به گزارش رصد اقتصادی: امروزه کلاهبرداری در کشور خیلی رایج شده است و انواع کلاهبرداری انجام می شود. کلاهبرداری شکل های مختلفی دارد و کلاهبرداران از شگردهای مختلفی استفاده می کنند. کلاهبرداری مجازات های مختلفی دارد و کلاهبرداران از کلاهبرداری انگیزه های مختلفی دارند.
سرهنگ قهرمان پور رئیس پلیس آگاهی استان قم با اعلام این خبر، اظهار داشت: متهم ۴۱ ساله با انجام مانور متقلبانه و ادعای گرفتن وام کم بهره، مبالغی را از برخی افراد دریافت کرده و متواری شده بود.
وی افزود: با اقدامات گسترده پلیسی مشخص شد متهم در شهرهای مختلف کشور از جمله محمودآباد مازندران، زنجان، کرج، تهران، اصفهان و مرکزی تردد داشته و در حال کلاهبرداری به روشهای مختلف بوده است.
وی با اشاره به تلاش شبانه روزی ماموران پلیس آگاهی برای دستگیری متهم، گفت: وی پس از ۲ ماه کاراطلاعاتی و عملیاتی در یکی از محورهای مواصلاتی و قبل از ورود به استان دستگیر شد.
رئیس پلیس آگاهی با بیان این که تاکنون ۷ شاکی در این رابطه شناسایی شده اند: عمده این شاکیان خانمهایی هستند که برای ازدواج موقت از طرف یکی از آشنایان به متهم معرفی میشدند و پس از جلب اطمینان مورد کلاهبرداری قرار میگرفتند.
سرهنگ قهرمانپور با اشاره به دستور مقام قضایی مبنی بر انتشار تصویر بدون پوشش متهم گفت: مالباختگان میتوانند برای طرح شکایت با شماره ۰۲۵۲۲۸۲۱ تماس بگیرند و یا به صورت حضوری به پلیس آگاهی استان مراجعه کنند.
تعریف کلاهبرداری
از جمله مهم ترین جرایم مالی و جرایم علیه اموال جرم کلاهبرداری است. کلاهبرداری جرمی است که در آن فرد با توسل به وسایل متقلبانه طرف مقابل خود را فریب داده و به این وسیله مال دیگری را برده و شرط آن منفعت مالی خود کلاهبردار یا شخص دیگری از این جریان است. بنابراین افراد با رضایت مال خود را تقدیم کلاهبردار می کنند. صرف گفتن یک دروغ ساده مشمول جرم کلاهبرداری نیست و باید در عملیات انجام شده حتماً تقلبی به کار رفته باشد تا طرف مقابل را اغفال کند. پس در کلاهبرداری برخلاف سرقت، بردن مال غیر کفایت نمی کند بلکه لازم است که حتماً توسل به وسایل متقلبانه صورت گرفته باشه و فرد مقابل در نتیجه آن فریب خورده و اغفال شود و نهایتاً در اثر این فریب خوردگی، مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد.
مجازات کلاهبرداری
کلاهبرداری از جرایم پیچیده است زیرا تقلب و استفاده از وسایل متقلبانه می تواند مصداق های بی شماری داشته باشد که در دنیای امروز با وجود وسایل ارتباط جمعی بی شمار و گوناگون، راه های بسیاری که هر روزه به آنها اضافه می شود و جهت انجام جرم کلاهبرداری می تواند مورد استفاده قرار گیرد. مجازات جرم کلاهبرداری حبس و جزای نقدی معادل مال برده شد، و بازگردان مال برده شده به همراه ضرر و زیان های وارده به صاحب مال است.
از جمله جرایمی که در حکم کلاهبرداری هستند و مجازات جرم کلاهبرداری را در پی دارند؛ عبارتند از:
- تبانی اشخاص برای بردن مال غیر، تبانی با یکی از اصحاب دعوا برای بردن مال یا تضییع حق طرف مقابل یا ثالث.
- معرفی مال غیر به عرض مال خود و انجام عملیات اجرایی نسبت به آن.
- تقاضای ثبت ملک توسط امین.
- تقاضای ثبت ملک توسط وارث با علم به انتقال ملک توسط مورث یا سلب مالکیت او.
- اظهارات خلاف واقع موسسین و مدیران شرکت های با مسوولیت محدود، تضامنی و نسبی در مورد پرداخت تمام سهم الشرکه غیرنقدی در اوراق و اسناد لازم برای ثبت شرکت.
- تقویم متقلبانه سهم الشرکه غیرنقدی به مبلغ بیش از قیمت واقعی.
- تقسیم منافع موهوم با نبودن صورت دارایی یا به استناد صورت دارایی بین شرکا به وسیله مدیران.
- به مصرف رساندن ارز دولتی به مصرفی غیر از خرید کالا.
- فروختن ارز دولتی در بازار سیاه یا آزاد.
- جعل عنوان نمایندگی بیمه.
-انتقال گیرنده مال غیر، مشروط بر اینکه بر ملک غیر بودن در هنگام معامله آگاه باشد در حکم کلاهبردار است.
- خیانت یا تبانی متصرف برای ثبت ملک به نام دیگری و یا متصرف قلمداد کردن خود.
- خودداری از استرداد حق طرف مقابل.
- کسی که طلب خود را به غیرمدیون انتقال دهد و بعد از انتقال آن را از مدیون سابق خود دریافت کرده یا انتقال دهد.
0 دیدگاه