افزایش قیمت دلار یکی از موضوعات مهم در اقتصاد جهانی است که تأثیرات وسیعی روی بخشهای مختلف اقتصادی دارد. افزایش قیمت دلار ممکن است به عوامل مختلفی نظیر عدم پایبندی به تعهدات بینالمللی، تحریمهای اقتصادی، فشار سیاسی، تورم، نوسانات بازار سرمایه و ... بستگی داشته باشد.افزایش قیمت دلار میتواند باعث افزایش قیمت کالاهای وارداتی شود و در نتیجه برای مصرفکنندگان داخلی هزینه خرید کالاها افزایش یابد. همچنین افزایش قیمت دلار میتواند باعث کاهش صادرات کالاهای کشور شده و در نتیجه منجر به کاهش درآمد ارزی و کاهش ارزش پول ملی شود. این مسائل میتوانند در بلندمدت تأثیرات جدی بر اقتصاد کشور داشته باشند.به طور کلی، تأثیرات افزایش قیمت دلار به عوامل مختلفی نظیر شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی درون و برون کشور بستگی دارد. برای کاهش تأثیرات منفی این افزایش، اقداماتی مانند تنظیم قیمت، کنترل تورم، تحریمهای متقابل و ... انجام میشود.
روند قیمت دلار با گذشت چهار روز کاری از آغاز سال جدید همچنان صعودی است. این در حالی است که قیمت کشف شده در مرکز مبادله طلا و ارز همچنان روی عدد ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومانی باقی مانده است. کانون صرافان نیز دیروز برخلاف قیمت دلار در بازار آزاد این اسکناس آمریکایی را ۱۵۰ تومان ارزانتر از روز گذشته اعلام کرد.
هرچند قیمت یورو در مرکز مبادله ارز و طلا کاملاً ثابت نیست اما با تغییراتی اندک روز گذشته رقم ۴۳ هزار و ۳۷۲ تومان را نشان داد.
دلار پرچمدار بازارهای همسایه شد
روز گذشته سیگنال بازارهای همسایه به تهران صعودی بود. این روز افزایشی قیمت دلار سلیمانیه را در کانال ۵۰ تومانی قرار داد و در لحظه نگارش این گزارش دلار سلمانیه با قیمت ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. قیمت دلار هرات نیز ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان شد. فعلا دلار تهران پرچمدار بیشترین قیمت در بازارهای همسایه است.
فعالان بازار ارز معتقدند موضوع افزایش انتظارات تورمی و سیگنالهایی درباره گرانی بنزین، گاز، آب و برق این تصور عمومی را تقویت کرده که افراد باید دارایی ریالیشان را به دلار تبدیل کنند، زیرا روند قیمتها صعودی است.
از سوی دیگر بازیگران ارزی با پشتوانه تجربه سالهای گذشته معتقدند، وقتی در هفته اول فروردینماه بازار ارز در روند صعودی باز میشود، در هفتههای بعد هیجان و انرژی بیشتری وارد بازار میشود و شاهد بازار داغی در سال ۱۴۰۲ خواهیم بود.
خوشبینی سیاسی تمام شد؟
در همین راستا عبداله مشکانی، کارشناس اقتصادی با اشاره به روند قیمت دلار در روزهای پایانی سال گذشته به تجارتنیوز گفت: «در روزهای انتهایی سال گذشته خوشبینی سیاسی ایجاد شد و آن خوشبینی قیمت دلار را پایین آورد. وقتی اثر آن اتفاق از بین میرود، به صورت تکنیکالی قیمت دلار اصلاح میشود و به نقطه اول برمیگردد.»
وی با اشاره به اینکه فعلا در تعطیلات نوروز هستیم و هنوز روند ایجاد نشده، خاطر نشان کرد: «قیمت دلار فعلا افزایش کوچکی در تعطیلات داشته است. باید تا پایان تعطیلات صبر کرد و از روی تحولات اقتصادی به جمعبندی جدید برسیم.»
مشکانی ابراز عقیده کرد: «فعلا قیمت دلار نمیتواند از سقف قبلی عبور کند و در کانال فعلی مدتی بازی میکند. من استنباطی ندارم که قیمت دلار پایین بیاید و کانالهای پایینتر از نظر بنده دور از ذهن است.»
0 دیدگاه