ویروس کرونا یک ویروس خطرناک است که ابتدا در شهر ووهان چین شناسایی شد و سپس به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت. ویروس کرونا مسبب بیماری COVID-19 است که علائم آن شامل تب، سرفه، خستگی و درد عضلانی است. برخی افراد با علائم سبک تحت درمان خانگی قرار میگیرند، اما در برخی موارد ویروس کرونا میتواند خطرناک باشد و به بیماریهایی مانند التهاب ریه (پنومونی) و حتی فوت منجر شود. برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ، شستشوی دستها، پوشیدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی از جمله روشهای مهم هستند. همچنین واکسنهایی نیز برای پیشگیری از ویروس کرونا توسعه داده شدهاند.
دکتر حسین فرشیدی درباره وضعیت کرونا در کشور و پیشبینیهای روند بیماری در تعطیلات نوروز، گفت: موارد کرونا با شیبی ملایم در حال افزایش است. البته در حال حاضر میزان بستریهایمان آنقدر نیست که حالت اضطرار اعلام کنیم، اما توصیه میکنیم که مردم میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را بیشتر کنند.
وی افزود: بنابراین موارد بیماری در کشور با شیب ملایمی در حال افزایش است. در عین حال باتوجه به اینکه در تعطیلات نوروزی تجمعات و دورهمیها افزایش مییابد و در مقابل میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی کمتر میشود، احتمال افزایش مجدد موارد کرونا در کشور وجود دارد.
فرشیدی با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک در فضاهای سربسته، گفت: در عین حال افرادی که علامتدار هستند، دو تا سه روز در منزل استراحت کنند که طی این مدت معمولا علائم رفع میشود و اگر ظرف دو تا سه روز بهتر نشد، به پزشک مراجعه کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین گفت: در عین حال کسانی که هنوز دز یادآور واکسن کرونا را تزریق نکردهاند، حتما واکسن تزریق کنند. واکسن در تمام مراکز بهداشتی موجود است.
فرشیدی با بیان اینکه عمده بیماران بستری مبتلا به کرونا افرادی هستند که واکسن تزریق نکردهاند، گفت: حدود ۱۵ درصد کل جمعیت کشور واکسن تزریق نکرده یا واکسیناسیونشان تکمیل نشده و دزهای یادآور را تکمیل نکردند.
وی تاکید کرد: بنابراین مردم اگر دز یادآور واکسن کرونا را تزریق نکردند، حتما دز یادآور را تزریق کنند. در عین حال نمیتوان درباره بروز جدید پیشبینی دقیق کرد و ممکن است رخ دهد، اما فعلا واریانت جدیدی مطرح نشده است.
0 دیدگاه