مژده رئیس جمهور درباره بمب یارانه ای آذرماه | واریز یارانه میلیونی برای این خانوارها | یارانه ویژه رئیسی برای بازنشستگان

مژده رئیس جمهور درباره بمب یارانه ای آذرماه | واریز یارانه میلیونی برای این خانوارها | یارانه ویژه رئیسی برای بازنشستگان
مژده رئیس جمهور درباره بمب یارانه ای آذرماه | واریز یارانه میلیونی برای این خانوارها | یارانه ویژه رئیسی برای بازنشستگان

یارانه سوالات زیادی برای مردم ایجاد کرده است . یارانه به دو صورت نقدی و غیرنقدی برای مردم هزینه می شود . یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار ریخته می شود . جزئیات و شایعات زیادی در مورد افزایش یارانه ایجاد می شود . در ادامه جزئیات جدید از پرداخت یارانه را می خوانید .

مژده مهم رئیسی درباره مبلغ یارانه نقدی

رئیسی وعده داده بود که از آذر ماه یارانه جدید پرداخت شود. ماه گذشته هم او برخی از چهره‌های اقتصادی را به پاستور دعوت کرد تا از آنها برای مسائل اقتصاد نظرخواهی کند.

دیگران چه می خوانند:

طرح  حذف یارانه نقدی مدتی است که مطرح شده است. یارانه نقدی طرحی مربوط به دولت احمدی نژاد بود. یارانه نقدی برای کمک به اقشار ضعیف جامعه طراحی شد. یارانه نقدی در رئیسی دچار تغییراتی می شود. جدیدترین اخبار درباره تغییرات یارانه نقدی  را در «خبر روز» دنبال کنید.به نظر می‌رسد دولت تصمیمی برای کاهش یا افزایش مبلغ یارانه‌ها در مهر نداشته باشد و واریزی‌های در ماه آینده نیز همانند ماه‌های گذشته انجام شود. غیر از یارانه‌ها، کدام گروه‌ها در مهر دریافتی دارند؟

ابراهیم رئیسی گفته سیاست دولتش این است کاری کند که سود ارز ۴۲۰۰ تومانی به جای دللالان، مستقیم به جیب مردم برود. این خبری است که رئیسی دیشب اعلام کرد. خبری که می‌تواند به معنای پرداخت یارانه جدید باشد.

آنگونه که احمد توکلی گفته بود محور جلسه اقتصادی با رئیس جمهور تصمیم‌گیری درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و پاسخ به این سوال که چگونه باید حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را جبران کرد؟ توکلی گفته بود یکی از پیشنهادات این جلسه، پرداخت یارانه ۱۱۰ هزار تومانی بود.

کمی بعد گفته شد دولت فعلا برنامه‌ای برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارد و همچنان به پرداخت آن ادامه می‌دهد. این خبر خود به خود به معنای این بود که یارانه نقدی ۱۱۰ هزار تومانی منتفی است و فعلا پرداخت نمی‌شود.

اما رئیسی دیشب در سخنان خود دوباره به مساله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: دولتش در نظر دارد که دست دلال‌ها را از ارز ترجیحی حذف کند و کاری کند که این ارز مستقیم وارد جیب مردم شود.

او گفت: در دولت تهمهیداتی برای این قضیه اندیشیده شده که بتوانیم دست دلال ها را قطع کنیم و این امکان مستقیم در جیب مردم قرار بگیرد. در دولت بنا داریم در نظام توزیع و هم در تخصیص اعتبارات جریان دلالی و سوداگری را قطع کنیم و به طرف این برویم که مردم بهره‌مند شوند.

به نظر می‌رسد که این گفته‌های رئیسی به معنای این است که دولت می‌خواهد ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاها را حذف کند و اعتبار آن را به شکل دیگری در اختیار مردم قرار دهد.

پرداخت یارانه نقدی امسال  چگونه است؟

اما یارانه جدید، در سال جاری پرداخت می‌شود؟ به نطر می‌رسد اگر برنامه دولت حذف یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت یارانه نقدی باشد، پرداخت این یارانه به سال بعد موکول شود.

چون قرار است اعتبار این یارانه از محل ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود. یعنی دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاها را حذف کند و اعتبار آن را به صورت نقدی به مردم بدهد. به گفته رئیسی در ابتدای سال جاری پیش‌بینی شده که ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شود. اما رئیسی گفته کل این اعتبار خرج شده و چیزی از آن به دولت جدید نرسیده. پس این به آن معناست که اعتباری برای پرداخت یارانه جایگزین وجود ندارد.

اما احتمال دارد که در بودجه سال ۱۴۰۱ این اعتبار به جای پرداخت به دلالان و واسطه‌گران به مردم داده شود.

افزایش یارانه نقدی آذرماه چه شد؟

در حالی که مردم منتظر واریز یارانه جدید هستند و دولت وعده داده که در آذر کارت اعتباری به خانوارها بدهد؛ خبری از پرداخت یارانه‌ای منتشر شده که کمی عجیب به نظر می‌رسد.

قرار بود در هفته سوم مهر ماه امسال کاهش۱۰ درصدی قیمت در سه محصول اصلی شیر و پنیر و ماست عملیاتی شود؛ اما این اتفاق رخ نداد.

مشکلی که سخنگوی انجمن صنایع لبنی دلیل آن را عدم انگیزه خرده‌فروشی‌ها برای دریافت و عرضه این سه قلم کالا به دلیل کاهش سود این اقلام دانست.(دنیای اقتصاد)

انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در نامه‌ای به دولت اعلام کرده تولیدکنندگان صنایع لبنی آماده هستند اقلام مورد نیاز دهک‌های محروم را به هر میزان که دولت مشخص کند در میادین میوه و تره بار یا با قرار دادن در سبد و بن الکترونیکی کالای خانوارهای محروم تامین کند.

اگر قرار باشد دولت به واسطه تولیدکنندگان صنایع لبنی یارانه توزیع کند، این یارانه از جنس کالا خواهد بود. در سال‌های گذشته نیز دولت سبد کالا به خانوارها داده اما با حواشی بسیاری همراه شد.

این پیشنهاد انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در حالی مطرح شده که قرار بوده دولت در آذر ماه به خانوارها کارت اعتباری بدهد.

ابراهیم رئیسی یکی از برنامه‌های اقتصادی خود را اعطای کارت اعتباری ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی اعلام کرده که به گفته او قرار است در آذر ماه اعطا شود اما پس از گذشت حدود دو هفته هنوز اطلاعات جدیدی منتشر نشده است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز وعده داده بود که دولت در آذر ماه خبرهای خوبی دارد، انتظارها بر این بود که خبر خوب دولت همان کارت اعتباری باشد اما در روزهای اخیر این خبر خوب به یک موضوع بورسی تغییر کرد.

یارانه

یارانه نقدی| علت واریز نشدن یارانه معیتشی برخی افراد

یارانه معیشتی بنزین در روز چهارشنبه گذشته به حساب سرپرستان خانوار واریز شد، اما مشتریان بانک سپه می‌گویند که یارانه‌ای نگرفته‌اند این موضوع تا به حال چندین بار تکرار شده است.

یارانه معیشتی بنزین در روز چهارشنبه گذشته به حساب سرپرستان خانوار واریز شد، اما مشتریان بانک سپه می‌گویند که یارانه‌ای نگرفته‌اند این موضوع تا به حال چندین بار تکرار شده است.

در حالی یارانه معیشتی خانوارها واریز شده که بانک سپه در واریز یارانه معیشتی تاخیر داشته است. این اتفاق در تیر ماه نیز رخ داد و پاسخ این بود که فایل ارسالی واریز یارانه بانک سپه به مشکل خورده است. در واقع مشکل در سیستم پرداخت بانک سپه عنوان شد.

اما در خصوص واریز نشدن یارانه معیشتی آذر ماه هنوز اطلاعیه‌ای مشخص نشده است. یارانه‌بگیران در این خصوص گله‌مند هستند و می‌گوید:

«تاالان که یارانه من واریز نشده تاکی باید ناکارآمدی این دولت و آن دولت رو تحمل کنیم ،لعنت به هرچه دروغگو چه بالا چه پایین.»

«یارانه آذر ماه برای ماه نریختن چرا به مردم دورغ می گویید من کارتم مال بانک سپه است نریختن»

«چرا یارانه معیشتی برای ما بانک سپه واریز نشده. میشه پیگیر بشه به خدا ماقشرهای ضعیف جامعه هستیم چرا به فکر ما نیستن خدا ازتون نگزره آه بچه های ما گریبان گیرتون بشه»

«ما هم از بانک‌ سپه یارانه معیشتی میگیریم. ولی این ماه برامون واریز نشده مشکل از کجاست»

«یارانه معیشتی این ماه برای من پرداخت نشد یک کارگر ساده وهیچی هم بنام ندارم خوب مشکل مردم راحل میکنن.واقعاکه». 

یارانه ویژه برای مستمری‌بگیران در راه است

به گزارش اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی سازمان هدفمندسازی یارانه ها، دکتر امید حاجتی از پرداخت شش هزار و ۷۷۸ میلیارد ریال در راستای اجرای ردیف های ۱۱، ۱۵ و ۱۹ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه سال جاری بابت اجرای قانون حمایت از معلولین، کاهش فقر مطلق خانوارها و پرداخت مستمری و پشت نوبتی ها به حساب سازمان بهزیستی کشور و ۱۲هزار و ۲۲۳ میلیارد ریال به کیمته امداد امام خمینی (ره) بابت حمایت از مدد جویان تحت پوشش این سازمان خبر داد.

وی با تشریح مبالغ واریز شده به حساب سازمان بهزیستی کشور در اجرای ردیف ۱۱ جدول مصارف قانون بودجه سال جاری، اظهار کرد: در جهت بهبود شرایط خانوارهای تحت پوشش سازمان بهزیستی و در راستای کاهش رفع فقر مطلق این خانواده ها میلغ دو هزار و ۷۱۱ میلیارد ریال دراین مرحله به حساب این سازمان واریز شد که با احتساب مبالغ واریزی قبل تا به اکنون در سال جاری، مبلغ ۲۱ هزار و ۶۸۹ میلیارد و ۱۱۵ میلیون ریال واریز شده است.

دکتر امید حاجتی اضافه کرد: همچنین در اجرای این ردیف نیز، هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای اجرای قانون حمایت از معلولین به سازمان بهزیستی پرداخت شد که با احتساب مبالغ واریزی در سال جاری، ۱۱هزار ۳۲۰ میلیارد ریال به این سازمان در جهت حمایت از معلولین پرداخت شده است.

مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه ها به پرداختی های سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در اجرای ردیف ۱۹ جدول مصارف قانون بودجه سال جاری به سازمان بهزیستی کشور اشاره کرد و گفت: دو هزار ۶۶۷ میلیارد ریال بابت پرداخت مستمری و پشت نوبتی ها و سایر خدمات حمایتی برای مددجویان به حساب سازمان بهزیستی کشور پرداخت شد که با جمع واریزی های گذشته در مجموع مبلغ ۳۷ هزار و ۶۶۶ میلیارد و ۹۰۸ میلیون ریال به این سازمان پرداخت شده است.

وی همچنین با اشاره به واریزی این مرحله به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: ۱۲هزار و ۲۲۳ میلیارد ریال به کیمته امداد امام خمینی (ره) بابت حمایت از خانوارهای تحت پوشش، کاهش فقر مطلق و سایر خدمات حمایتی به حساب کمیته امداد امام خمینی پرداخت شد.

مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه ها اضافه کرد: در راستای اجرای ردیف ۱۱ جدول مصارف تبصره۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور ۶ هزار و ۲۵۵ میلیون ریال به حساب این سازمان پرداخت شد و در مجموع در سال جاری ۵۱ هزار و ۲۶۸ میلیارد و ۷۸۷ میلیون ریال در جهت کاهش رفع مطلق خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز شده است.

وی گفت: در این مرحله و در اجرای ردیف ۱۵ جدول مصارف یاده شده نیز پنج هزار ۹۸۶ میلیارد ریال برای حمایت از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز شد که در مجموع در سال جاری ۷۰ هزار و ۳۳۴ میلیارد و ۷۶۹ میلیون ریال به حساب این سازمان در جهت حمایت از مددجویان پرداخت شد.

شایان ذکر است ردیف ۱۱،۱۵ و ۱۹ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در جهت حمایت از خانوارهای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور است.

یارانه

کارت اعتباری ۲۰۰ هزار تومانی

دولت سیزدهم برای یارانه ماه پیش‌رو چند گزینه دارد که به احتمال زیاد یکی از آنها را اجرایی می‌کند؛ از کارت اعتباری ۲۰۰ هزار تومانی تا یارانه ۶۶ هزار تومانی.

دولت ابراهیم رئیسی در سه ماه اخیر بارها موضوع پرداخت یارانه جدید را مطرح کرده است. با توجه به اظهارات دولتمردان چند گزینه برای حمایت از خانوارها وجود دارد.

دولت وعده داده که در آذر ماه کارت اعتباری ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی پرداخت می‌شود. مشمولان این کارت‌های اعتباری پنج دهک اول جامعه هستند.

مبلغ این یارانه هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان است. دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهانه قرض‌الحسنه با کارمزد دو درصد پرداخت می‌شود.

با این که وارد آذر ماه شروع شده اما هنوز دولت جزئیات جدیدی درباره این کارت‌های اعتباری منتشر نکرده است.

یارانه ۱۱۰ هزار تومانی

پرداخت یارانه ۱۱۰ هزار تومانی از مجلس دولت با اقتصاددان‌ها بیرون آمد. در جلسه‌ای که دولت برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی برگزار کرد، مقرر شد دولت به جای پرداخت دلار ترجیحی به کالاها آن را به صورت نقدی به حساب خانوارها بریزد.

احتمالا مشمولان این یارانه نیز دهک‌های اول تا پنجم باشد که دولت برای حمایت‌های معیشتی خود از آن نام می‌برد.

پیشنهاد جدید دولت برای پرداخت یارانه

جدیدترین اظهارنظر دولت برای پرداخت یارانه به اظهارات اخیر نمایندگان مجلس درباره پیشنهاد دولت برمی‌گردد.

براساس لایحه‌ای که دولت به مجلس برده، دولت پیشنهاد داده که ۲۷ هزار میلیارد تومان بودجه برای پرداخت یارانه جدید اختصاص داده شود.

در این لایحه پیش‌بینی شده که مشمولان هفت دهک اول جامعه باشد اما با این تفاوت که اولویت با چهار دهک اول باشد. این چهار دهک شامل ۳۴ میلیون نفر می‌شود که اگر قرار باشد بودجه ۲۷ هزار میلیارد تومانی بین این ۳۴ میلیون نفر تقسیم شود به هر نفر ۶۶ میلیون نفر می‌رسد.

البته اگر قرار باشد دولت همه‌ی خانوارهایی که در هفت دهک اول درآمدی قرار دارند را پوشش یارانه‌ای دهد، باید بودجه را افزایش دهد چرا که این هفت دهک حدود ۶۰ میلیون نفر برآورد می‌شود.

یارانه یک میلیونی رئیسی

رئیسی وعده داده بود که از ابتدای آذرماه به پنج دهک اول درآمدی جامعه کارت اعتباری معیشت خانوار بدهد. مبلغ یارانه رئیسی بین ۲۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای هر نفر بود.

بر این اساس مبلغ یارانه دهک‌های اول تا سوم ماهانه ۲۰۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم و پنجم ۱۵۰ هزار تومان عنوان شده بود. بر این اساس یارانه یک خانوار چهار نفره بین یک میلیون تا ۷۵۰ هزار تومان می‌شد.

اما نکته مهم درباره یارانه یک میلیونی رئیسی این بود که او گفته بود این مبلغ در قالب کارت اعتباری است و به صورت قرض‌الحسنه و با کارمزد دو درصد پرداخت می‌شود. یعنی یارانه یک میلیونی رئیسی مانند یارانه نقدی و معیشتی بلاعوض نیست و مشمولان باید مبلغ دریافتی را با سود دو درصد به دولت برگردانند.

تنها چند روز تا شروع آذر باقی مانده و هنوز دولت اعلام نکرده که آیا برنامه‌ای برای پرداخت یارانه یک میلیون تومانی دارد یا نه. اما بر اساس آنچه قبلا اعلام شده بود، یارانه یک میلیونی رئیسی به همان افرادی تعلق می‌گیرد که مشمول یارانه معیشتی بودند.

از طرف دیگر پیش از این کمک‌های حمایتی پیش از این مشمول افراد و گروه‌های زیر شده بود:

افرادی که مجموع درآمد خانوارشان کمتر از حداقل حقوق وزارت کار باشد (یعنی کمتر از ۲٫۶ میلیون تومان باشد)

کارمند دولت نباشند

افرادی که ملک و ماشین با قیمت بالا نداشته باشند

یارانه‌بگیران نقدی و معیشتی

شاید بتوان گفت که احتمالا همین گروه‌ها یارانه یک میلیونی رئیسی را دریافت می‌کنند.

یارانه جدید از راه رسید

چهار هزار میلیارد ریال از منابع سازمان هدفمندسازی یارانه ها در راستای امور رفاهی، تغذیه امور دانشجویان و بازگشایی دانشگاه ها به وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی پرداخت شد.

چهار هزار میلیارد ریال از منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در راستای امور رفاهی، تغذیه امور دانشجویان و بازگشایی دانشگاه‌ها به وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی پرداخت شد.

بر اساس بند (۲۷) جدول مصارف تبصره (۱۴) قانون بودجه ۱۴۰۰ به سازمان امور دانشجویان دو هزار میلیارد ریال واریز شد که با احتساب واریزی قبل به مبلغ هزار میلیارد ریال جمعا سه هزار میلیارد ریال به این سازمان واریز شده است که پیش‌بینی صورت گرفته بصورت کامل در این حوزه تخصیص داده شد.

طبق اعلام اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی سازمان هدفمندسازی یارانه ها؛ همچنین بر اساس بند ( ۲۷) مصارف جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه سال جاری نیز به صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دو هزار میلیارد ریال پرداخت شد که با توجه به پیش‌بینی صورت گرفته و با احتساب واریزی قبل به مبلغ دو هزار هفتصد میلیارد ریال جمعا چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال به حساب این صندوق واریز شد و پیش‌بینی انجام شده در این بخش نیز بصورت کامل توسط سازمان هدفمندسازی تخصیص کامل داده شد.

شایان ذکر است، بند (۲۷) جدول مصارف تبصره (۱۴) بودجه سال ۱۴۰۰ با موضوع امور رفاهی، تغذیه دانشجویان و بازگشایی دانشگاه ها مربوط به سازمان امور دانشجویان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (صندوق رفاه دانشجویان) است.

یارانه نقدی این خانواده ها ۶۰۰ هزارتومان می شود

براساس طرح جوانی جمعیت یارانه برخی از خانوارها قرار است به زودی سه برابر شود. اما کدام خانوارها مشمول افزایش سه برابری یارانه نقدی می‌شوند؟

طرح جوانی جمعیت روز گذشته در شورای نگهبان تصویب شد. طرحی که بر اساس آن قرار است مشوق‌هایی برای فرزندآوری و ازدواج به افراد داده شود.

آنگونه که رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفته قرار است یارانه برخی از خانوارها سه برابر شود. اما کدام خانوارها؟

شرط افزایش سه برابری یارانه این است که خانوارها جزو چهار دهک اول درآمدی جامعه باشند. سرپرست خانوار در دستگاه دولتی شاغل نباشد و از همه مهم‌تر اینکه خانواده حداقل سه فرزند داشته باشد.

نکته مهم در افزایش سه برابری یارانه نقدی خانوارها این است که تنها یارانه فرزندان خانواده سه برابر می‌شود و گویا یارانه پدر و مادر تغییری نخواهد کرد.

بر این اساس یارانه خانوارهای چهار دهک اول جامعه که در بخش دولتی شاغل نباشند و حداقل سه فرزند داشته باشند، سه برابر می‌شود.

اما هنوز مشخص نیست که یارانه نقدی این خانوارها مشمول افزایش سه برابری می‌شود و یا یارانه معیشتی این خانوارها.

یارانه

۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار تومانی؟

اگر قرار باشد که یارانه نقدی ماهانه این خانوارها سه برابر شود، یعنی یارانه هر فرزند در این خانوارها از ۴۵ هزار تومان به ۱۳۶ هزار تومان میرسد. با این حساب مجموع یارانه نقدی یک خانوار دارای سه فرزند به حدود ۵۰۰ هزار تومان میرسد.

اما اگر قرار باشد یارانه معیشتی خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر شامل افزایش سه برابری شود، این یعنی یارانه ۲۰۵ هزار تومانی معیشتی باید سه برابر شود. در این صورت یارانه این خانوارها به ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد.

افزایش سه برابری یارانه نقدی، بخشی از اجرای طرح جوانی جمعیت است که روز گذشته در شورای نگهبان تصویب شد. در این طرح موارد دیگری چون پرداخت زمین رایگان، افزایش یارانه ودیعه مسکن، تسهیلات مسکن و ثبت نام خودرو بدون قرعه‌کشی مطرح شده است.

طبق روال ماه‌های گذشه باید در آذر دو یارانه نقدی و معیشتی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود. اما براساس اظهارات دولتی‌ها در آبان احتمال واریز یارانه جدید وجود دارد.

خانوارها منتظر این پرداختی باشند

یارانه معیشتی بنزین

یارانه معیشتی بنزین اولین واریزی‌ است که دولت باید انجام دهد. در این ماه بیست و پنجمین مرحله یارانه بنزین در روز به حساب حدود ۶۰ میلیون نفر واریز می‌شود. این یارانه به طور معمول در روز دهم هر ماه واریز می‌شود.

مبلغ یارانه معیشتی بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان است، به عبارت دیگر این یارانه به حساب خانواده‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده‌های دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده‌های سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده‌های چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده‌های پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان واریز می‌شود.

حدود هفت میلیون خانوار یارانه بگیر معیشتی، در پاییز سال گذشته مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا را دریافت کردند که اقساط آن از یارانه کسر می‌شود.

در این ماه «دوازهمین قسط» این وام از حساب سرپرستان خانواده‌هایی که این وام را دریافت کرده‌اند، برداشت می‌شود. هر قسط این وام حدود ۳۵ هزار تومان است.

یارانه نقدی

دومین واریزی یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی است. طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها حدود ۷۸ میلیون نفر یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند.

حدود ۲۱ میلیون خانوار در بهار سال ۹۹ مرحله اول وام یک میلیون تومانی کرونا را دریافت کردند. اقساط این وام نیز از یارانه نقدی خانوارها کسر می‌شود. هجدهمین قسط این وام نیز از یارانه آبان برداشت می‌شود.

یارانه ۱۱۰ هزار تومانی

دولت و مجلس در حال بحث و بررسی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند. روز گذشته نیز یکی از نماینده‌ها اعلام کرد که دلار ۴۲۰۰ تومانی به جز گندم و دارو برای دیگر کالاها حذف می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین راه‌های جایگزین برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت یارانه یا کارت اعتباری جدید است. در جلسه رئیسی با اقتصاددانان پیشنهاد شد که به جای این ارز یارانه ۱۱۰ هزار تومانی پرداخت شود.

محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور پیش از این گفته بود دولت در آذر ماه خبر خوبی برای مردم دارد. بنابراین احتمال پرداخت یارانه ۱۱۰ هزار تومانی از آذر وجود دارد

زمان پرداخت یارانه 200 هزار تومانی

پیگیری ها از سازمان هدفمندی یارانه‌ها و نیز وزارت رفاه انجام شده و یک منبع آگاه از سازمان هدفمندی یارانه‌ها در این خصوص اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت هنوز در این باره دستوری دریافت نشده است. وزارت رفاه نیز در پاسخ به این سوال که داستان یارانه 200 هزار تومانی چیست و چه زمانی پرداخت می‌شود؟ گفت: به محض اینکه دستور به وزارتخانه ابلاغ شود، اجرای آن عملی خواهد شد و باید منتظر ماند تا دستور ابلاغ شود.

یارانه نقدی آذرماه ۸۰۰ هزار تومان می‌شود؟

هنوز مشخص نیست دولت سیزدهم می‌خواهد یارانه نقدی را افزایش دهد یا نه. اما یکی از برنامه‌های انتخاباتی رئیسی پرداخت یارانه ۸۰۰ هزار تومانی از آذر ماه به دهک‌های کم درآمد بود. حالا در آستانه آذر ماه، معاون اقتصادی رئیسی گفته خبر خوبی در راه است. آیا یارانه‌ها از آذر زیاد می‌شود؟

اظهارات مقامات دولت سیزدهم درباره افزایش یارانه نقدی مبهم است. برخی می‌گویند یارانه نقدی تاثیری در معیشت مردم ندارد و برخی می‌گویند احتمال افزایش یارانه نقدی زیاد است.

اما مهم‌ترین وعده در این باره را ابراهیم رئیسی داده بود. او در زمان انتخابات، از شش برنامه برای بهبود معیشت مردم رونمایی کرده بود که مهم‌ترین آن کاهش تورم و اعطای کارت اعتباری معیشت خانوار بود.

براساس وعده رئیسی، قرار بود پنج دهک اول جامعه مشمول یارانه جدید شوند. در این طرح یارانه ماهانه دهک‌های اول، دوم و سوم ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده بود. یعنی یارانه یک خانوار چهار نفره ۸۰۰ هزار تومان می‌شد.

یارانه خانوارهای دهک چهارم و پنجم هم در این طرح به ۱۵۰ هزار تومان می‌رسید. یعنی یارانه ۶۰۰ هزار تومانی. بر اساس این طرح قرار بود یارانه‌ها از ابتدای آذرماه تغییر کند.

به عبارتی وعده رئیسی پرداخت کارت اعتباری ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی از ابتدای آذرماه بود. وعده‌ای که اگر اجرایی شود، یارانه پنج دهک اول جامعه باید از ماه آینده چهار تا پنج برابر شود و افراد به جای دریافت یارانه ۴۵ هزار تومانی، یارانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی بگیرند.

البته همزمان با روی کار آمدن دولت، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته بود یارانه نقدی تاثیری در بهبود معیشت مردم ندارد. گفته‌ای که نشان می‌داد احتمالا ماجرای افزایش یارانه نقدی در این دولت منتفی است.

اما روز گذشته محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور اعلام کرد که مردم در آذر منتظر اخبار خوبی باشند. اگرچه مشخص نبود خبر خوب محسن رضایی چیست، اما چون او درباره معیشت مردم صحبت کرده بود یکی از مهم‌ترین گمانه‌هایی که مطرح میشد این بود که احتمالا قرار است یارانه نقدی افزایش پیدا کند و یا اینکه دولت کارت رفاهی به مردم بدهد.

علاوه بر این یارانه‌ها به طور ثابت دولت باید یارانه معیشتی بنزین و یارانه نقدی را نیز به حساب سرپرستان خانوار واریز کند. مبلغ یارانه معیشتی براساس تعداد اعضای خانوار بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان است.مبلغ یارانه نقدی نیست به طور ثابت به ازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

یارانه

خداحافظی قطعی خانوارها با یارانه نقدی

اواخر دهه ۸۰ بود که یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی به ازای هر نفر از اعضای خانواده برای اولین بار به حساب سرپرستان خانوار واریز شد حال یک دهه از این موضوع می‌گذرد، اما در مبلغ یارانه‌ها کوچک‌ترین تغییری ایجاد نشده است و با توجه به نرخ تورم در کشور و مسائل اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند یارانه ۴۵ هزار تومانی تاثیر چندانی در بهبود قدرت خرید و وضعیت معاش خانوار ندارد.

تیر ماه امسال بود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که کسانی که سال ۱۳۹۳ از ثبت نام یارانه‌ها جا مانده یا افرادی که خانواده آن‌ها یارانه‌بگیر نبوده، اما با ازدواج از خانواده جدا شده‌اند، می‌توانند طبق شرایطی که اعلام خواهد شد برای ثبت نام اقدام کنند. چند هفته پس از این اطلاعیه خبری مبنی بر آغاز پیش ثبت نام جاماندگان یارانه دست به دست شد، اما زمانی که متقاضیان به سایت برای ثبت نام مراجعه کردند هیچ درگاه و گزینه‌ای برای ثبت اطلاعات آن‌ها وجود نداشت در پی مشکلات ایجاد شده برای جاماندگان یارانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این خبر را تکذیب و اعلام کرد در حال حاضر هیچ سایت یا سامانه‌ای برای ثبت‌نام یارانه نقدی توسط این وزارتخانه اعلام نشده است.

شهریور ماه بود که عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که هنوز تصمیمی درباره یارانه و تغییر مبلغ آن گرفته نشده است او علت تاخیر در این موضوع را نبود طراحی‌های لازم برای انجام این کار اعلام کرد و گفت زمان بندی دقیقی از این موضوع قابل ارائه نیست.

به اولین ماه پاییز که رسیدیم وزیر اعلام کرد بحث‌های زیادی درباره یارانه‌های نقدی در حال مطرح شدن است، اما باز هم هیچ تصمیم قطعی گرفته نشده است او همچنین از حذف ۳ دهک بالای درآمدی بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها خبر داد، اما با وجود اقدامات دولت قبل به دلیل کامل نبودن  بانک‌های اقتصادی  هنوز اطلاعات کامل در دست وزارتخانه نیست و نمی‌توانیم فرایند حذف و اضافه را آغاز کنیم.

حذف یارانه این خانوارها از سال آینده در دستور کار

محمدحسن متولی‌زاده امروز در حاشیه مراسم آغاز برنامه سراسری بهینه‌سازی و تعمیرات شبکه‌های توزیع برق در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا درباره زمان اجرای حذف یارانه مشترکان پرمصرف برق اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و تعداد محدودی از مشترکان هستند که بالای الگو مصرف دارند و تعداد بسیار محدود دیگری وجود دارند که بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند، سیاست‌های اخیر وزارت نیرو بر این است که برای این دسته از مشترکان تمهیداتی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: براساس آخرین تصمیمات اخذ شده قرار شده تا یارانه انرژی به مشترکان پرمصرف تعلق نگیرد و این موضوع را از قبل از اجرا اعلام خواهیم کرد اما پیش بینی ما این است که این طرح از سال آینده اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت توانیر در پاسخ به سوال ایسنا درباره بیشترین قبضی که تاکنون صادر شده است، اظهار کرد: بهتر است از این دید به این موضوع نگاه شود که ۲۵ میلیون مشترک از ۳۰ میلیون مشترک به طور متوسط زیر ۳۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند و تمرکز ما روی مدیریت و کنترل مشترکان پرمصرف است.

به گفته متولی‌زاده اگر ۱۵ درصد مشترکان که بیش از الگو مصرف می‌کنند و مصرف انرژی آنها معادل ۸۵ درصد دیگر است، مدیریت مصرف را در دستور کار خود قرار دهند، هیچ‌گونه خاموشی در کشور اعمال نمی‌شود.

وی با بیان این‌که اولویت اصلی ما در صنعت برق استفاده از گاز طبیعی است، اظهار کرد: اگر در تامین گاز با محدودیت روبه‌رو شویم، برای جلوگیری از خاموشی از سوخت مایع جایگزین استفاده خواهیم کرد. با توجه به این‌که سوخت مایع برای نیروگاه‌ها هزینه بیشتری دارد وزارت نیرو نیز تمایل استفاده از این نوع سوخت را ندارد.

متولی‌زاده با بیان این‌که در همین راستا به دنبال اجرای سیاست‌هایی برای کاهش مصرف گاز و تقاضا از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت هستیم، گفت: تاکنون برای کاهش مصرف سوخت اقدامات موثری صورت گرفته و همکاری بسیار خوبی بین وزارت نیرو، وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این راستا وجود دارد.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این‌که در دولت سیزدهم هماهنگی بسیار خوبی بین وزارتخانه‌ها صورت گرفته که امیدواریم مردم از این هماهنگی بهره‌مند شوند، تصریح کرد: با افزایش هماهنگی‌ها و همکاری مردم در این حوزه نه تنها میزان رفاه خانواده‌ها افزایش می‌یابد بلکه منافع آن نیز عاید کشور می‌شود.

وی با اشاره به طرح بهینه‌سازی و تعمیرات شبکه‌های توزیع برق اظهار کرد: از این طریق روزانه ۱.۵ میلیون لیتر گازوئیل صرفه‌جویی می‌شود و ما این اعتقاد را داریم که اقدامات بهسازی می‌تواند کاهش هزینه‌های کشور را به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص میزان مصرف مازوت و گازوئیل در نیروگاه‌ها گفت: با توجه به سرد شدن هوا تا ۱۰۰ میلیون لیتر میزان مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها افزایش پیدا کرده است.

متولی‌زاده با بیان این‌که در حال حاضر از نظر ظرفیت‌ نیروگاهی با هیچ محدودیتی مواجه نیستیم، گفت: حجم قابل توجهی از نیروگاه‌ها بلااستفاده است و اکنون تنها با مساله تامین سوخت نیروگاه‌ها مواجه هستیم و زمانی که سوخت گاز کم باشد از سوخت جایگزین استفاده خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چه میزان درآمد عائد صنعت برق به ازای اصلاح تعرفه‌ها شده است، اظهار کرد: تمرکز صنعت برق روی اصلاح مصرف است نه موضوع درآمد بنابراین از نظر درآمدی به این مساله توجه نمی‌شود و با توجه به این‌که سال اول این مساله بوده، اثرات آن حتما در دوره‌های بعدی بروز می‌کند اما در حال حاضر تعداد مشترکان پرمصرف در کشور سیر نزولی دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر در ایران بیشترین یارانه انرژی را صرف می‌کنیم که یکی از موضوعات آن ارزان بودن انرژی در کشور است و خوشبختانه هماهنگی که بین وزارتخانه‌ها به وجود آمده می‌تواند موجب کاهش مصرف انرژی در کشور شود.

یارانه

خاموشی روشنایی معابر و تونل‌ها

مدیر عامل توانیز همچنین گفت که در این طرح روشنایی معابر و تونل های بین شهری بصورت یک در میان خاموش خواهد شد، به نحوی که هم روشنایی تامین و هم در مصرف سرخت صرفه جویی شود، مصرف برق هر پایه روشنایی معابر معادل برق مصرفی یک خانوار است، بنابراین خاموش کردن هر یک پایه امکان تامین برق پایدار یک خانوار را فراهم می کند.

متولی زاده با اشاره به این که زمستان سال گذشته مصرف گاز کشور به در بخش خانگی به ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسید، گفت: هدف از اجرای مانور امروز، مدیریت مصرف سوخت است که تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: در فصل سرد سال به دلیل افزایش مصرف، تحویل گاز به نیروگاه ها اولویت ندارند و به همین دلیل صنعت برق با انجام این مانور در صرفه جویی پیشگام شده است.

متولی زاده اضافه کرد: ظرفیت تولید برق در این ایام آزاد است اما به دلیل محدودیت تأمین گاز و جلوگیری از ایجاد هزینه بیشتر در مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها،   این اقدام سراسری انجام می شود.

متولی زاده برآورد صورت گرفته در صرفه جویی  ۱.۵ میلیون لیتری گازوئیل در روز با اجرای این طرح خبر داد و گفت: پیشنهاد وزارت نیرو مبنی بر تأمین منابع مالی طرح های بهینه سازی سوخت و انرژی، از محل سوخت صرفه جویی شده در دست بررسی است.

وی همچنین خواستار اطلاع رسانی کامل و همکاری شهرداری ها و پلیس راهور در اجرای برنامه سراسری بهینه سازی شبکه های توزیع و روشنایی معابر شد.

مژده رئیس جمهور درباره بمب یارانه ای آذرماه | واریز یارانه میلیونی برای این خانوارها | یارانه ویژه رئیسی برای بازنشستگان

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟