به گزارش رصداقتصادی : این محدوده به وسعت ۱۰ کیلومترمربع (۳٫۹ مایلمربع) در محلهٔ کرخ واقع در مرکز شهر بغداد، پایتخت عراق واقع شدهاست که مراکز دولتی و ادارات مهم حکومت ائتلاف موقت عراق، سفارتخانههای آمریکا و انگلیس، و نیروهای چندملیتی باقیمانده در خاک عراق در آنجا قرار دارند. دورتادور منطقه سبز بغداد دیوارهای بتنی بلند کشیده شدهاست و خودروهای زرهی با دقت از آن مراقبت میکنند.
هر چند منطقه سبز رایجترین نامِ مورد استفاده بهشمار میرود، اما نام رسمی آن از ابتدا در دولت موقت عراق، منطقه بینالمللی بود. در مقابل، منطقهٔ قرمز به دیگر بخشها و نقاط بغداد بلافاصله خارج از حصار پیرامونی منطقهٔ سبز اطلاق میشود اما بهتدریج برای تمامی مناطق ناامن خارج از پستهای نظامی استفاده شد.
هر دو اصطلاح، از نامگذاریهای نظامی سرچشمه گرفتهاست. در سال ۲۰۱۹ و در پی اعتراضات مردم از ورود آنها به منطقه سیز جلوگیری شد.
پیشاز حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، چیزی به نام منطقه سبز بغداد وجود نداشت. در آن زمان ساختمان ریاستجمهوری صدام حسین و مجموعهای از کاخهای متعلق به خانوادهٔ وی در این منطقه قرار داشت. پس از تصرف بغداد توسط نیروهای آمریکایی، جی گارنر، سپهبد بازنشسته نیروی زمینی ایالات متحده که اولین فرماندار دست نشانده این کشور در عراق محسوب میشد، دفاتری را در کاخ ریاست جمهوری صدام حسین ایجاد کرد.
پس از مدتی نظامیان آمریکایی از کاخ ریاست جمهوری صدام خارج شده، به دفتر جدید سفارت آمریکا در بغداد که حدود یک مایل با کاخ فاصله دارد، نقل مکان کردند.
مسئولیت کنترل کامل و حفظ امنیت منطقه بینالمللی (سابقاً "سبز") بغداد تا تاریخ اول ژانویه سال ۲۰۰۹ میلادی به عهده نیروهای چند ملیتی بودهاست و پساز آن به نیروهای امنیتی عراق واگذار شد.
0 دیدگاه