پلیمرهای موجود در فرمولاسیون چسب بتن منجر به بهبود مقاومتهای خمشی و کششی و همچنین دوام سازههای بتنی میشود. غالبا چسب بتن در آب، کاملاً هموژن بوده و حالت فیزیکی آن به صورت مایعی شیری رنگ با وزن مخصوص ۱ گرم بر سانتیمتر مکعب است. از چسب بتن جهت ترمیم بافتهای قدیمی بتن، آببندی، افزایش مقاومت، جلوگیری از ترک، بهبود خواص شیمیایی و مکانیکی بتن استفاده میشود. مهمترین کاربرد چسب بتن، افزایش میزان چسبندگی بتن تازه برای اتصال به بتن قدیمی در سازههای تعمیراتی است که منجر به افزایش چسبندگی بتن با سطح قدیمی میشود. علاوه بر این از این ویژگی برای نماسازی و نصب بتن تازه بر روی بتن قدیمی استفاده میشود. فرمولاسیون چسب بتن به گونهای است که از نفوذ آب جلوگیری کرده و برای آببندی بتن بکار میرود. اگر سازههای بتنی دارای آسیبهای سطحی و حتی عمقی شده باشند، میتوان با چسب بتن این آسیبدیدگیها را ترمیم کرد. از دیگر کاربردهای چسب بتن میتوان به آببندی مخازن، استخرهای بتنی، ترمیم آسیب دیدگی کانالهای بتنی آب ، کف سالنهای صنعتی، باند فرودگاهها و سدها اشاره کرد.
فرایند فرموله کردن چسب بتن
در فرآیند فرموله کردن چسب بتن، از مواد مختلفی استفاده میشود که منجر به بهبود کیفیت و افزایش کارایی محصول نهایی میشود. اجزای اصلی سازنده فرمولاسیون چسب بتن را مواد پلیمری و معدنی شکل میدهند و از جمله مهمترین افزودنیها و موادشیمیایی که در این فرمولاسیون ارائه شده است، میتوان به مواردی همچون سیمان پرتلند و سفید، ماسه کوارتز، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) و پلی وینیل استات (RDP) اشاره کرد. یکی از دلایلی که منجر به تمایز فرمولاسیون چسب بتن ارائه شده در مجموعه فرمولاسیون برتر شده است وجود سیمان سفید در میان مواد تشکیلدهنده فرمول است که از نفوذ، تراوش آب و رطوبت جلوگیری کرده و منجر به آببندی بتن میشود. همچنین وجود ترکیبات سیمان پرتلند و ماسه نیز محصولی مقاوم در مقابل مواد شیمیایی و ساییدگی ایجاد میکند که برای چسباندن کاشی، سرامیک، سنگهای دکوراتیو و... به سطوح کاربرد دارد. این محصول در مقابل رطوبت، سرما و گرما، حریق، نور، آتش و ضربه کاملاً مقاوم بوده و عمر آن همانند عمر سیمان در ملات است. استفاده از این محصول در سازههای بتنی ضمن صرفه جویی اقتصادی، باعث افزایش مقاومت و استحکام سازه، افزایش سرعت عملیات، سبک سازی سازهها و آنتی باکتریال شدن سازه (ضدخزه، جلبک و باکتری) خواهد شد. از جمله مزیتهایی که این فرمولاسیون به محصول نهایی اعطا میکند، عبارتند از:
- افزایش چسبندگی بسیار زیاد در بتن
- افزایش مقاومتهای کششی و خمشی بتن
- جلوگیری از ایجاد تبله در بتن و افزایش عمر سازه
- اتصال بتن تازه به سطح بتن قدیمی
- کاهش میزان مصرف ماسه و سیمان در ملات
- کاهش نفوذپذیری آب به بتن و آببندی
- ممانعت از ایجاد ترک در بتن
- افزابش عمر سازههای بتنی
- جلوگیری از اتلاف وقت و افزایش راندمان کار
- افزایش انعطافپذیری بتن
- افزایش دوام و ماندگاری سازههای بتنی
بخش عمدهای از کاربرد چسب بتن به کارهای تعمیراتی و ترمیمی معطوف شده است. همانطور که پیش تر ذکر شد، این افزودنی در حین اختلاط با ملات یک مخلوط همگن تشکیل میدهد که مانع از تراوش آب میشود. به منظور استفاده از چسب بتن و افزودن آن به سایر مواد، ابتدا باید سطح مورد نظر خود را از هرگونه چربی، ذرات گرد و غبار و سایر موادی که ممکن است میان لایههای بتن قرار گیرند و منجر به کاهش میزان چسبندگی شوند، پاک کرد. سپس چسب بتن را با آب (یا حلال مورد نظر) مخلوط کرد و پس از انحلال و رقیق شدن به ترکیب سیمان و ماسه اضافه نمود تا ملاتی خمیری شکل و روان تهیه شود. استفاده از چسب بتن، از رایجترین و کارآمدترین روشها برای ترمیم بافتهای قدیمی بتن، آببندی و ... میباشد. از مزیتهای بهرهوری از فرمولاسیون چسب بتن که توسط مجموعه فرمولاسیون برتر فرموله شده، این است که بر پایه پلیمری بوده و در برابر ضربه و دما مقاوم است و موجب بهبود خواص کشسانی بتن میشود. فرمولاسیون چسب بتن به صورت خمیری ویسکوز بوده و با افزودن آب به میزان مورد نیاز (پیشنهاد متخصصین مجموعه فرمولاسیون برتر بین ۲۴ تا ۲۶ درصد میباشد) به مواد خشک به دست میآید.
به طور کلی میتوان کاربردهای چسب بتن را در موارد زیر خلاصه کرد:
- تهیه ملات و بتن ضدآب در آب نما، استخر، ستونها، فونداسیون، نصب سرامیک و سنگ، انواع بلوک، جداول، کاشی، تمام سازه های بتنی مانند سدها، تونلها، مخازن و کانالهای آبی
- آببند کردن چسبهای کاشی خمیری و پودری و چسبهای سنگ به منظور استفاده در سرویسهای بهداشتی، نماهای ساختمانی باران گیر، چاله آسانسور، انواع سقف و محوطه سازی
- آببندی و تقویت ملاتهای بندکشی و ترمیم بافتهای قدیمی بتن
- نماسازی و صافکاری سطوح بتن
- افزایش حفاظت از میلگردها به وسیله تقویت بتن
- پوششدهی ترکهای موئین و ملات لکهگیری
- به عنوان پرایمر مواد آببند روی بتن و ملات
- ترمیم بافتهای قدیمی بتن و جلوگیری از ترک بتن
- کاهش نفوذناپذیری و جلوگیری از تشکیل جلبک روی سطوح بتنی
0 دیدگاه