عرضه خودرو در بورس کالا پس از چند سال صحبت و وعده بالاخره امسال اجرایی شد و براساس آمارها تا به امروز عرضه ها در بورس در تعادل قیمتی در بازار اثر گذاشته و سهامداران شرکت های خودرویی نیز استقبال خوبی از عرضههای بورس کالا داشتهاند.
مدتی پیش خودروی شاهین نیز در بورس عرضه شد اما استقبال چندانی از آن نشد. برخی از کارشناسان بیاعتمادی، بی نقدینگی و تفاوت قیمتی کم با بازار آزاد را علت عدم استقبال میدانستند. حال قرار است پایان این هفته خودروهای جدید در بورس کالا عرضه شود که انتظار استقبال سهامداران از این عرضه میرود.
علت این انتظار به تفاوت قیمتی خودروها با بازار آزاد بر میگردد. تمامی خودروهای عرضه شده در بورس کالا تفاوت قمیتی نسبتا خوبی با بازار آزاد دارند و به نوعی با قیمت درب کارخانه به مردم عرضه میشوند. برخی از عقیده دارند که قیمت بورس کالا همان قیمت قرعهکشیهاست با این تفاوت که در بورس با شفافیت میتوان خودرو خرید اما در قرعه کشی روند مشخص نیست ممکن است پس از دهها بار ثبتنام شما در این قرعهکشی برنده شوید.
در نتیجه میتوان گفت که خرید خودرو از بورس کالا با شفافیت و قیمت واقعی رخ میدهد و خریدار میتواند با قیمتی معقول و به صرفه و در زمان درست صاحب خودرو شود.
۵ مزیت عرضه خودرو در بورس کالا
اغلب کارشناسان و فعالان اقتصادی عقیده دارند که عرضه خودرو در بورس کالا پنج مزیت دارد. نخست از بین رفتن تقاضای سرمایهای، جلوگیری از قیمتسازی، بسته شدن درب پشتی کارخانهها، فراهم شدن امکان افزایش تولید خودرو و کاهش قیمت تمام شده آن، فراهم شدن امکان توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی
از بین رفتن تقاضای سرمایهای یعنی اختلاف قیمتی زیادی بین خودرو در بازار آزاد و درب کارخانه وجود دارد. دلالان با خرید از کارخانه و فروش در بازار آزاد سود بسیار زیادی میکنند که با عرضه خودرو در بورس کالا رانت این حوزه کاهش و دلالان از چرخه معامله خودرو حذف میشوند. در نهایت خودرو با قیمت واقعی و به طور مستقیم به دست مصرف کننده میرسد.
اغلب بازارها خصوصا خودرو در حالت رکود به سر میبرد و گاها بازار خودرو به طور کامل راکد میشود. دلالان به واسطه حضور کم خریداران و فروشندگان قیمتهای کاذب و بالایی اعلام میکنند و به نوعی قیمتسازی میکنند که این موضوع روند معاملات بازار خودرو را بر هم میزند. اما با عرضه در بورس کالا خودرو به واسطه کشف قیمت و با تعادل به فروش میرسد.
بسته شدن درب پشتی کارخانهها نیز به عملکرد دلالان باز میگردد. برخی از این افراد با حضور در درب کارخانه و نفوذ به آن خودرو با قیمت واقعی میخرند و پس از آن با چند برابر قیمت در بازار آزاد به معامله این میپردازند.
فراهم شدن امکان افزایش تولید خودرو و کاهش قیمت تمام شده آن نیز به بورس کالا باز میگردد. صورت مالی تمامی شرکتهای خودرویی زیانده است و این شرکتها میتوانند با فروش و عرضه محصولات خود در بورس از مزایا آن نیز برای افزایش تولید و پرداخت بدهیهای خود استفاده کنند.
بخش بسیار بزرگی از ناوگان حمل و نقل عمومی کشور فرسوده است و قابلیت استفاده ندارد. جایگزینی یا تعمیر ناوگان عمومی به هزنیه میلیاردی نیاز دارد و با فروش خودرو در بورس کالا طی یک تا سه سال میتوان هزینه تعمیر و جایگزینی این ناوگان را تامین کرد. البته این تامین با استفاده از فروش خودرو به دولت و اقتصاد کشور نیز کمک شایانی میکند.
تجارتنیوز
0 دیدگاه