به گزارش رصد اقتصادی: قیمت دلار در روزهای اخیر با نوسان روبرو بوده است. روز گذشته (جمعه) قیمت دلار در بازار آزاد تهران کاهش داشت و برخی از کارشناسان معتقد هستند که روند کاهشی قیمت دلار همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که قیمت دلار از اواسط شهریور تا اوایل مهرماه عمدتا بین ۲۷۳۰۰ تا ۲۷۶۰۰تومان نوسان داشت؛ از ابتدای هفته گذشته، تحت تاثیر ورود سیگنالهای منفی به بازار قیمت دلار در مدار صعودی قرار گرفت.
امروز (شنبه 17 مهرماه) در بازار آزاد تهران، قیمت دلار 27 هزار و 823 تومان، قیمت یورو 32 هزار و 214 تومان، پوند انگلیس 38 هزار و 151 تومان و درهم امارات 7 هزار و 581 تومان اعلام شد. علاوه بر این، در صرافیهای بانکی قیمت فروش دلار 27 هزار و 498 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 26 هزار و 954 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 31 هزار و 865 تومان و قیمت خرید یورو نیز 31 هزار و 234 تومان اعلام شده است.
قیمت دلار به کدام سمت می رود؟
رئیس اسبق کانون صرافان و عضو کنونی این کانون، گفت: روند قیمتها در بازار ارز طی روزهای آینده، متناسب به شرایط کاهشی میشود اما این کاهش چشمگیر نخواهد بود، زیرا اتفاقات خاص سیاسی و اقتصادی در راستای افزایش عرضه رخ نداده است.
«کامران سلطانیزاده» در این خصوص، اظهار کرد: قیمتها در بازار ارز از اوایل هفته گذشته تا روز گذشته افزایشی بود اما در حال حاضر قیمتها در این بازار مقداری کاهشی شده است. با توجه به شرایط فعلی، همچنان خریدار در بازار ارز وجود دارد و مقابل صرافیها صف شکل میگیرد اما این افرار در حال حاضر به دلیل افزایش ناگهانی قیمتها صبر کردهاند.
وی با بیان اینکه قیمت دلار هنوز به ۲۷ هزار تومان هفته گذشته برنگشته است، گفت: نامشخص بودن تکلیف برجام بر وضعیت بازار ارز ثاثیر میگذارد و اگر اخبار مثبتی در این زمینه منتشر شود، قیمتها به سمت کاهشی شدن حرکت میکنند. از سوی دیگر، هر چه کاهش تحریمها را داشته باشیم، افزایش صادرات نفت و کالاها را خواهیم داشت که این امر نیز به بازگشت ارز به کشور و کاهش قیمت ارز کمک میکند.
رئیس اسبق کانون صرافان، ادامه داد: اگر در روزهای آتی نیز همچنان با کاهش تقاضا در پی افزایش قیمت ارز مواجه باشیم، روند کاهش نرخ ارز نامحسوس خواهد بود، زیرا در روزهای آینده به نظر نمیرسد که اتفاقات خاصی رخ دهد.
سلطانیزاده بیان کرد: روند قیمتها در بازار ارز طی روزهای آینده متناسب به شرایط کاهشی میشود اما این کاهش چشمگیر نخواهد بود، زیرا اتفاقات خاص سیاسی و اقتصادی در راستای افزایش عرضه رخ نداده است.
دلار ارزان می شود؟
در شرایط کنونی، شماری از معامله گران تصور می کنند که بازارساز با عرضه خود به دنبال بردن دلار به کانال پایین تر است. همین عامل موجب شده است که برخی از خریداران به طور موقت از بازار خارج شوند. در واقع این دسته از معامله گران در کمین دلار هستند و ممکن است به یکباره قیمت اسکناس آمریکایی را دچار نوسان کنند.
شماری از فعالان نیز باور دارند، معامله گران از هراس آغاز مذاکرات هسته ای، به طور موقت از بازار خارج شده اند. اخیرا وزیر امور خارجه عنوان کرده بود که ترکیب تیم مذاکرهکننده ما درحال نهایی شدن است. با این حال، شرط ایران برای مذاکره یعنی دریافت 10 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده، از نگاه برخی فعالان به معنای آن است که مذاکرات به زودی آغاز نخواهد شد. از نگاه این دسته دلیل عقب ماندن دلار در 2 روز ابتدای هفته عرضه بازارساز و سودگیری معامله گران از خریدهای گذشته بوده است. آن ها با کاهش سطح عرضه، انتظار رشد قیمت دلار دارند.
در کنار این، حواله درهم نیز در ابتدای هفته تمایل صعودی خاصی از خود نشان نداد. به نظر می رسد در صورتی که دلار در روز دوشنبه به زیر مرز 28 هزار تومانی برود، فروشنده های بیشتری در بازار فعال خواهند شد و ماندن بالای مرز 28 هزار تومانی به تدریج زمینه ساز ورود خریداران بیشتر خواهد شد.
0 دیدگاه