به گزارش رصد اقتصادی: قیمت دلار در روزهای اخیر در مدار نزولی قرار گرفت و قیمت دلار دچار نوسان شد. معامله گران بازار، نگران کاهش قیمت دلار هستند و عوامل مختلفی در روزهای اخیر بر کاهش قیمت دلار تاثیرگذار بوده است و آیا قیمت دلار همچنان کاهش می یابد؟
ارزش دلار امروز (دوشنبه) نسبت به اوج قیمت خود در هفته گذشته در حالی کاهش یافت که سرمایه گذاران قبل از نشستهای بانکهای مرکزی استرالیا و نیوزلند و همچنین دادههای نیروی کار در آمریکا در طی این هفته محتاط بودند.
بر اساس این گزارش، یورو به بالای مرز 1.16 دلار بازگشت و با افزایش 0.1 درصدی به 1.1606 دلار رسید که از پایینترین سطح خود طی 14 ماه گذشته یعنی 1.1563 دلار بهبود نشان میدهد. همچنین ارزش ین نسبت به پایینترین سطح خود طی 19 ماه گذشته شاهد رشد بود و مشابه یورو 0.1 درصد در معاملات آسیا افزایش یافت و به 110.92 دلار رسید.
استرلینگ، دلار استرالیا و دلار نیوزلند همگی در معاملات اولیه با افزایش ارزش نسبت به دلار روبرو شدند و سود اواخر هفته گذشته را افزایش دادند. در هفته پیش رو، بانک مرکزی استرالیا روز سه شنبه تشکیل جلسه میدهد و انتظار میرود سیاست پولی خود را بدون تغییر ثابت نگه دارد. بر اساس این گزارش، انتظار میرود روز جمعه دادههای نیروی کار ایالات متحده بهبود مستمر در بازار کار را نشان دهد. پیش بینی میشود 460 هزار شغل در ماه سپتامبر به بازار کار این کشور افزوده شده باشد.
استرلینگ 0.25 درصد افزایش یافت و به 1.3568 دلار رسید که برای سومین جلسه متوالی پس از کاهش شدید هفته گذشته رشد نشان داد. اقتصاددانان نظرسنجی رویترز انتظار دارند نرخ نقدینگی در استرالیا حداقل تا سال 2024، همانطور که بانک مرکزی این کشور اصرار داشته است، متوقف شود.
قیمت رسمی ارز امروز 12 مهرماه
امروز (دوشنبه) براساس اعلام بانک مرکزی، قیمت هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۶ هزار و ۸۹۱ ریال و یورو ۴۸ هزار و ۶۸۶ ریال ارزشگذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۱۲۶ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۷۹۴ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۸۷۳ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۵۴۸ ریال، روپیه هند ۵۶۷ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۳۷۴ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۴ هزار و ۶۵۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۷ هزار و ۸۰۵ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۹۵ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۱۹۲ ریال، دلار نیوزیلند ۲۹ هزار و ۱۶۱ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۸۲۴ ریال، لیر ترکیه چهار هزار و ۷۴۲ ریال، روبل روسیه ۵۷۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۷ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۴۷۲ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۲۸ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۹۴۵ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲هزار و ۱۰۳ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۲۳۴ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت هزار و ۶۵۵ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۲۲۷ ریال تعیین شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۱۶ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۴ هزار و ۹۴۸ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۴۷ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۵۷۰ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۵۴ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۴۶۰ ریال، یکهزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۴۴ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۷۳۴ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۷۴۶ ریال، سامانی تاجیکستان سههزار و ۷۱۲ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۳ ریال قیمت خورد.
دلار ارزان می شود؟
در شرایط کنونی، شماری از معامله گران تصور می کنند که بازارساز با عرضه خود به دنبال بردن دلار به کانال پایین تر است. همین عامل موجب شده است که برخی از خریداران به طور موقت از بازار خارج شوند. در واقع این دسته از معامله گران در کمین دلار هستند و ممکن است به یکباره قیمت اسکناس آمریکایی را دچار نوسان کنند.
شماری از فعالان نیز باور دارند، معامله گران از هراس آغاز مذاکرات هسته ای، به طور موقت از بازار خارج شده اند. اخیرا وزیر امور خارجه عنوان کرده بود که ترکیب تیم مذاکرهکننده ما درحال نهایی شدن است. با این حال، شرط ایران برای مذاکره یعنی دریافت 10 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده، از نگاه برخی فعالان به معنای آن است که مذاکرات به زودی آغاز نخواهد شد. از نگاه این دسته دلیل عقب ماندن دلار در 2 روز ابتدای هفته عرضه بازارساز و سودگیری معامله گران از خریدهای گذشته بوده است. آن ها با کاهش سطح عرضه، انتظار رشد قیمت دلار دارند.
در کنار این، حواله درهم نیز در ابتدای هفته تمایل صعودی خاصی از خود نشان نداد. به نظر می رسد در صورتی که دلار در روز دوشنبه به زیر مرز 28 هزار تومانی برود، فروشنده های بیشتری در بازار فعال خواهند شد و ماندن بالای مرز 28 هزار تومانی به تدریج زمینه ساز ورود خریداران بیشتر خواهد شد.
0 دیدگاه