نوری متصل شده‌اند.

با گذشت حدود دو سال از آغاز این پروژه، اخیراً وزیر آموزش و پرورش از برنامه این وزارتخانه برای توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در مدارس و همکاری نزدیک با وزارت ارتباطات برای اتصال همه مدارس کشور به شبکه فیبر نوری و تقویت پلتفرم آموزشی «شاد» خبر داد

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در این باره گفت:«صد درصد با وزیر ارتباطات توافق داریم که ان‌شاءالله تمام مدارس کشور به فیبر نوری متصل شوند. با تحقق این هدف، یکی از بهترین زیرساخت‌های فناوری برای استفاده از اینترنت در مدارس فراهم خواهد شد.»

به گفته وی، اتصال مدارس به فیبر نوری زمینه‌ساز ارتقای کیفیت آموزش الکترونیکی و دسترسی پایدار دانش‌آموزان و معلمان به محتوای آموزشی خواهد بود. در همین راستا، تقویت شبکه شاد نیز در دستور کار دولت قرار دارد و اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خواهد خورد.

کلان‌پروژه فیبر نوری اگرچه در سال‌های گذشته در دستور کار قرار گرفته بود، اما به دلیل اهمیت آن، در سال 1401 توسط 10 اپراتور در 10 مرکز استان و 65 شهر کشور آغاز شد. شرکت مخابرات ایران به عنوان اصلی‌ترین اپراتور تلفن ثابت و یکی از بازیگران کلیدی توسعه شبکه فیبر نوری در کشور، گسترده‌ترین نقش را در این حوزه ایفا می‌کند. 
این شرکت با دارا بودن بیشترین سهم از زیرساخت‌های ارتباطی کشور، نقش محوری در اتصال فیبر نوری به منازل (FTTH) و سازمان‌ها (FTTB) دارد و طرح‌های متعددی را در قالب شبکه ملی فیبر نوری (FTTH/FTTx) با هدف ارائه اینترنت پرسرعت و پایدار به کاربران خانگی و تجاری اجرا می‌کند.

مزایای شبکه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است؛ از جمله سرعت بسیار بالا و تاخیر نزدیک به صفر (مناسب برای خدمات 5G، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء)، قابلیت اطمینان بالا، مصرف انرژی پایین و هزینه نگهداری کمتر که در مجموع، به بهره‌وری بیشتر و توسعه عادلانه زیرساخت‌های دیجیتال در کشور منجر می‌شود.

تأکید رئیس‌جمهور بر تحقق عدالت آموزشی با گسترش فیبر نوری در مدارس کشور

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟