به گزارش رصد اقتصادی ، محمد وحدتی هلان، عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس و کارشناس حوزه بهداشت و درمان در گفتوگو با ایکنا، درباره ضرورت افزایش پزشکان متخصص گفت: متأسفانه تناسبی میان تعداد پزشکان متخصص با جمعیت کشور وجود ندارد. جمعیت ایران بیش از 80 میلیون نفر است و این جمعیت نیازمند دسترسی سریع و باکیفیت به پزشکان متخصص است. در حال حاضر به ازای هر 10 هزار نفر 6 پزشک متخصص در کشور وجود دارد، این در حالی است که در کشورهای پیشرفته و مرفه دنیا و حتی کشورهای با سرانه اقتصادی متوسط این رقم به ازای هر 10 هزار نفر بالای 20 پزشک متخصص است که رقمی قابل توجه و مقبول محسوب میشود اما در کشور ما این رقم واقعاً ناچیز بوده و میتواند مشکلات و معضلهای عدیده بهداشتی را به ارمغان آورد.
وی افزود: در زمان شیوع شدید ویروس کرونا ما کمبود پزشکان متخصص را به شدت احساس کردیم، طوری که فشار مضاعفی حتی برروی دانشجویان مقطع تخصص در رشتههای پزشکی وارد شد. اگر تعداد پزشکان متخصص در کشور به میزان قابل توجهی بود، قطعاً شرایط خدماترسانی در حوزههای پزشکی و درمانی با کیفیت بهتر و قابل توجهی همراه میبود اما متأسفانه به دلیل کمبود پزشک متخصص و عدم تناسب پزشکان متخصص با جمعیت کشور، پزشکان ما با مشکلات بسیاری مواجه شدند و بعضی از آنها را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم.
این کارشناس بهداشت و درمان با اشاره به دسترسی ساکنان مناطق محروم به پزشک متخصص عنوان داشت: سرانه دسترسی مردم پایتخت نسبت به سایر ساکنان کشور بسیار خوب است، طوری که به ازای هر 10 هزار پایتختنشین 35 پزشک متخصص وجود دارد، درصورتیکه استان تهران فقط 15 درصد از جمعیت کشور را شامل میشود، اما متأسفانه تمام امکانات پزشکی و درمانی در تهران متمرکز شده و چند شهر بزرگ و اصلی. در شهرهای نسبتاً کوچک و محروم این رقم حتی به دو و نیم پزشک متخصص به ازای هر 10 هزار نفر میرسد که واقعاً رقم ناچیزی است.
وحدتی هلان معتقد است که اگر این رویه اصلاح نشود تا چند سال آینده که خیلی به طول نخواهد انجامید با مشکل پزشک متخصص روبهرو خواهیم شد و همین مسئله نابرابریها و بیعدالتیهای درمانی و بهداشتی را به همراه دارد. در حال حاضر بیماری برای مراجعه به پزشک متخصص باید از صدها کیلومتر را طی کند تا مثلاً خود را به تهران یا مراکز استان برساند. همچنین باید از هفتهها و ماهها قبل نوبتی را رزرو کند که همین مسئله به خودی خود جان بیمار را تهدید خواهد کرد. به نظر من زیرساختهای آموزش عالی باید اصلاح شوند. در کشور ما علم و ابزارهای آموزشی برای تربیت پزشک متخصص وجود دارد و فقط باید مراکز علمی، اساتید دانشگاه، وزارت بهداشت، وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نظر مساعد خود را نسبت به افزایش پزشک متخصص اعلام کنند، در غیر این صورت شرایط به همین شکل ادامه پیدا خواهد کرد.
0 دیدگاه