به گزارش رصد اقتصادی: شاخص کل بورس در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته گذشته (چهارشنبه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۰) با رشد سه هزار و ۶۴۰ واحدی به یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۲۹۲ واحدی رسید. از تغییرات شاخصهای دیگر، بورس میتوان به رشد هزار و ۷۹۰ واحدی شاخص کل هم وزن اشاره کرد. همچنین حجم معاملات آخرین روز هفته گذشته (چهارشنبه) بورس، شش میلیارد و ۶۰ میلیون سهم بود که طی ۷۶۶ هزار و ۱۳۹ معامله داد و ستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۷ هزار و ۷۵۸ میلیارد ریال رسید. بورس تهران در پایان معاملات امروز (شنبه 17 مهرماه) با ریزش 22 هزار واحدی روبرو شد و برخی از کارشناسان بازار سرمایه، معتقد هستند که روند بورس مثبت خواهد شد.
بازار سرمایه، امروز (شنبه 17 مهرماه) بر خلاف هفته گذشته با افت شاخص کل بورس همراه شد و با ۲۲ هزار واحد منفی در پایان معاملات در کانال یک میلیون و ۴۶۵ هزار واحدی قرار گرفت.
اکثر کارشناسان بازار سرمایه در پیشبینی هفتگی بازار سرمایه روند بورس را مثبت ارزیابی کرده اند و لیدر بازار را پتروشیمیها و پالایشگاهیها معرفی کردند. اما امروز (شنبه 17 مهرماه) نه تنها این دو گروه مثبت نشدند بلکه شاخص کل هم با افت همراه شد.
«رسول رحیم نیا» کارشناس بازار سرمایه در مورد دلیل ریزش امروز (شنبه) بورس، گفت: دلیل افت شاخص کل بورس امروز ، مصاحبه رئیس جدید بانک مرکزی بود که از کنترل نرخ ارز و تورم خبر داد و این موضوع گمانههای افزایش نرخ بهره را در نظام بانکی کشور بیشتر کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه، بیان کرد: هفته گذشته با وجود آنکه روند بازار مثبت بود اما ارزش معاملات تغییری نکرد. اگر چه شرایط بنیادی بازار مناسب است اما مثبتهای پرقدرتی را ندیدیم و در روزهای گذشته هم تحرکات بازار مثبت نزدیک به صفر بود.
در پیشبینی بازار در روزهای آینده یوسف هاشمی، کارشناس بازار سرمایه، گفت: به نظر میرسد در روزهای آینده تحرکات کلی بازار سرمایه مثبت باشد. زیرا متغیرهای اثرگذار مثل افزایش قیمت جهانی نفت،گاز، کامودیتیها و محصولات غذایی سیگنالهای مثبتی را به بازار دادهاند.
وی ادامه داد: انتظار میرود در روزهای آینده نرخها جهانی روند صعودی داشته باشند و دلار هم در محدوده ۲۸ هزار تومان به ثبات برسد. بر این اساس در روزهای آینده احتمالا گروههای پالایشگاهی، پتروشیمی، فلزات اساسی، بانک، محصولات غذایی و قندی از روند صعودی در بازار برخوردار خواهند بود.
فروش اوراق علت نوسان بورس
«پیمان حدادی» کارشناس بازار سرمایه به فروش اوراق و تاثیر منفی آن بر معاملات بازار سهام تاکید کرد و افزود: روی آوردن به سمت فروش اوراق به لحاظ روانی با تاثیر منفی بر روند بازار همراه است؛ بنابراین یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوسانات منفی اخیر بازار و جلوگیری از رشد شاخص بورس، فروش اوراق بود که منجر به کاهش شاخص بورس از محدوده یک میلیون و ۶٠٠ هزار واحد تا محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شد.
وی خاطرنشان کرد: سهامداران نباید این موضوع را فراموش کنند که اصلاح ایجاد شده در بازار طبیعی بود اما بخشی از آن ناشی از فروش اوراق بود که این اقدام به نفع بازار سرمایه نیست.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به غیر از فروش اوراق که میتواند منجر به تاثیر منفی بر روند بازار ایجاد شود، ریسک دیگری تهدیدکننده معاملات بازار نیست.
به گفته وی، برخی کاهش نرخ دلار را دیگر ریسک تهدیدکننده بازار عنوان میکنند، در حالی که بعید به نظر میرسد در کوتاهمدت شاهد کاهش احتمالی قیمت ارز باشیم.
حدادی ادامه داد: مؤلفههای کلان اقتصادی نشاندهنده کاهش شدید قیمت ارز نیست زیرا با توجه به مذاکرات احتمالی برجام نمیتوان در کوتاهمدت چندان شاهد کاهش قیمت ارز در بازار بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: قیمتها در بازارهای جهانی پس از اصلاحی که تجربه کرده بودند به مرور شروع به رشد کردند و قیمتها در فلزات اساسی مانند سرب، روی، آلومینیوم و نیز نفت و مشتقات نفتی در مرحله افزایش قرار گرفتند.
روند بورس تا پایان 1400
وی روند معاملات بورس تا پایان سال را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: این بازار تا پایان سال میتواند بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها در اختیار سهامداران قرار دهد اما این موضوع هم باید مدنظر سهامداران باشد که سرمایهگذاری در بورس میتواند با ریسک زیادی نسبت به سایر بازارها همراه باشد و نوسان های ایجاد شده نباید منجر به نگرانی سهامداران و فتارهای هیجانی آنها برای فروش سهام شود.
حدادی به سهامداران پیشنهاد کرد و گفت: نگاه سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس نباید خیلی کوتاهمدت یا بلندمدت باشد، بلکه بهتر است بازه زمانی چهار تا ۶ ماه را در نظر داشته باشند و براساس آن سهام بنیادی یا صنایع پیشرو را مدنظر سرمایهگذاریهای خود قرار دهند و براساس آن سبد سرمایه گذاری خود را از سهامی که در چند وقت اخیر اصلاح خوبی داشتند، تشکیل دهند و از این طریق وارد بازار شوند.
این کارشناس بازار سرمایه، اظهار داشت: از روزهای منفی معاملات بورس میتوان برای خرید سهام مثبت با نگاه بازدهی حدود ۴٠ درصدی تا پایان سال استفاده کرد.
0 دیدگاه