نعمتالله ترکی مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست خبری با اشاره به اینکه یکی از برنامههای صندوق بازنشستگی کشوری برای بازنشستگان، پرداخت وام ضروری است گفت: در سال گذشته رقم پرداختی این وام به بازنشستگان کشوری ۱۵ میلیون تومان بود که در سال جاری این رقم به ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته است و بر اساس برنامهریزی انجام شده هر ماه قرعهکشی از بازنشستگان متقاضی صورت میپذیرد و به طور معمول بین ۳۰ تا ۳۵ هزار نفر از بازنشستگان هر ماه از وام ضروری با رقم ۳۰ میلیون تومان استفاده خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته ۴۶۰ هزار نفر از بازنشستگان از تسهیلات وام سی میلیون تومانی بهرهمند خواهند شد افزود: کارمزد وام ۴ درصد است و در ماههای گذشته از سال جاری نیز این ماه به بازنشستگان پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص پرداخت وام سفر به بازنشستگان کشوری گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته از امروز تمامی بازنشستگان از مراکز رفاهی وابسته به این صندوق در سراسر کشور بهرهمند شوند و هزینه آن را به صورت اقساطی و کسر از حقوق پرداخت کنند.
به گفته وی، چنانچه بازنشستهای بیست درصد از هزینه سفر را نقد پرداخت کند مابقی (۸۰ درصد) به صورت اقساطی از حقوق بازنشستگان کسر خواهد شد. و مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری به افزایش تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان اشاره کرد و گفت: این تسهیلات نسبت به سال گذشته افزایش یافته اگر چه این هزینه ناچیز است اما تلاش میشود بخشی از هزینههای مربوط به ازدواج برطرف شود.
ترکی در مورد صدور کارت اعتباری مخصوص بازنشستگان مخصوص خرید لوازم خانگی و منزل نیز گفت: در این ارتباط نیز بازنشستگان میتوانند از تسهیلات در نظر گرفته شده در قالب این کارت اعتباری برای خرید لوازم خانگی بهره ببرند.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای صندوق بازنشستگی کشوری در این دوره و در طی هفت ماهه گذشته از مدیریت جدید توجه به اشتغال فرزندان است گفت: این موضوع در اولویت سال ۱۴۰۲ قرار گرفته است و در این ارتباط دو تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفهای و ستاد اجرایی حضرت امام و بنیاد برکت به امضا رسیده است تا از این فرصت برای اشتغال فرزندان بازنشستگان استفاده شود.
ترکی همچنین در خصوص بیمه تکمیلی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری نیز گفت: در حال حاضر قرارداد این بیمه با شرکت آتیهسازان حافظ است و تعهدات این بیمه نسبت به سال گذشته نیز افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه طی هفت ماه گذشته اقدامات زیادی در حوزه گردشگری و استفاده از این ظرفیت برای بازنشستگان کشوری انجام شده است افزود: بازنشستگان میتوانند از تورهای سیاحتی و از محلهای اسکان در استانهای مختلف بهره ببرند و تلاش شده است تا این ظرفیت به صورت کامل در اختیار بازنشستگان کشوری قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که بازنشستگان در سنوات گذشته داشتهاند زمان پرداخت حقوق آنها بوده به طوری که در این هفت ماه تلاش شده است که حقوق بازنشستگان در یک زمانبندی مشخص (۲۸ هر ماه) به حساب آنها واریز بشود و این روند ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به بازدیدهای استانی خود اشاره کرد و گفت: در طی هفت ماه گذشته به ۱۷ استان سفر کردهام و در این استانها با خانواده بازنشستگان نیز گفتوگو و دیدار داشتهام و از دغدغه و مشکلاتشان باخبر هستم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از بخشنامهها و دستورالعملها به مدیران صندوق بازنشستگی استفاده از ماشینهای خارجی و پاداشها ممنوع شده گفت: تاکید ما بر این است که ما نیز باید این موارد را رعایت کنیم و سبک زندگی ما نیز همانند بازنشستگان باشد چرا که این موارد هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ شرعی ایراد دارد.
وی گفت: در همین ارتباط استفاده از ماشینهای خارجی برای مدیران در هر سطح و ردهای ممنوع شده و هر کجا که با این مسئله روبرو شدند بازنشستگان میتوانند موارد را از طریق سامانههای در نظر گرفته شده به صندوق بازنشستگی کشوری اطلاع بدهند.
ترکی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که در این دوره مورد توجه قرار گرفته، بحث ساختمانهای برخی از هلدینگهاست، گفت: به طوری که این هلدینگها در مناطق جنوبی فعالیت دارند اما در تهران و برخی از استانها ساختمانهای بلندمرتبه و با چندین پرسنل دارند و به همین جهت به آنها تاکید شده که این ساختمانها را تخلیه و از محل فروش آنها وضعیت بهتری برای صندوق بازنشستگی فراهم شود.
وی به بیان چالشهای امروز صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرد و گفت: یکی از ناترازیهای امروز صندوق بازنشستگی کشوری، افزایش سن و سابقه قابل قبول برای احراز بازنشستگی است. حداقل سن بازنشستگی در دنیا ۶۰ سال است. ما کمتر به آن توجه کردهایم و میانگین سن بازنشستگی ما الان حدوداً ۴۸ سال است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: سن بازنشستگی نیاز به اصلاحات دارد. یکی از برنامههای ما نیز که در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد دادیم اصلاحات سنجهای این امر است. پیشنهاد دادیم تا پایان برنامه هفتم سن بازنشستگی به ۵۵ و ۵۷ سال برسد چراکه نرخ امید به زندگی در کشور ما خوب افزایش یافته اما فاصله سن بازنشستگی ما که ۵۰ سال است تا امید به زندگی که ۷۶ سال است، بسیار زیاد است.
منبع: مهر
0 دیدگاه