به گزارش فاطمه باقری خبرنگار رصد اقتصادی،مهندس مهدی شکاری مدیر کارخانه کک طبس با بیان اینکه شرکت کک طبس در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد، گفت: فاز اول این کارخانه در سال ۹۷ با هدف تولید ۱۵۰ هزار تن کک متالورژی به بهرهبرداری رسید. فاز ۲ در خردادماه ۱۴۰۲ راهاندازی شد که در مجموع ظرفیت کارخانه به ۳۰۰/۰۰۰ تن در سال افزایش پیدا کرد. فاز سوم این کارخانه که عملیات احداث آن به اتمام رسیده است به احتمال خیلی زیاد در پاییز امسال وارد فاز پیش گرم خواهد شد و بهره برداری فاز 3 انشاءالله سه ماهه پایان سال خواهد بود.
وی درباره میزان تولید برق نیروگاه ککسازی طبس به روش بازیافت حرارتی، اظهار کرد: با تولید شش باتری یا با در مدار قرار گرفتن فاز 3 تولید کارخانه به 450,000 تن کک متالورژی در سال خواهد رسید. کارخانه قابلیت تولید 45 مگاوات برق به روش بازیافت حرارتی دارد که میتواند همه این مقدار تولید 45 مگاوات برق را به شبکه سراسری شهرستان طبس که ۴۰ مگاوات مصرف دارد، تزریق کند.
مدیرعامل کارخانه کک طبس درخصوص میزان استفاده از دانش بومی در راه اندازی نیروگاه برق به روش بازیافت حرارتی، بیان کرد: فاز 2 به طور کلی توسط کارشناسان ایرانی و بومی منطقه راهاندازی شده است و برنامهریزی شده تا فاز ۳ هم به همین شکل راهاندازی گردد. راهاندازی و بحث نیروگاه احتمالاً بین ایران و یک شرکت طراح خارجی خواهد بود، ولی اجرا و راهاندازی توسط کارشناسان ایرانی انجام میگیرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار رصد اقتصادی مبنی بر اینکه آیا کارخانه کک طبس قابلیت تولید برق برای نیازهای صنایع دیگر( انتقال برق به وسیله تولید از راه بازیافت حرارتی) را دارد؟ گفت: این کارخانه در منطقهای قرار دارد که به دلیل کثرت معادن زغال، کارخانجات زغالشویی زیادی فعال هستند. همانطور که گفته شد برق تولیدی توسط این کارخانه را میتوانیم علاوه بر تزریق به شبکه برق شهرستان طبس برای معادن و کارخانههای زغالشویی و تولید فرو آلیاژی استفاده کنیم. این کارخانجات در فصل تابستان با مشکل برق مواجه هستند اکثراً از برق دیزل ژنراتور استفاده میکنند که برق مطمئنی نیست. راهاندازی نیروگاه کارخانه کک طبس میتواند کمک شایانی به بهبود وضعیت برق معادن اطراف بکند.
مهندس شکاری در خصوص مزیت های بازیافت حرارتی، گفت: ککسازی طبس به روش بازیافت حرارت کار میکند که یک مزیتهایی نسبت به بازیافت شیمیایی دارد که از آن جمله میتوان به کاهش میزان آلودگی در این روش اشاره کرد که به همین منظور ککسازی طبس موفق به دریافت گواهی ایزو محیط زیست شده است. هزینه کم تعمیر و نگهداری تجهیزات، تولید برق، کیفیت بالای تولید کک از دیگر ویژگیهای روش بازیافت حرارتی به شمار میآید. همچنین استفاده از زغالهای ارزانتر یا همان زغالهای حرارتی و آنتراسیت در مراحل تولید از دیگر مزیتهای این روش در تولیدات این کارخانه است که نقشی اساسی در تامین مواد اولیه و کاهش هزینههای مواد اولیه کارخانه کک طبس دارد.
0 دیدگاه