اولین دوره رویداد چالش محور فکرآورانه با هدف معرفی چالش‌های مرتبط با احداث نیروگاه خورشیدی

اولین دوره رویداد چالش محور فکرآورانه با هدف معرفی چالش‌های مرتبط با احداث نیروگاه خورشیدی
اولین دوره رویداد چالش محور فکرآورانه با هدف معرفی چالش‌های مرتبط با احداث نیروگاه خورشیدی

در راستای تعامل صنعت و دانشگاه و با هدف حمایت از شرکت های دانش بنیان آقای دکتر سیدعلی هاشمی مشاور ارشد مدیر عامل و جناب آقای مهندس علی دهقانیان ریاست پالایشگاه نفت سپاهان، از سخنرانان و میهمان ویژه این رویدار فکرآورانه بودند.

دکتر احمد رضا تابش، رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با بیان اینکه، رویداد فکرآورانه با هدف گردهم آوردن اندیشه های متفاوت برای حل چالش ها و مسائل صنایع بزرگ شکل گرفته است بیان داشت: در این رویداد شرکت‌های دانش بنیان، اعضای هیئت علمی و محققان گردهم آمدند و با ارایه توانمندی‌های خود تلاش می کنند، راه حل‌های مناسبی را برای احداث و بومی‌سازی فناوری ساخت نیروگاه خورشیدی در اختیار صنعت صاحب چالش قرار دهند.

دیگران چه می خوانند:

دکتر تابش افزود: حسن اعتماد و توانمندی های دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر سبب شده است تا این ارتباط بین دانشگاه و یکی از صنایع بزرگ مادر برقرار شود و با دعوت و فراخوان دانشگاه بسیاری از شرکت های دانش بنیان توانمند کشورمان برای حل مسایل صنعت دور یک میز جمع شوند.

دکتر صدقی، دبیر اجرایی رویداد فکرآورانه نیز با اشاره به روند اجرایی برگزاری این رویداد خاطر نشان کرد :رویداد فکرآورانه با اعلام فراخوان چالش‌های هر رویداد آغاز می‌شود و ابتدا متقاضیان با تکمیل فرم پیش ثبت نام، آمادگی خود را در رویداد معرفی چالش‌ها اعلام می‌کنند. سپس پاسخ دهندگان مستعد در رویداد معرفی چالش‌ها شرکت کرده و توضیحات مبسوط صاحبان چالش‌ها را می‌شوند و با پرسش و پاسخ موضوع را برای خود روشن می‌نمایند.

دبیر رویداد فکرآورانه با بیان اینکه در رویداد اول از واحد‌های فناور و شرکت‌های مستقر 50 پارک علم و فناوری و مراکز رشد، بیش از 60 شرکت متخصص مرتبط با انرژی خورشیدی و اعضای هیئت علمی دانشکده‌های مرتبط با حوزه انرژی از بیش از 40 دانشگاه شناخته شده در سطح کشور دعوت به عمل آمد اضافه کرد: رویداد نخست با حضور 30 شرکت و پژوهشکده برای تبادل نظر در رابطه با چالش های احداث نیروگاه خورشیدی بزرگ و بومی سازی تجهیزات مرتبط با آن، برگزار شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌ها و پژوهشگران و افراد متخصص تا یک ماه پس از برگزاری این نشست فرصت دارند پیشنهادهایی که در واقع راه حل‌های مسائل صنعت است را در سامانه فکرآورانه بارگزاری کنند، ادامه داد: در این رویداد، راه حل‌های پیشنهادی علاوه بر داوری مستقل علمی و فنی، به صاحبان چالش جهت بررسی و ارزیابی ارسال می‌شوند و در صورت پذیرش راه حل ها، ارتباط مستقیم بین صاحب چالش و پیشنهاد دهندۀ راه حل برقرار می‌شود. علاوه بر این، پس از نهایی شدن امتیازات علمی و فنی راه‌حل های پیشنهادی، به طرح های برتر جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.

در اولین دوره رویداد فکرآورانه، مسئله احداث نیروگاه خورشیدی وسیع و بومی‌سازی تجهیزات مرتبط با آن در صنایع بزرگ از جمله صنایع پالایشگاهی مورد بحث است، افزود: تامین انرژی از نیروگاه خورشیدی، بخشی از مطالبات اسناد بالادستی برای تامین انرژی پاک است که در همین راستا شرکت مشعل پویا (یکی از شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان) یک پروژه چندین ساله برای تامین توان بالغ بر ۱۰۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های خورشیدی و بومی‌سازی ساخت تجهیزات مرتبط با آن، هدف گذاری کرده است.

دبیر اجرایی فکرآورانه تصریح کرد: استحصال انرژی در چنین مقیاس بزرگی و بومی سازی فناوری مرتبط با آن، نه تنها با چالش های متعددی مواجه است، بلکه نیازمند هم‌افزایی دانش و توانمندی پژوهشگران، شرکت‌ها و صنایع داخلی است.

صدقی افزود: با برگزاری فکرآورانه، اهدافی همچون تکمیل زنجیرۀ بین نیروهای متخصص و مسائل واقعی صنعت، شناخت محققان و توانمندی آن‌ها در حوزه‌های مختلف، تقویت روحیۀ خودباوری در حل مسائل صنعت و تقویت اعتماد صنعت به محققان دانشگاهی دنبال می‌شود.

گفتنی است چالش‌های فنی که در این رویداد فکرآورانه برای ایجاد نیروگاه خورشیدی مطرح شده است شامل، ساخت اینورتر خورشیدی با توان خروجی بالا، طراحی و ساخت سامانه هوشمند تمیز کننده پنل‌های خورشیدی غیر هم‌سطح، پوشش‌ها و شیشه‌های خودتمیز شونده برای استفاده در پنل‌های خورشیدی، طراحی و ساخت سامانه دنبالگر خورشید و طراحی و توسعه فناوری ساخت سلول‌های خورشیدی غیر سیلیکونی است.

اولین دوره رویداد چالش محور فکرآورانه با هدف معرفی چالش‌های مرتبط با احداث نیروگاه خورشیدی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟