قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ایجاب میکند که به فکر آسایش و اعطای خانه اقساطی به مشمولان باشیم . بر اساس این قانون، وزارت راه و شهرسازی مکلف شده که به خانوارهایی که دارای فرزند سوم و بیشتر هستند، خانه اقساطی و زمین بدهد و خانه اقساطی و زمین باید به صورت نصف نصف بین پدر و مادر تقسیم شود.
اما شرط واگذاری این زمینها چیست و به کدام خانوارها تعلق میگیرد؟
شروط واگذاری خانه به خانوارها
-اولین نکته در این طرح این است که زمین و خانه واگذار شده، رایگان نیست و به صورت اقساطی به خانوارها واگذار میشود.
-بر اساس آییننامه وزارت راه و شهرسازی، زمین و خانه تنها به خانوارهایی تعلق میگیرد که فرزند سوم یا بیشتر آنها از تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ به دنیا آمده باشند.
– فرزند سوم و بیشتر باید از یک همسر باشد.
– این طرح شامل خانوارهایی میشود که در روستاها یا شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر ساکن باشند.
-شرط دیگر این است که نرخ زاد و ولد شهر محل تولد پدر و فرزند،زیر ۲.۵ باشد.
اگر خانوادههای چنین شرایطی داشته باشد، مشمول زمین و خانه دولتی میشوند.
زمین و خانه واگذار شده، چه مشخصاتی دارد؟
در طرح اولیه، دولت مکلف به واگذاری یک زمین ۲۰۰ متری به خانوارهاست که باید به صورت مشترک و نصف به پدر و مادر داده شود. اما در برخی از شهرها که دولت زمین ندارد، میتواند یک واحد مسکونی از طرحهای حمایتی خود را به خانواده بدهد.
در صورتی که دولت زمین نداشته باشد، در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، یک واحد مسکونی دولتی با قیمت تمام شده ساخت و با تنفس ۲ ساله و اقساط ۸ ساله به خانوار داده میشود.
نکته مهمی که وجود دارد این است که زمین و خانه واگذار شده،رایگان نیست. اما پرداخت اقساط آن دو سال تنفس دارد و متقاضی میتواند اقساط زمین و مسکن خود را طی ۸ سال پرداخت کند. سند مالکیت، پس از پرداخت آخرین قسط، ظرف حداکثر یک ماه، به مالکین تحویل داده میشود.
نکته مهم این طرح این است که اگر خانوادهای پیش از این هم از خدمات مسکن دولتی استفاده کرده و فرم «ج» آنها قرمز باشد، باز هم میتواند از مسکن دولتی استفاده کند. اما اولویت با خانوارهایی است که فرم «ج» آنها سبز باشد و از خدمات مسکن دولتی قبلاً استفاده نکرده باشند.
ثبت نام زمین دولتی از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و متقاضیان میتوانند برای ثبتنام به سامانه www.saman.mrud.ir مراجعه کنند.
0 دیدگاه