اگرچه همه ما دوست داریم مثبت تر باشیم، اما تعداد کمی از ما می دانیم که چطور می توانیم از زندگی لذت ببریم و افکار منفی را کنار بگذاریم.
اما خبر خوب این است که اگر 14 گام ساده ای که در ادامه به شما خواهیم گفت را دنبال کنید، زندگی شادتر و رضایت بخش تری خواهید داشت.
1. حد و مرز تعیین کنید
اگر خود مراقبتی یک اولویت برای خوشبختی شما باشد، مهم است که به خودتان «نه» گفتن را بیاموزید. باید در مورد حد و مرزهایتان سختگیر و جدی باشید. باید برای خودتان و دیگران حد و مرز تعیین کنید و در حفظ آن ها ثبات قدم داشته باشید.
این گام، به شدت بر روابط ما که بخش مهمی از کیفیت زندگی ما را تعیین می کند، بسیار لازم و ضروری است.
یک روش عالی برای اینکه بتوانید راحت «نه» بگویید، این است که به جای رد کردن فوری، یک مهلت تعیین کنید و به خودتان زمان بدهید تا با آن تصمیم راحت تر شوید و در عین حال، حرمت روابط خود را نیز حفط می کنید.
2. رایحه درمانی کنید
روغن های ضروری، مانند اسطوخودوس و نعناع، نه تنها یک اثر آرام بخش دارند، بلکه آن ها همچنین به وضوح ذهنی در مواقع پر استرس کمک می کنند.
آروماتراپی یا رایحه درمانی، خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. عطر مرکبات، شما را بیدار می کند؛ اسطوخودوس یا یلانگ یلانگ می تواند آرامش بخش باشد و رایحه های گرم مانند وانیل یا گل میخک می توانند به شما احساس گرما و امنیت ببخشند.
3. از عبارات تاکیدی استفاده کنید
عبارات تاکیدی، عبارات کوتاه و مثبتی هستند که به سرعت می توانند احساس شما را دگرگون سازند. طبق مطالعاتی که انجام شده، هنگام گفتن عبارات تاکیدی، بخش هایی از مغز که خود ارزشمندی را پردازش می کنند، فعال می شوند.
پیشنهاد می شود از خواندن متن های انگیزشی و پرانرژی نیز غافل نشوید!
4. طبیعت را به خانه خود بیاورید
پر کردن خانه از عناصر طبیعی مانند گیاهان، چوب، شمع های ارگانیک و یا تصاویری از طبیعت، می تواند کلیدی برای سلامتی و شادی بیشتر باشد. حتی برخی رنگ ها به طور طبیعی شما را شادتر می کنند.
رنگ هایی مانند زرد، آبی آسمانی، بنفش و سبز، رنگ هایی هستند که خلق و خو را بهبود می بخشند.
5. بیرون بروید
آیا تابحال متوجه شده اید که وقتی حال و هوایتان خوب نیست، بیرون که می روید حال تان بهتر می شود؟ این بدین دلیل است که پوست انسان قادر به تولید هورمون سروتونین می باشد که یک هورمون شادی آور است.
همچنین قرار گرفتن در معرض آفتاب به مغز کمک می کند تا چرخه خواب را تنظیم کند. نشستن کنار پنجره هم خوب است، اما برای تولید و ترشح سروتونین، بهتر است پوست تان در معرض هوای آزاد قرار گیرد.
6. شکلات بخورید
وقتی صحبت از احساسات به میان می آید، به شهود (حس ششم) خود اعتماد کنید. بر اساس تحقیقات موسسه فناوری کالیفرنیا، حدود 90 درصد از سروتونین شما در دستگاه گوارش تولید می شود.
ارتباط میان روده ها و مغز، تاثیر زیادی بر خلق و خوی ما دارد. به عنوان مثال، شکلات تلخ، هورمون استرس یعنی کورتیزول را کاهش می دهد.
7. قدم بزنید
ثابت شده است که ورزش می تواند خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد. مطمئنا، یک جلسه ورزش باشگاهی می تواند تمرکز شما را از روی مشکلات بردارد. اما نیازی هم به کلاس های ورزشی سنگین ندارید.
ما با تصمیمات فیزیکی می توانیم به وضعیت احساسی مان کمک کنیم. برخی تمارین ورزشی سبک مانند پیاده روی یا قدم زدن، بدن و هورمون ها را به حالت تعادل باز می گرداند، و موجب ترشح اندورفین می شود.
8. لیستی از کارهای مورد علاقه تان تهیه کنید
تعیین یک سری کارها برای انجام دادن، خود راهی برای شادتر بودن است. طبق مطالعات انجام شده، وقتی حتی پیش از رخ دادن یک اتفاق، به آن فکر می کنید، احساسات تان تشدید می شود.
به عنوان مثال، وقتی به سفری در آینده فکر می کنید، احساسات تان در مقایسه با فکر کردن به سفرهای گذشته، بیشتر غلیان پیدا می کند.
9. تمرین شکرگزاری را انجام دهید
اگرچه شکرگزاری و اتخاذ نگرش شکرگزارانه در آن واحد نمی تواند شرایط را تغییر دهد، اما می تواند انرژی و چشم انداز شما را تغییر دهد.
کافیست هر روز درباره 5 مورد از داشته های زندگی تان، شکرگزاری کنید و آن ها را درون یک دفترچه یادداشت نمایید. خواهید دید که چه معجزه ای در احساس تان رخ خواهد داد!
10. برای رهایی از افکار منفی، موسیقی گوش کنید
در کنار لذتی که رقصیدن با یک موسیقی شاد به همراه دارد، علم ثابت کرده است که ترانه ها و موسیقی های شاد و مطلوب، تاثیر مثبتی بر مغز شما دارند. موسیقی می تواند به کاهش درد، کاهش اضطراب، افزایش عملکرد ایمنی، و افزایش احساسات مثبت کمک نماید.
موسیقی با احساسات شما پیوند عمیقی دارد؛ بنابراین، هنگامی که دچار استرس شدید، یک موسیقی آرام یا شاد پخش کنید و همراه با آن بخوانید تا اضطراب از وجودتان خارج شود.
11. مهربانی کنید
مهربان بودن با دیگران، مراکز لذت و شادی در مغز که اندورفین ترشح می کنند را فعال می کند. اگر عاشق آشپزی هستید، می توانید برای نیازمند کنار خانه تان غذا بپزید یا اگر به خرید کردن علاقه دارید، لباس، اسباب بازی یا سایر اقلام را برای نیازمندان تهیه کنید.
به طور کلی، ترکیب کردن کاری که بدان علاقمند هستید با کمک و مهربانی، هم به شادی خودتان می افزاید، و هم به شادی دیگران.
12. کمتر در تلفن همراه تان وقت بگذرانید
قطع ارتباط با تکنولوژی، رسانه های اجتماعی و کار، زمان را برای شرکت در سایر سرگرمی ها و فعالیت هایی که باعث شادی شما می شوند، آزاد می کند.
اگر شغل تان ایجاب می کند که حتما ایمیل ها را چک کنید یا عکسی دارید که نمی توانید آن را در اینستاگرام به اشتراک نگذارید، بهتر است این هدف را اینگونه شروع کنید که حداقل 20 دقیقه قبل از خواب، دیگر به سراغ تلفن همراه تان نروید.
دانشمندان دریافته اند که افرادی که بعد از ساعات کاری، از لوازم الکترونیکی جدا می شوند، مشکلات را به شیوه ای فعال تر حل و فصل می کنند و در محل کارشان مشارکت بیشتری دارند.
یکی از دلایل استرس و فرسودگی شغلی، پایان ندادن به روز کاری تان است! چک کردن مداوم ایمیل ها یا پاسخ دادن به متن ها و غیره، چندان آرامش بخش نیست. ما به زمان نیاز داریم تا خودمان را مجددا شارژ کنیم.
13. تظاهر کنید تا به واقعیت تبدیل شود
لبخند زدن، به خصوص زمانی که تمایلی به آن ندارید، می تواند بر احساس شما تاثیر بگذارد و استرس را کاهش دهد.
یک مطالعه نشان داد افرادی که به دلیل تزریق بوتاکس نمی توانند اخم کنند به طور متوسط نسبت به افرادی که می توانند اخم کنند شادتر هستند.
به طور مشابه، تحقیقات دانشگاه کانزاس نشان داد که لبخند زدن به کاهش پاسخ بدن به استرس و کاهش ضربان قلب در موقعیت های پرتنش کمک می کند.
14. کتاب بخوانید یا تلویزیون تماشا کنید
مطالعات نشان داده که تنها 6 دقیقه مطالعه در روز، می تواند سطح استرس را تا 68% کاهش دهد. افرادی که در هفته 30 دقیقه مطالعه می کنند، 20% بیشتر از افرادی که اصلا کتاب نمی خوانند از زندگی خود راضی هستند و 21% کمتر احساس افسردگی می کنند.
همچنین، افرادی که پرخاشگر هستند، با دراز کشیدن روی کاناپه و تماشای تلویزیون، در دراز مدت می توانند تغییرات زیادی در خصوص رفاه عاطفی شان داشته باشند.
منبع: www.oprahdaily.com
* مطلب فوق رپرتاژ اگهی می باشد و سایت خبری رصداقتصادی مسولیتی بابت آن ندارد ...
0 دیدگاه