به گزارش رصد اقتصادی: قیمت دلار در روزهای اخیر با نوسان روبرو بوده است. روز گذشته (چهارشنبه) قیمت دلار در بازار آزاد تهران، کاهش یافت و برخی از کارشناسان معتقد هستند که روند کاهشی قیمت دلار همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که قیمت دلار از اواسط شهریورماه تا اوایل مهرماه عمدتا بین ۲۷۳۰۰ تا ۲۷۶۰۰تومان نوسان داشت؛ از ابتدای هفته گذشته، تحت تاثیر ورود سیگنالهای منفی به بازار قیمت دلار در مدار صعودی قرار گرفت.
بازار ارز این روزها روندی نسبتا خنثی را می گذارند و نکته مهم بازار ارز واکنش به سطوح حمایتی بود. روز گذشته (چهارشنبه) صبح نرخ با 27 هزار تومان شروع شد و تا 26 هزار تومان رفت اما بار دیگر به سمت بالا برگشت تا سطح 27 هزار تومان نشان بدهد، که حمایت مهمی است.
در بازار سکه نیز سکهبازان میگفتند، سطح 11 میلیون و ششصد هزار تومان یک سطح حمایتی مهمی است که از ماه مرداد تا کنوندشکسته نشده و خیلی خوب عمل کرده و جلوی ریزش بازار را گرفته است. دیروز نیز این اتفاق تکرار شد.
اما در بازار ارز، معاملهگران برگشت قیمت دلار در بازار را به جلسه اسرائیل، امارات و عربستان و اظهارات مطرح شده در آن ربط میدادند.
خبر دیگری که در بازار انعکاس داشت سفر یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به تهران است که گویا امروز انجام میشود. بلومبرگ نیز به نقل از منابع آگاه گفته دور بعدی مذاکرات 3 هفته دیگه خواهد بود. البته طبق اخبار دیگری که در کانالهای دلاری وجود داشته است، هنوز در مورد چگونگی ورود ایران به مذاکرات تصمیمگیری نشده است.
برخی از معاملهگران مدعی هستند که نقدینگی در بازار پول یعنی بانکها و مسکن قفل است، از طرف دیگر تقاضای واردات را خود دولت با ممنوعیتهایی که مصوب کرده، کاهش داده است، انتقال پول نیز به راحتی گذشته نیست. در واقع این دسته از فعالان بازار، معتقدند که اگر این اتفاقات نبود دلار بیشتر از اینها باید رشد میکرد. هر چند در مورد بخشی از گفتههای معاملهگران، سند معتبری وجود ندارد.
اما در مورد تحلیل، بسیاری از معاملهگران 25 تا 26 هزار تومان را کف بلندمدت بازار ارز میدانند، چرا که از نظر آنها بازار ارز در حدود 6 ماه بالای این نرخ مبادله شده و فعالان اقتصادی هم کل فعالیت خودشان را با دلار بالای 25 هزار تومان تنظیم کردند، و اگر نرخ پایینتر از این سطح بیاید دچار مشکلات متعددی میشوند. در نتیجه این قسمت از فعالان معتقدند که در 26 هزار تومان، باید شاهد یک حمایت سنگین باشیم.
از آن طرف، با توجه به اینکه دلار با برخورد به 28 هزار و چهارصد تومان کاملا روندش برعکس شد، سقف دلار در میانمدت را همان سطح میدونند. البته که نباید اخبار مربوط به مذاکرات و توافق یا عدم توافق نهایی را دست کم بگیریم، هر خبر قطعی از این کانال، می تواند به طور کلی فعالان بازار را شگفت زده کند.
دلار ارزان می شود؟
در شرایط کنونی، شماری از معامله گران تصور می کنند که بازارساز با عرضه خود به دنبال بردن دلار به کانال پایین تر است. همین عامل موجب شده است که برخی از خریداران به طور موقت از بازار خارج شوند. در واقع این دسته از معامله گران در کمین دلار هستند و ممکن است به یکباره قیمت اسکناس آمریکایی را دچار نوسان کنند.
شماری از فعالان نیز باور دارند، معامله گران از هراس آغاز مذاکرات هسته ای، به طور موقت از بازار خارج شده اند. اخیرا وزیر امور خارجه عنوان کرده بود که ترکیب تیم مذاکرهکننده ما درحال نهایی شدن است. با این حال، شرط ایران برای مذاکره یعنی دریافت 10 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده، از نگاه برخی فعالان به معنای آن است که مذاکرات به زودی آغاز نخواهد شد. از نگاه این دسته دلیل عقب ماندن دلار در 2 روز ابتدای هفته عرضه بازارساز و سودگیری معامله گران از خریدهای گذشته بوده است. آن ها با کاهش سطح عرضه، انتظار رشد قیمت دلار دارند.
در کنار این، حواله درهم نیز در ابتدای هفته تمایل صعودی خاصی از خود نشان نداد. به نظر می رسد در صورتی که دلار در روز دوشنبه به زیر مرز 28 هزار تومانی برود، فروشنده های بیشتری در بازار فعال خواهند شد و ماندن بالای مرز 28 هزار تومانی به تدریج زمینه ساز ورود خریداران بیشتر خواهد شد.
0 دیدگاه