به گزارش رصد اقتصادی: قیمت سکه در روزهای اخیر با نوسان روبرو بود و قیمت سکه در بازار تهران شرایط مختلفی را تجربه کرد. قیمت سکه و طلا برای افراد جامعه، مهم است و مرتب اخبار این بازار را رصد می کنند. قیمت سکه تحت تاثیر قیمت طلا و دیگر بازارهای مالی قرار می گیرد. روز گذشته (شنبه17 مهرماه) قیمت سکه در بازار تهران، به کمتر از 12 میلیون تومان رسید.
امروز (یکشنبه 18 مهرماه) قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح امامی در ساعت 11 صبح با افت 120 هزار تومانی با نرخ 11 میلیون 640 تومان رسید و قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با 11 میلیون و 250 هزار تومان معامله شد.
همچنین قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1757.94 دلار و هر گرم طلا 18 عیار با مبلغ یک میلیون و 139 هزارتومان معامله می شود.
شما در جدول زیر می توانید قیمت انواع سکه و طلا را مشاهده کنید:
دلیل افزایش قیمت طلا و سکه
اولین روز هفته گذشته، شنبه (دهم مهرماه) به علت افزایش نرخ اونس جهانی، شاهد افزایش قیمت در بازار طلا و سکه بودیم. اونس جهانی ۱۷۶۲ دلار قیمت گذاری شد و قیمت سکه طرح جدید ۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان، قیمت سکه طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، و سکه گرمی نیز دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به فروش رسید. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار، یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان و هر مثقال طلا ۵ میلیون و ۵۲ هزار تومان فروخته شد.
در بازار یکشنبه نیز با وجود ثبات قیمت اونس جهانی و با توجه به اینکه نرخ ارز با کاهش همراه شد، شاهد افت اندک قیمتها در بازار طلا و سکه بودیم.
در این روز قیمت هر قطعه سکه طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، و سکه گرمی ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به فروش رسید. همچنین هر مثقال طلا نیز ۵ میلیون و ۵۴ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شد.
روز دوشنبه، اما شاهد عقب نشینی قیمت سکه در بازار بودیم چرا که با ریزش نرخ اونس و ارز، شاهد کاهش قیمت در بازار طلا و سکه بودیم. روز دوازدهم شهریور ماه قیمت سکه طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، قیمت سکه طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان. ربع سکه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه گرمی نیز دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بود. قیمت هر مثقال طلا نیز ۵ میلیون و ۲۸ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۶۱ هزار تومان فروخته شد.
آخرین روز کاری هفته (چهارشنبه ۱۴ مهر) باز هم شاهد رشد نرخ اونس جهانی و بالا رفتن تقاضا برای خرید طلا و سکه بودیم که باعث افزایش قیمتها در بازار طلا و سکه شد. در این روز قیمت اونس جهانی ۱۷۴۹ دلار قیمتگذاری شده بود. قیمت سکه طرح جدید ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، قیمت سکه طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۶ میلیون و ۸۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه گرمی نیز دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته شد. همچنین، هر مثقال طلا ۵ میلیون و ۲۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان به فروش رسید.
سکه، همان مسکوک طلا است
سکه، یک فلز کوچک دایرهای شکل و تخت است که توسط دولتها و کشورها، معتبر و ارزشمند میشوند. بدینصورت که از گذشته تا به امروز چه در خزانهی پادشاهی و چه در بانک مرکزی هر کشور، سکههایی از جنسهای مختلف مثل طلا ، نقره ، نیکل و فلزات دیگر که با آرمهای مخصوص آن حکومت یا دولت آن عصر، ساخته و ضرب شدهاند. به طور خلاصه، سکه عبارت است از قطعه فلزی با وزن، عیار، جنس و شکل معیّن که برروی آن علایم و اشکال رسمی نقش شده باشد، این سکه پشتوانه ارزی هر کشور می باشد و بدین دلیل ضرب سکه باید قانونی انجام گیرد.
تاریخچه اولین سکه حدوداً به ۵۰۰۰ سال پیش در موهنجودارو (در پاکستان فعلی) برمیگردد و تاریخچه اولین سکه در ایران در ۲۵۰۰ سال پیش به دوره هخامنشیان، میرسد. سکههایی که از این دوران یافت شده است همگی با دست ضرب شدهاند. همین کار دست، موجب افزایش قیمت نجومی این سکههایی است که دیگر عتیقه نام دارند. سکههای قدیمی با دست ضرب میشدند به همین خاطر روزانه فقط امکان ضرب چند سکه وجود داشت. به اینگونه سکهها، سکههای چکشی میگویند. اما امروزه دیگر مراحل ضرب کردن سکه را به صورت دستی انجام نمیدهند. در زمان حال سکهها را با دستگاههای کاملاً اتوماتیک ضرب میکنند، از این رو به آنها، سکههای ماشینی گفته میشود. دستگاه ضرب سکه ماشینی قادر است در هر ثانیه ۱۲ سکه ضرب کند. فشاری که برای ضرب هر سکه، به قالبها وارد میشود، برابر با ۸۰ تن میباشد که چیزی معادل ۱۰۰۰ بار ضربه چکش برای ضرب سکه به صورت دستی است. (اصطلاح ضرب کردن، برای ساخت سکههای طلا به کار برده میشود؛ که در ادامه به بیان مفهوم ضرب کردن سکهها نیز میپردازیم.) حال که پای سکههای چکُشی و ماشینی را به میان کشیدهایم خالی از لطف است اگر مختصری از آن نگوییم، یادتان باشد؛ همیشه دانستن هر موضوعی بهتر از ندانستن آن است!
0 دیدگاه